Een privéchat starten

U kunt een privéchat in Google Chat sturen naar een of meer mensen binnen uw bedrijf of school. U kunt ook een privéchat sturen naar iemand buiten uw organisatie, maar u kunt geen externe mensen toevoegen aan een groepsbericht. U kunt het altijd zien als u chat met iemand buiten uw organisatie, omdat in het chatrooster Extern achter hun naam staat.

U kunt een bericht sturen naar mensen die Chat of de klassieke versie van Hangouts gebruiken, zolang ze een G Suite-account of persoonlijk Google-account hebben. U kunt alleen chatten met externe G Suite-gebruikers als hun organisatie dit toestaat.

Als u een privéchat buiten uw organisatie stuurt, wordt het bericht weergegeven als een 'verzoek' aan de ontvanger. (Dit kan ook gebeuren bij berichten binnen uw organisatie.) De ontvanger moet het verzoek accepteren voordat deze u een bericht terug kan sturen of door kan gaan.

1. Open Chat.
  2. Klik linksboven op Mensen, chatruimten en bots zoeken.
  3. Voer de naam of het e-mailadres van de persoon in of maak een keuze uit de suggesties. In de suggesties kunnen alle gebruikers in uw organisatie worden weergegeven, zelfs mensen voor wie Google Chat niet is ingeschakeld. Als u een privéchat naar iemand buiten uw organisatie wilt sturen, voert u het volledige e-mailadres in.
    Als u een privéchat naar twee of meer mensen binnen uw organisatie wilt sturen, klikt u op Groepsbericht.
  4. Voer uw bericht in en druk op Enter. Uw bericht kan tekst bevatten, inclusief links (URL's).

Mensen toevoegen aan of verwijderen uit een groepsbericht

U kunt de mensen in een bestaande chat niet wijzigen, maar u kunt snel een nieuw groepsbericht starten met een andere samenstelling van gebruikers.

1. Open Chat.
  2. Selecteer een bestaande privéchat.
  3. Klik bovenaan op de naam van het bericht en danNieuwe chat starten
  4. Voeg mensen toe of verwijder ze.
  5. Klik op Maken

Andere opties

U kunt deze opties toevoegen aan uw bericht:

• Typ Vermelden om een ​​persoon toe te voegen aan het bericht.
  • Klik op Uploaden Upload om bestanden van uw apparaat te delen. Iedereen in de chatruimte kan gedeelde bestanden bekijken.
  • Klik op Een Drive-bestand toevoegen om bestanden te delen vanuit Google Drive. Iedereen in een ruimte kan gedeelde Drive-bestanden bekijken.
  • Klik op Videomeeting toevoegen Add video meeting om een videogesprek te starten.
  • Klik op Emoji om emoji's toe te voegen aan het bericht.

Chatten met een bot

In een privéchat kunt u een privégesprek voeren met een bot.

1. Open Chat.
  2. Klik linksboven op Mensen, chatruimten en bots zoeken.
  3. Klik op Een bericht verzenden naar een bot.
  4. Voer de naam van een bot in of selecteer deze in de suggesties.
  5. Klik naast de bot op Bericht.
  6. Voer uw bericht in en druk op Enter.

U kunt een bot verwijderen uit een privéchat.

1. Klik bovenaan het venster, naast de naam van de bot, op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  2. Klik op Verwijderen.

Afwezigheidsstatus

Google Chat toont de afwezigheidsstatus die mensen in Google Agenda hebben ingesteld. Als mensen niet aanwezig zijn, ziet u in Chat hun afwezigheidsstatus als u een chat met deze mensen start. U kunt ze nog steeds een bericht sturen, maar ze reageren wellicht pas wanneer ze weer aanwezig zijn.

Als iemand geen toestemming heeft uw out-of-office-status te zien, is niet zichtbaar in Chat dat u afwezig bent.

Als u wilt dat uw status wordt weergegeven, moet u uw agenda delen en laten weergeven wanneer u out-of-office bent. De gebeurtenis moet de hele dag duren of langer duren dan uw werktijden. Als u een afwezigheidsstatus instelt in Agenda, worden berichten of meldingen in Google Chat niet gedempt.