Een Google Chat-bericht sturen naar een persoon of groep

U kunt berichten sturen naar mensen die Google Chat of de klassieke versie van Hangouts gebruiken. Als u een Google Workplace-account gebruikt, kunt u alleen chatten met mensen buiten uw organisatie als deze een persoonlijk Google-account gebruiken of als beide organisaties dit toestaan.

Een gesprek beginnen
  1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Als de naam nog niet onder Chat staat, klikt u op Een chat starten "".
  3. Vul een naam of e-mailadres in. U ziet suggesties terwijl u typt.
    • Als u een 1:1-chat naar iemand buiten uw organisatie wilt sturen, vult u het e-mailadres van die persoon in.
  4. Klik op de persoon naar wie u een bericht wilt sturen.
  5. Typ een bericht en klik op Verzenden "".

Tips:

• Als u een werk- of schoolaccount gebruikt, kunnen in de suggesties alle gebruikers in uw organisatie worden weergegeven, zelfs mensen die geen Google Chat hebben.
  • De ontvanger van een bericht moet uw berichtverzoek mogelijk accepteren voordat deze u een bericht kan terugsturen.
Een groepsgesprek starten
  1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Klik onder Chat op een bestaand groepsgesprek. Typ een bericht en dan klik op Verzenden "".
  3. Als het groepsgesprek niet onder Chat staat, klikt u op Een chat starten ""en dan Groepsgesprek starten.
  4. Vul een naam of e-mailadres in. U ziet suggesties terwijl u typt.
  5. Klik op Gereed "".
  6. Typ een bericht en klik op Verzenden "".
Mensen toevoegen aan of verwijderen uit een bestaand groepsgesprek
  1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Selecteer links, onder Chat, het groepsgesprek.
  3. Klik bovenaan, naast de naam van het gesprek, op de pijl-omlaag "" of Meer opties ""en dan. Mensen en bots toevoegen
  4. Vul de naam of het e-mailadres in van de mensen die u wilt toevoegen.
  5. Klik op Verzenden.
  6. Optioneel: Als u mensen uit het gesprek wilt verwijderen, klikt u bovenaan, naast de naam van het gesprek, op de pijl-omlaag "" of Meer opties ""en dan Leden weergeven.
  7. Klik naast de juiste naam op Meer opties ""en dan Verwijderen uit chatruimte "".
Andere opties
  • Als u een persoon aan het gesprek wilt toevoegen, typt u en typt u de naam.
  • Als u emoji's wilt toevoegen aan het bericht, selecteert u Emoji "".
  • Als u bestanden wilt delen vanaf uw apparaat, selecteert u Bestand uploaden "".
    • Iedereen in de chatruimte kan geüploade bestanden bekijken.
  • Als u bestanden wilt delen vanuit Google Drive, selecteert u Google Drive-bestand toevoegen "".
    • Als mensen in een gesprek of chatruimte geen toegang hebben tot een Drive-bestand, krijgt u mogelijk een verzoek om het bestand te delen.
  • Als u een videogesprek wilt starten, selecteert u Videovergadering toevoegen "".
Chatten met een bot in een 1:1-bericht
  1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Klik naast Chat op Een chat starten ""en dan Een bot zoeken.
  3. Typ de naam van de bot of selecteer een bot uit de suggesties.
  4. Typ een bericht.
  5. Klik op Verzenden "".
Een bot verwijderen uit een 1:1-chat
  1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Klik naast de bot in de gesprekslijst op Meer opties Meeren dan Verwijderen.
Een bot verwijderen uit een chatruimte
  1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Open een chatruimte.
  3. Klik op Meer opties Meeren dan Leden weergeven.
  4. Klik naast de bot die u wilt verwijderen op Meer opties Meeren dan Verwijderen uit chatruimte.
Weten wanneer iemand uw bericht leest
In een 1:1-bericht ziet u een kleine avatar rechts van het laatste bericht dat is gezien door de persoon met wie u chat. U kunt deze leesbevestigingen niet aan- of uitzetten. Leesbevestigingen worden niet weergegeven in groepsgesprekken of chatruimtes.