Een bericht beantwoorden

Zo kun je reageren op een bericht in Google Chat:

• Reageer in het gesprek.
  • Inline reageren op een bericht in een ruimte.
  • Een bericht citeren in je reactie
  • Een antwoordsuggestie gebruiken.

Reageren op een bericht

1. Open Google Chat of Gmail op je computer.
    • In Gmail: Klik links op Chat.
  1. Open een gesprek.
  2. Typ je bericht in het reactiegedeelte.
  3. Klik op Sturen .

In een gesprek antwoorden

Belangrijk: Je kunt reageren in een thread in een ruimte met inline threads. Ontdek meer informatie over ruimtes met inline threads.

1. Open Google Chat of Gmail op je computer.
    • In Gmail: Klik links op Chat.
  1. Open een ruimte.
  2. Wijs het bericht aan.
  3. Klik op Beantwoorden in gesprek .
  4. Typ je bericht in het threadvenster.
  5. Klik op Sturen .

Tips:

• Als je een gesprek met antwoorden wilt openen, klik je op de antwoordteller onderaan het gesprek.
  • Als je alle threads in een ruimte wilt bekijken, klik je rechtsboven op Actieve gesprekken .

Een bericht citeren in je reactie

Belangrijk: Als je een bericht citeert, wordt het oorspronkelijke bericht getoond in de geciteerde content. Als het oorspronkelijke bericht wordt verwijderd of bewerkt, wordt de geciteerde content niet geüpdatet in je reactie.

1. Open Google Chat of Gmail op je computer.
    • In Gmail: Klik links op Chat.
  1. Open een gesprek.
  2. Wijs het bericht aan.
  3. Klik bij de beschikbare berichtacties op Citeren in antwoord .
  4. Typ je bericht.
  5. Klik op Sturen .

Suggesties voor snelle antwoorden krijgen

Zet Smart Reply aan om snel op berichten te reageren. Als Smart Reply aanstaat, vind je suggesties boven het antwoordgedeelte in Chat.

Smart Reply aanzetten in Chat

1. Open Google Chat op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen .
  3. Klik onder Smart Reply op het vak.

Smart Reply aanzetten in Gmail

1. Open Gmail op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Klik bovenaan op Meet en chatten en dan Chatinstellingen beheren.
  4. Klik onder Smart Reply op het vak.

Tips:

• Als je wilt antwoorden, selecteer je een suggestie onder het bericht. Je kunt de suggestie bewerken voordat je antwoordt.
  • Voordat je Smart Reply kunt aanzetten, moet je slimme functies en personalisatie aanzetten in Gmail. Meer informatie over slimme functies en opties