Een bericht beantwoorden

Zo kun je reageren op een bericht in Google Chat:

• Reageer in het gesprek.
  • Inline reageren op een bericht in een ruimte.
  • Een bericht citeren in je reactie
  • Een antwoordsuggestie gebruiken.

Reageren op een bericht

1. Open de Chat-app of Gmail-app op uw Android-telefoon of -tablet.

• In Gmail: Tik onderaan op Chat .

1. Open een gesprek.
  2. Typ een bericht in het reactiegedeelte.
  3. Tik op Sturen .

In een gesprek antwoorden

Belangrijk: Je kunt reageren in een thread in een ruimte met inline threads. Ontdek meer informatie over ruimtes met inline threads.

1. Open de Chat-app of Gmail-app op uw Android-telefoon of -tablet.

• In Gmail: Tik onderaan op Chat .

1. Tik in het navigatiemenu onderaan op Ruimtes .
  2. Open een ruimte.
  3. Tik op een bericht en houd dit vast.
  4. Tik op Reageren in gesprek.
  5. Typ je bericht in het reactiegedeelte.
  6. Tik op Sturen .

Tips:

• Als je een gesprek met antwoorden wilt openen, tik je op de antwoordteller onderaan het gesprek met de antwoorden.
  • Als je alle threads in een ruimte wilt bekijken, tik je rechtsboven op Actieve gesprekken .

Een bericht citeren in je reactie

Belangrijk: Als je een bericht citeert, wordt het oorspronkelijke bericht getoond in de geciteerde content. Als het oorspronkelijke bericht wordt verwijderd of bewerkt, wordt de geciteerde content niet geüpdatet in je reactie.

1. Open de Chat-app of Gmail-app op uw Android-telefoon of -tablet.

• In Gmail: Tik onderaan op Chat .

1. Open een gesprek.
  2. Houd je vinger op het bericht.
  3. Tik bij de beschikbare berichtacties op Citeren in reactie .
  4. Typ je bericht.
  5. Tik op Sturen .

Suggesties voor snelle antwoorden krijgen

Zet Smart Reply aan om snel op berichten te reageren. Als Smart Reply aanstaat, vind je suggesties boven het antwoordgedeelte in Chat.

Smart Reply aanzetten in Chat

1. Open de Chat-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu en dan Instellingen.
  3. Tik op de schakelaar naast Smart Reply.

Smart Reply aanzetten in Gmail

1. Open de Gmail-app op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu en dan Instellingen.
  3. Selecteer je e-mailaccount.
  4. Tik op het vakje naast Smart Reply in Chat.

Tips:

• Als je wilt antwoorden, selecteer je een suggestie onder het bericht. Je kunt de suggestie bewerken voordat je antwoordt.
  • Voordat je Smart Reply kunt aanzetten, moet je slimme functies en personalisatie aanzetten in Gmail. Meer informatie over slimme functies en opties