Brug apps i Google Chat

Apps er særlige konti, du kan udveksle beskeder med, som forbinder dig til tjenester i Chat, så du kan:
  • finde oplysninger.
  • planlægge et møde.
  • udføre opgaver.

Få flere oplysninger om, hvordan apps fungerer i Google Chat

Når du interagerer med en app i Chat, kan appen se følgende:

Appen kan se andres grundlæggende oplysninger i en chat, men den kan ikke se deres mailadresse eller avatar, medmindre de interagerer direkte med appen.

Google udvikler og driver nogle apps, f.eks. Meet og Google Drev.

Leverandører af tredjepartssoftware opretter og vedligeholder andre apps. Hvis du bruger en tredjepartsapp, skal du gennemgå leverandørens servicevilkår og privatlivspolitik for at få flere oplysninger om tredjepartens brug af dine data.

Vigtigt! Din administrator kan installere apps på dine vegne på din arbejds- eller skolekonto. Bagefter kan disse apps sende dig direkte beskeder. Du kan ikke afinstallere apps, men du kan deaktivere notifikationer for samtaler med appen.

Tip!

Find og tilføj apps

Hvis en app er tilgængelig i din organisation, kan du:

• Sende den en direkte besked.
  • Føje den til rum eller samtaler.
  1. Åbn appen Chat eller Gmail .
  2. Tryk på Chat nederst på skærmen.
  3. Tryk på Ny chatsamtale og derefter Find apps.
  4. Angiv et appnavn, eller vælg et forslag.
  5. Skriv din besked.
  6. Tryk på Send .
  7. Valgfrit: Du kan fjerne en app ved at trykke på appnavnet foroven efterfulgt af Afinstaller.

Tip! Hvis du vil have en app til at udføre disse handlinger på dine vegne, skal du give den adgang til din Google-konto. Hvis en app har brug for adgang til din konto, bliver du bedt om at give den tilladelse. Tryk på Tillad, hvis du vil give appen adgang til din konto.

Få flere oplysninger om, hvordan du fjerner kontoadgang for tredjepartsapps.

Føj apps til samtaler eller rum

Vigtigt! Hvis du har en arbejds- eller skolekonto, kan din administrator installere apps på dine vegne. Når dette sker, kan appen sende dig direkte beskeder. Du kan ikke afinstallere appen, men du kan deaktivere notifikationer for samtaler med appen.
  1. Åbn appen Chat eller Gmail .
  2. Vælg en samtale eller et rum.
  3. Øverst på skærmen skal du trykke på rummets navn eller samtalens deltagere og så Administrer apps.
  4. Tryk på Tilføj apps.
  5. Angiv et appnavn, eller vælg et forslag.
  6. Tryk på Udfør.

Fjern apps fra en samtale eller et rum

1. Åbn appen Chat eller Gmail .
  2. Vælg en samtale eller et rum.
  3. Tryk på rummets navn eller deltagerne i samtalen øverst på skærmenog derefter Administrer apps og derefter Flere valgmuligheder.
    • Hvis du vil fjerne en app fra en gruppesamtale: Tryk på Fjern fra chat.
    • Hvis du vil fjerne en app fra et rum: Tryk på Fjern fra rum.

Brug skråstregskommandoer med apps

Brug skråstregskommandoer i Google Chat for at kommunikere hurtigt med apps. Skråstregskommandoer er en hurtig måde at kommunikere med apps på. Du skal bare skrive en kort kommando. Du behøver ikke at huske kommandoerne. Lav en skråstreg /, så vises der en liste over kommandoer.

Det er kun dig, der kan se de skråstregskommandoer, du bruger. Appens svar kan ses i samtalen.

1. Åbn appen Chat eller Gmail .
  2. Åbn samtalen eller rummet med appen.
  3. Lav en skråstreg / i svarområdet.
    Der vises nu en liste over apps. Du kan se en liste over kommandoer under hvert appnavn. Når du indtaster flere tegn, forkortes listen for at vise matchende resultater.
  4. Vælg en kommando, og angiv yderligere oplysninger efterfulgt af tryk på Enter.

Tip! Hvis appen ikke allerede er i samtalen eller rummet, tilføjes appen, når du sender en besked til den.

Giv feedback, og få hjælp med en app i Chat eller Gmail

Du kan sende en besked til appen for at få hjælp eller give feedback.

1. Åbn appen Chat eller Gmail .
  2. Åbn en samtale eller et rum med en app.
  3. Sådan får du vist kommandoer, der kan bruges sammen med en app:
    • Skriv help i en 1:1-samtale mellem dig og appen.
    • Skriv @appnavn help i et rum eller en gruppesamtale (appnavn er appens navn).
  4. Send en kommentar om en app til Google:
    • I en direkte besked mellem dig og appen skal du skrive feedback tekst (tekst er din kommentar).
    • I et rum eller en direkte besked med andre brugere skal du skrive @appnavn feedback tekst (tekst er din kommentar).