Svara på ett meddelande

Svara på ett meddelande i Google Chat genom att

• Svara i konversationen.
  • Svara infogat på ett meddelande i ett rum.
  • Citera ett meddelande i ditt svar
  • Använd ett svarsförslag.

Svara på ett meddelande

1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
    • I Gmail: Klicka på Chat till vänster.
  1. Öppna en konversation.
  2. Skriv ditt meddelande i svarsområdet.
  3. Klicka på Skicka .

Svara i en tråd

Viktigt! Det går att svara i en tråd i ett rum med infogade trådar. Läs mer om rum med infogade trådar.

1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
    • I Gmail: Klicka på Chat till vänster.
  1. Öppna ett rum.
  2. Peka på meddelandet.
  3. Klicka på Svara i tråd .
  4. Skriv meddelandet i trådpanelen.
  5. Klicka på Skicka .

Tips!

• Öppna en tråd med svar genom att klicka på svarsräknaren längst ned i meddelandets diskussionstråd.
  • Hitta alla trådar i ett rum genom att klicka på Aktiva trådar uppe till höger.

Citera ett meddelande i ditt svar

Viktigt! När du citerar ett meddelande visar det citerade innehållet det ursprungliga meddelandet. Om det ursprungliga meddelandet raderas eller redigeras uppdateras inte det citerade innehållet i ditt svar.

1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
    • I Gmail: Klicka på Chat till vänster.
  1. Öppna en konversation.
  2. Peka på meddelandet.
  3. Klicka på Citera i svar bland de tillgängliga meddelandeåtgärderna.
  4. Skriv meddelandet.
  5. Klicka på Skicka .

Få förslag på snabbsvar

Aktivera Smartsvar om du vill svara snabbt på meddelanden. När Smartsvar är aktiverat hittar du förslag ovanför svarsområdet i Chat.

Aktivera Smartsvar i Chat

1. Öppna Google Chat på datorn.
  2. Klicka på Inställningar uppe till höger.
  3. Markera kryssrutan under Smartsvar.

Aktivera Smartsvar i Gmail

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Inställningar följt av Visa alla inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på Chat och Meet följt av Hantera chattinställningar högst upp.
  4. Markera kryssrutan under Smartsvar.

Tips!

• Svara genom att välja ett förslag under meddelandet. Du kan redigera förslaget innan du svarar.
  • Innan du kan aktivera Smartsvar måste du aktivera smarta funktioner och anpassning i Gmail. Läs mer om smarta funktioner och kontroller.