Een Google Chat-bericht sturen naar een persoon of groep

U kunt berichten sturen naar mensen die Google Chat of de klassieke versie van Hangouts gebruiken. Als u een Google Workplace-account gebruikt, kunt u alleen chatten met mensen buiten uw organisatie als deze een persoonlijk Google-account gebruiken of als beide organisaties dit toestaan.

Een gesprek beginnen
  1. Open de Chat-app "" of de Gmail-app "".
  2. Tik onderaan op Chat .
  3. Tik op een naam.
    • Als u de naam niet ziet, tikt u op Nieuwe chat.
    • Vul een naam of e-mailadres in. U ziet suggesties terwijl u typt.
  4. Typ een bericht.
  5. Tik op Verzenden "".

Tips:

• Als u een werk- of schoolaccount gebruikt, kunnen in de suggesties alle gebruikers in uw organisatie worden weergegeven, zelfs mensen die geen Google Chat hebben.
  • De ontvanger van een bericht moet uw berichtverzoek mogelijk accepteren voordat deze u een bericht kan terugsturen.
Een groepsgesprek starten
  1. Open de Chat-app "" of de Gmail-app "".
  2. Tik onderaan op Chat .
  3. Vul de naam of het e-mailadres in van de mensen die u aan het groepsgesprek wilt toevoegen. U ziet suggesties terwijl u typt.
  4. Tik op Gereed "".
  5. Typ een bericht.
  6. Tik op Verzenden "".
Mensen toevoegen aan of verwijderen uit een bestaand groepsgesprek

U kunt mensen toevoegen of verwijderen om een nieuwe gespreksgroep te maken.

1. Open de Chat-app "" of de Gmail-app "".
  2. Tik op een groepsgesprek.
  3. Tik bovenaan op de deelnemers van het gesprek.
  4. Tik op Mensen en bots toevoegen.
  5. Als u mensen aan het gesprek wilt toevoegen, typt u hun naam.
    • Onder Vaak kunt u op suggesties tikken.
  6. Ga als volgt te werk om mensen uit het gesprek te verwijderen:
    • Tik naast de naam op Meer opties "".
    • Tik op Verwijderen uit chatruimte.
Andere opties
  • Als u iemand wilt toevoegen aan het gesprek, typt u en vult u een naam in.
  • Als u een foto wilt toevoegen aan het bericht, tikt u op Foto kiezen insert photo.
  • Tik op Foto maken Photo om een foto te maken en deze toe te voegen aan het bericht.
  • Als u bestanden wilt delen vanuit Google Drive, tikt u op Google Drive-bestand toevoegen "".
    • Iedereen in een ruimte kan gedeelde Drive-bestanden bekijken.
  • Als u een videogesprek wilt starten, tikt u op Videovergadering toevoegen "".
Chatten met een bot in een 1:1-bericht
  1. Open de Chat-app "" of de Gmail-app "".
  2. Tik onderaan op Chat .
  3. Tik op Nieuwe chat "" en dan Een bericht sturen naar een bot.
  4. Typ de naam van een bot of maak een keuze uit de suggesties.
  5. Typ een bericht.
  6. Tik op Verzenden "".
Een bot verwijderen uit uw gesprekslijst
  1. Open de Chat-app "" of de Gmail-app "".
  2. Tik onderaan op Chat .
  3. Open het bericht met de bot.
  4. Tik bovenaan op de naam van de bot en dan Verwijderen.
Weten wanneer iemand uw bericht leest
In een 1:1-bericht ziet u een kleine avatar rechts van het laatste bericht dat is gezien door de persoon met wie u chat. U kunt deze leesbevestigingen niet aan- of uitzetten. Leesbevestigingen worden niet weergegeven in groepsgesprekken of chatruimtes.