Bottien käytön aloittaminen Google Chatissa

Tärkeää: Jotta voit käyttää botteja Google Chatissa, sinulla on oltava käytössäsi Google Workspace ‑tili.

Botit ovat erikoistilejä, joiden kanssa voit viestitellä ja joiden avulla saat Chatissa yhteyden palveluihin, kuten tiedonhakuun, kokousaikataulujen suunnitteluun ja tehtävien tekoon.

Google luo ja ylläpitää joitakin botteja (esim. Meet- ja Google Drive ‑botit). Muut botit ovat kolmannen osapuolen ohjelmistopalveluntarjoajien luomia ja ylläpitämiä.

Bottien etsiminen ja lisääminen Google Chatissa tai Gmailissa

Jos botti on käytettävissä organisaatiossasi, voit

• lähettää sille viestin
  • lisätä sen huoneisiin tai keskusteluihin.
  1. Avaa Chat-sovellus "" tai Gmail-sovellus "".
  2. Valitse alareunasta Chat .
  3. Napauta Uusi chat  ja sitten Lähetä viesti botille.
  4. Lisää botin nimi tai valitse ehdotus.
  5. Lisää viestisi.
  6. Valitse Lähetä "".

Bottien lisääminen huoneisiin tai keskusteluihin Google Chatissa tai Gmailissa

1. Avaa Chat-sovellus "" tai Gmail-sovellus "".
  2. Valitse keskustelu tai huone.
  3. Napauta yläreunasta huoneen nimeä tai keskusteluluetteloa ja sitten Lisää ihmisiä ja botteja.
  4. Lisää botin nimi tai valitse ehdotus.
  5. Napauta Valmis ""

Katso, miten voit lisätä tai poistaa ihmisiä ja botteja huoneessa tai ryhmäkeskustelussa.

Järjestelmäkomentojen käyttäminen bottien kanssa

Kun käytät järjestelmäkomentoja Google Chatissa, kommunikointi bottien kanssa on nopeaa. Järjestelmäkomennoilla voit kommunikoida bottien kanssa lyhyesti. Sinun ei tarvitse muistaa komentoja. Lisää vinoviiva /, niin näet komentoluettelon.

Vain sinä näet käyttämäsi järjestelmäkomennot. Botin vastaukset näkyvät keskustelussa.

1. Avaa Chat.
  2. Avaa Chat-viesti ja kirjoita vastausalueelle vinoviiva (/).
    Näkyviin tulee luettelo saatavilla olevista boteista. Näet botin nimen alta sen komennot.
  3. Valitse komento, lisää tarvittaessa muita tietoja ja napauta Lähetä "".
    Huom. Jos botti ei ole viestissä tai huoneessa, se lisätään, kun lähetät sille viestin.

Botin poistaminen 1:1-viestistä Google Chatissa tai Gmailissa

Vinkki: Kosketa keskustelua pitkään, niin näet lisää toimintoja.

1. Avaa Chat-sovellus "" tai Gmail-sovellus "".
  2. Valitse alareunasta Chat "".
  3. Napauta poistettavaa bottia.
  4. Napauta yläreunasta botin nimeä ja sitten Poista.

Palautteen antaminen ja ohjeiden pyytäminen botin avulla Chatissa tai Gmailissa

Voit pyytää ohjeita tai antaa palautetta lähettämällä botille viestin.

1. Avaa Chat-sovellus "" tai Gmail-sovellus "".
  2. Avaa keskustelu tai huone, johon botti on lisätty.
  3. Näin saat näkyviin komennot, joita voit käyttää botin kanssa:
    • Jos kyseessä on sinun ja botin välinen 1:1-keskustelu, kirjoita help.
    • Jos kyseessä on huone tai ryhmäkeskustelu, kirjoita @botinnimi help, missä botinnimi on kyseisen botin nimi.
  4. Näin voit lähettää bottia koskevan kommentin Googlelle:
    • Jos kyseessä on vain sinun ja botin välinen viesti, kirjoita feedback teksti, missä teksti on oma kommenttisi.
    • Jos kyseessä on huone tai sinun ja muiden ihmisten välinen viesti, kirjoita @botinnimi feedback teksti, missä teksti on oma kommenttisi.

Bottien luominen

Jos organisaatiossasi on tarvetta omien bottien luomiselle, tutustu Google Chat APIn ohjeisiin. Pyydä organisaation ohjeet bottien luomiseen Google Workspace ‑järjestelmänvalvojalta. Kuka on järjestelmänvalvojani?