Utilitzar aplicacions a Google Chat

Les aplicacions són comptes especials als quals pots enviar missatges per connectar-te a serveis de Chat. D'aquesta manera, pots:
  • Cercar informació.
  • Programar una reunió.
  • Fer tasques.

Informació sobre com funcionen les aplicacions a Google Chat

Quan interacciones amb una aplicació a Chat, l'aplicació pot veure la teva informació següent:

L'aplicació pot veure informació bàsica d'altres persones en un xat, però no l'adreça electrònica ni l'avatar, tret que aquestes persones interaccionin directament amb l'aplicació.

Google crea i manté algunes aplicacions, com ara Meet i Google Drive.

Els proveïdors de programari de tercers creen i mantenen altres aplicacions. Si utilitzes una aplicació de tercers, revisa les condicions del servei i la política de privadesa del proveïdor per obtenir més informació sobre com utilitzen les teves dades els tercers.

Important: al teu compte de treball o de centre educatiu, l'administrador pot instal·lar aplicacions en nom teu. Després, les aplicacions poden enviar-te missatges directes. No pots desinstal·lar-les, però sí que pots desactivar les notificacions de les converses amb l'aplicació.

Consell:

Cercar i afegir aplicacions

Si una aplicació està disponible a la teva organització, pots:

• Enviar-li un missatge directe.
  • Afegir-la a espais o converses.
  1. Obre l'aplicació Chat o Gmail .
  2. A la part inferior, toca Xat .
  3. Toca Xat nou i, a continuació, Cerca aplicacions.
  4. Escriu un nom d'aplicació o selecciona un suggeriment.
  5. Escriu el missatge.
  6. Toca Envia .
  7. Opcional: per suprimir una aplicació, toca'n el nom a la part superior i, a continuació, Desinstal·la.

Consell: per fer tasques en nom teu, l'aplicació necessita que li donis permís per accedir al teu Compte de Google. Quan una aplicació necessita aquest permís, una sol·licitud et demana que li concedeixis accés. Per concedir-l'hi, toca Permet.

Obtén informació sobre com pots suprimir l'accés d'aplicacions de tercers al teu compte.

Afegir aplicacions a converses o a espais

Important: si tens un compte de treball o centre educatiu, l'administrador pot instal·lar aplicacions en nom teu. Quan això passi, l'aplicació podrà enviar-te missatges directes. Tot i que no pots desinstal·lar-la, sí que pots desactivar les notificacions de les converses amb l'aplicació.
  1. Obre l'aplicació Chat o Gmail .
  2. Selecciona una conversa o un espai.
  3. A la part superior, toca el nom de l'espai o els participants de la conversa i, a continuació, Gestiona les aplicacions.
  4. Toca Afegeix aplicacions.
  5. Escriu un nom d'aplicació o selecciona un suggeriment.
  6. Toca Fet.

Suprimir aplicacions d'una conversa o d'un espai

1. Obre l'aplicació Chat o Gmail .
  2. Selecciona una conversa o un espai.
  3. A la part superior, toca el nom de l'espai o els participants de la conversa i, a continuació, Gestiona les aplicacions i, a continuació, Més opcions .
    • Per suprimir una aplicació d'una conversa de grup, toca Suprimeix del xat.
    • Per suprimir una aplicació d'un espai, toca Suprimeix de l'espai.

Utilitzar ordres de barra inclinada en missatges

Fes servir ordres de barra inclinada a Google Chat per comunicar-te ràpidament amb aplicacions. No cal que recordis cap ordre. Quan introdueixes una barra inclinada (/), es mostra una llista d'ordres.

Només tu pots veure les ordres de barra inclinada que utilitzes. Les respostes de l'aplicació es poden veure a la conversa.

1. Obre l'aplicació Chat o Gmail .
  2. Obre la conversa o l'espai amb l'aplicació.
  3. A l'àrea de resposta, escriu una barra inclinada (/).
    Es mostrarà una llista d'aplicacions. A sota del nom de cada aplicació hi ha una llista d'ordres. A mesura que introdueixis més caràcters, la llista s'escurçarà per mostrar les coincidències.
  4. Tria una ordre i introdueix informació addicional i, a continuació, prem Retorn.

Consell: si l'aplicació encara no és a la conversa o l'espai, s'hi afegirà quan li enviïs un missatge.

Enviar suggeriments i obtenir ajuda amb aplicacions a Chat o Gmail

Envia un missatge a través de l'aplicació per obtenir ajuda o fer suggeriments.

1. Obre l'aplicació Chat o Gmail .
  2. Obre una conversa o un espai amb una aplicació.
  3. Per veure les ordres que es poden utilitzar amb una aplicació:
    • En una conversa 1:1 amb l'aplicació, escriu help (ajuda).
    • En un espai o una conversa de grup, escriu @nomdel'aplicació help (nomdel'aplicació és el nom de l'aplicació).
  4. Per enviar un comentari sobre una aplicació a Google:
    • En un missatge directe amb l'aplicació, escriu feedback (suggeriments) text (text és el teu comentari).
    • En un espai o en un missatge directe amb altres persones, escriu @nomdel'aplicació feedback text (text és el teu comentari).