Google Hangouts er erstattet av Google Chat. Finn ut mer om overgangen fra Google Hangouts til Google Chat.

Send Google Chat-meldinger til en person eller gruppe

Du kan sende meldinger til personer som bruker Google Chat. Hvis du bruker en Google Workspace-konto, kan du bare chatte med personer utenfor organisasjonen din hvis de bruker en personlig Google-konto, eller hvis organisasjonene dere er i, tillater det.

Start samtaler
  1. Åpne Chat-appen "" eller Gmail-appen "".
  2. Nederst trykker du på Chat "".
  3. Trykk på et navn.
    • Hvis navnet ikke er der, trykker du på Ny chat.
    • Skriv inn et navn eller en e-postadresse. Du ser forslag mens du skriver inn tekst.
  4. Skriv inn en melding.
  5. Trykk på Send "".

Tips:

• Hvis du bruker en jobb- eller skolekonto, inkluderer forslagene alle i organisasjonen din, selv om de ikke har Google Chat.
  • For å sende deg en melding tilbake, må mottakeren av meldingen kanskje godta forespørselen din.
Start gruppesamtaler
  1. Åpne Chat-appen "" eller Gmail-appen "".
  2. Nederst trykker du på Chat "".
  3. Trykk på navnet til en eksisterende gruppe, skriv inn en melding og trykk på Send "".

Hvis navnet ikke er der, trykker du på Ny chat.

1. Skriv inn et navn eller en e-postadresse. Du ser forslag mens du skriver inn tekst.
  2. For å legge til flere folk i samtalen, trykk på Legg til medlemmer øverst.
  3. Oppgi navn eller e-postadresser. Du ser forslag mens du skriver inn tekst.
  4. Trykk på Ferdig.
  5. Skriv inn en melding.
  6. Trykk på Send "".
Legg til eller fjern folk for å opprette nye gruppesamtaler
  1. Åpne Chat-appen "" eller Gmail-appen "".
  2. Trykk på en gruppesamtale.
  3. Trykk på deltakerne i samtalen øverst.
  4. Skriv inn navnene deres for å legge til folk i samtalen.
    • Under «Ofte» trykker du på forslag.
  5. For å fjerne personer fra samtalen, trykk på navnene deres og så Fjern.
Andre alternativer
  • For å legge til en person i samtalen, skriv inn og så skriv inn et navn.
  • For å legge til et bilde i meldingen, trykk på Bilde Gallery.
  • For å se andre alternativer, trykk på handlingsmenyen Add. Gjør deretter følgende:
    • For å ta et bilde og legge det til i meldingen, trykk på Kamera Photo.
    • For å starte en videosamtale, trykk på Meet-linken "".
    • For å planlegge et møte, trykk på Kalenderinvitasjon Legg til aktivitet.
    • For å dele filer fra Google Disk, trykk på Disk .
      • Hvis noen av deltakerne i en samtale eller et rom mangler tilgang til en Disk-fil, kan det hende du får en forespørsel om å dele filen.
    • For å legge til formatering i teksten, trykk på Format "".
    • For å sende en GIF, trykk på GIF .
Chat med en chatrobot i en 1:1-melding
  1. Åpne Chat-appen "" eller Gmail-appen "".
  2. Nederst trykker du på Chat "".
  3. Trykk på Ny chat og så Send en melding til en robot.
  4. Skriv inn navnet på en chatrobot eller velg blant forslagene og så Meldingen din.
  5. Trykk på Send "".
Fjern en chatrobot fra samtalelisten din
  1. Åpne Chat-appen "" eller Gmail-appen "".
  2. Nederst trykker du på Chat "".
  3. Åpne meldingen som inneholder chatroboten.
  4. Øverst trykker du på navnet på chatroboten og så Fjern.
Få beskjed når noen leser meldingen din
I 1:1-meldinger vises et lite brukerbilde av personen du chatter med, til høyre for den siste meldingen hen har lest. Du kan ikke slå disse lesebekreftelsene på eller av. Lesebekreftelser vises ikke i gruppesamtaler eller rom.