Det engelske navn for rum ændres fra "room" til "spaces". Det kan tage lidt tid, før navneændringen vises overalt. Bemærk, at på dansk kaldes det stadig "rum". Få flere oplysninger.

Send en Google Chat-besked til en person eller gruppe

Du kan sende beskeder til personer, som bruger Google Chat eller det klassiske Hangouts. Hvis du bruger en Google Workspace-konto, kan du kun chatte med en person uden for din organisation, hvis vedkommende bruger en personlig Google-konto, eller hvis begge organisationer tillader det.

Start en samtale
  1. Gå til Google Chat eller din Gmail-konto.
  2. Hvis navnet ikke allerede findes under "Chat", kan du klikke på Start en chat "".
  3. Angiv et navn eller en mailadresse. Forslag vises, når du indtaster tekst.
    • Hvis du vil sende en 1:1-besked til en person uden for din organisation skal du angive vedkommendes mailadresse.
  4. Vælg den person, du vil sende en besked til.
  5. Skriv en besked, og klik derefter på Send "".

Tips!

• Hvis du bruger en konto til arbejde eller skole, inkluderer forslag alle i din organisation, også selvom de ikke har Google Chat.
  • Hvis modtageren af din besked vil sende en besked tilbage til dig, skal vedkommende muligvis acceptere din anmodning.
Start en gruppesamtale
  1. Gå til Google Chat eller din Gmail-konto.
  2. Under "Chat" skal du klikke på en eksisterende gruppesamtale for at skrive en besked efterfulgt af Klik på Send "".
  3. Hvis gruppesamtalen ikke er under "Chat", kan du klikke på Start en chat ""efterfulgt af Start en gruppesamtale.
  4. Angiv et navn eller en mailadresse. Forslag vises, når du indtaster tekst.
  5. Klik på Udfør "".
  6. Skriv en besked, og klik derefter på Send "".
Tilføj eller fjern deltagere fra en eksisterende gruppesamtale
  1. Gå til Google Chat eller din Gmail-konto.
  2. Vælg en gruppesamtale under "Chat" ude til venstre
  3. Øverst skal du ud for samtalens navn klikke på pil ned "" eller Flere valgmuligheder ""efterfulgt af Tilføj brugere og bots.
  4. Angiv navne eller mailadresser på de personer, du vil tilføje.
  5. Klik på Send.
  6. Valgfrit: Hvis du vil fjerne personer fra samtalen, skal du ud for samtalenavnet øverst klikke på pil ned "" eller Flere valgmuligheder ""efterfulgt af Se medlemmer.
  7. Ud for medlemmets navn skal du klikke på Flere valgmuligheder ""efterfulgt af Fjern fra rum "".
Andre valgmuligheder

Du kan føje følgende til din besked:

• Hvis du vil føje en person til samtalen eller omtale vedkommende, kan du klikke på efterfulgt af angiv et navn.
  • Hvis du vil føje emojis til din besked, kan du klikke på Emoji "".
  • Hvis du vil dele filer fra din enhed, kan du klikke på Upload fil "". Alle i et rum kan se delte filer.
  • Hvis du vil dele filer fra Google Drev, kan du klikke på Tilføj Google Drev-fil "". Alle i et rum kan se delte Drev-filer.
  • Hvis du vil starte et videoopkald, kan du klikke på Tilføj videomøde "".
  • Hvis du vil planlægge et kalendermøde, skal du klikke på Kalender event.
  • Hvis du vil sende en gif, kan du klikke på Gif .
Chat med en bot i en 1:1-besked
  1. Gå til Google Chat eller din Gmail-konto.
  2. Ud for "Chat" skal du klikke på Start en chat ""efterfulgt af Find en bot.
  3. Angiv navnet på botten, eller vælg blandt forslagene.
  4. Skriv din besked.
  5. Klik på Send "".
Fjern en bot fra en 1:1-besked
  1. Gå til Google Chat eller din Gmail-konto.
  2. Ud for botten på din samtaleliste skal du klikke på Flere valgmuligheder Mereefterfulgt af Fjern.
Fjern en bot fra et rum
  1. Gå til Google Chat eller din Gmail-konto.
  2. Åbn et rum.
  3. Klik på Flere valgmuligheder Mereefterfulgt af Se medlemmer.
  4. Ud for den bot, du vil fjerne, skal du klikke på Flere valgmuligheder Mereefterfulgt af Fjern fra rum.
Få besked, når nogen har læst din besked
I en 1:1-besked vises en lille avatar af den person, du chatter med, til højre for den sidste besked, vedkommende har læst. Du kan ikke slå disse kvitteringer for læsning til eller fra. Kvitteringer for læsning vises ikke i gruppesamtaler eller rum.