Een chatbericht sturen naar een persoon of groep

U kunt in Google Chat een privéchat sturen naar een of meer mensen binnen uw bedrijf, werk of school of naar iemand buiten uw organisatie. U kunt mensen van buiten uw organisatie niet toevoegen aan een groepsbericht. Als u chat met iemand van buiten uw organisatie, ziet u een badge naast zijn of haar naam.

Als u een Google Workspace-account of een persoonlijk Google-account heeft, kunt u een bericht sturen naar mensen die Chat of de klassieke versie van Hangouts gebruiken. U kunt alleen met iemand van buiten uw organisatie chatten via Google Workspace of als hun organisatie dit toestaat.

Als u een privéchat stuurt, moet de ontvanger het verzoek soms accepteren voordat degene u een bericht kan terugsturen.

Een privéchat starten
  1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Als u de naam niet onder Chat ziet, klikt u op Mensen, chatruimten en bots zoeken of op Een chat starten "".
  3. Geef een naam of e-mailadres op. Er verschijnen suggesties terwijl u typt.
    Als u een privéchat wilt sturen naar iemand buiten uw organisatie, moet u het volledige e-mailadres van die persoon opgeven.
  4. Selecteer de persoon die u een bericht wilt sturen.
  5. Geef een bericht op and then klik op Sturen "".
    De suggesties omvatten iedereen in uw organisatie, zelfs mensen die geen Chat hebben.
Een groepsgesprek starten
  1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Klik onder Chat op een groepsnaam en geef een bericht op and then klik op Sturen "".
  3. Als u de groepsnaam niet onder Chat ziet:
    • Klik in Chat op Mensen, chatruimten en bots zoeken and then Groepsgesprek starten.
    • Klik in Gmail onder Chat op Een chat starten ""and then Groepsgesprek starten.
  4. Geef een naam of e-mailadres op. Er verschijnen suggesties terwijl u typt.
  5. Klik op Bericht of Gereed "".
  6. Geef een bericht op and then klik op Sturen "".
    De suggesties omvatten iedereen in uw organisatie, zelfs mensen die geen Chat hebben.

Mensen toevoegen of verwijderen om een nieuw groepsgesprek te maken

U kunt mensen toevoegen of verwijderen om een nieuw gesprek te maken met een andere groep mensen.

1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Klik in Chat bovenaan naast de naam van het gesprek op de pijl-omlaag ""and then Een nieuwe chat starten.
  3. Klik in Gmail op Meer opties ""and then Een nieuwe chat starten.
  4. Zo kunt u mensen toevoegen aan of verwijderen uit het bestaande groepsgesprek:
    • Geef de naam van mensen op om ze toe te voegen.
    • Als u mensen wilt verwijderen, klikt u naast hun naam op Verwijderen uit chatruimte "".
  5. Klik op Maken.
Andere opties

U kunt deze opties toevoegen aan uw bericht:

• Als u een persoon aan het gesprek wilt toevoegen, klikt u op and then geef een naam op.
  • Als u emoji's wilt toevoegen aan uw bericht, klikt u op Emoji "".
  • Als u bestanden wilt delen vanaf uw apparaat, klikt u op Bestand uploaden "". Iedereen in de chatruimte kan gedeelde bestanden bekijken.
  • Als u bestanden wilt delen vanuit Google Drive, klikt u op Google Drive-bestand toevoegen "". Iedereen in een ruimte kan gedeelde Drive-bestanden bekijken.
  • Als u een videogesprek wilt starten, klikt u op Videovergadering toevoegen "".
Chatten met een bot

In een bericht kunt u chatten met een bot.

1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Klik in Chat naast Bots op Een chat starten "".
    Klik in Gmail naast Chat op Een chat starten ""and thenEen bot zoeken.
  3. Typ de naam van de bot of selecteer een bot uit de suggesties.
  4. Typ uw bericht.
  5. Tik op Sturen "".
Een bot verwijderen uit een privéchat
  1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Open de privéchat met de bot.
  3. Klik rechtsboven in het gespreksvenster op Meer opties Meer and thenVerwijderen.
Een bot verwijderen uit een chatruimte
  1. Ga naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Open een chatruimte.
  3. Klik op Meer opties Meerand then Leden weergeven.
  4. Klik naast de bot die u wilt verwijderen op Meer opties Meerand then Verwijderen uit chatruimte.
Know when someone reads your message
In een 1-op-1-bericht ziet u een kleine avatar rechts van het laatste bericht dat de persoon met wie u chat, heeft gezien. U kunt deze leesbevestigingen niet aan- of uitzetten. Leesbevestigingen zijn niet zichtbaar in groepsberichten of chatruimten.
Afwezigheidsstatus bekijken

Chat toont de afwezigheidsstatus die mensen hebben ingesteld in Google Agenda. U kunt ze nog steeds een bericht sturen wanneer ze niet op kantoor zijn. Als iemand geen toestemming heeft om uw afwezigheidsstatus te bekijken, geeft Chat deze status niet weer. Als u een afwezigheidsstatus instelt in Agenda, worden berichten of meldingen in Chat niet gedempt.

Zo bekijkt u uw status:

1. Deel uw agenda met iemand.
  2. Maak een afwezigheidsafspraak voor de hele dag of buiten uw werktijden. Bekijk meer informatie over hoe u uw werkuren en beschikbaarheid instelt