Send en direkte besked

Du kan sende en direkte besked i Google Chat til en eller flere personer i din virksomhed, på dit arbejde, din skole eller til en person uden for din organisation. Du kan dog ikke tilføje eksterne brugere i en gruppebesked. Når du chatter med en person uden for din organisation, har vedkommende et badge ud for sit navn, der viser, at personen er en ekstern bruger.

Så længe vedkommende har en Google Workspace-konto eller en personlig Google-konto, kan du sende en besked til personer, der bruger Chat eller det klassiske Hangouts. Du kan kun chatte med en ekstern Google Workspace-bruger, hvis vedkommendes organisation har tilladt det.

Når du sender en direkte besked, skal modtageren muligvis acceptere din anmodning for at kunne svare dig.

Start en direkte besked

1. Log ind på Chat eller Gmail.
  2. Under Chat skal du klikke på et navn, skrive en besked og klikke på Send "".
  3. Hvis navnet ikke er under Chat, skal du klikke på Find brugere, rum og bots eller på Start en chat "".
  4. Angiv et navn eller en mailadresse. Forslag vises, når du indtaster tekst.
    Hvis du vil sende en direkte besked til en bruger uden for din organisation, skal du angive vedkommendes fulde mailadresse.
  5. Vælg den bruger, du vil sende en besked til.
  6. Skriv en besked, og klik på Send "".
    Forslagene omfatter alle i din organisation, også selvom de ikke har Chat.

Start en gruppesamtale

1. Log ind på Chat eller Gmail.
  2. Under Chat skal du klikke på et gruppenavn, skrive en besked og klikke på Send "".
  3. Hvis gruppenavnet ikke er under Chat:
    • Klik på Find personer, rum og botsog derefterStart gruppesamtale i Chat.
    • I Gmail skal du under Chat klikke på Start en chat""og derefterStart gruppesamtale.
  4. Angiv et navn eller en mailadresse. Du får vist forslag, mens du skriver din tekst.
  5. Klik på Besked eller Udfør "".
  6. Skriv en besked, og klik på Send "".
    Forslagene omfatter alle i din organisation, også selvom de ikke har Chat.

Tilføj eller fjern personer for at oprette en ny gruppesamtale

Du kan tilføje eller fjerne brugere i en gruppesamtale for at oprette en ny samtalegruppe.

1. Log ind på Chat eller Gmail.
  2. Vælg en eksisterende gruppesamtale.
  3. Øverst i Chat ud for samtalens navn skal du klikke på den nedadvendte pil ""og derefterStart en ny chat.
  4. Klik på Mere""og derefterStart en ny chat i Gmail.
  5. Tilføj eller fjern brugere fra den eksisterende gruppe:
    • Angiv navne for at tilføje personer.
    • For at fjerne en person skal du klikke på Fjern "" ud for vedkommendes navn.
  6. Klik på Opret.

Andre valgmuligheder

Du kan føje følgende muligheder til din besked:

• Klik på , og skriv et navn for at føje en bruger til samtalen.
  • Klik på Upload "" for at dele filer fra din enhed. Alle i et rum kan se delte filer.
  • Klik på Tilføj en Drev-fil "" for at dele filer fra Google Drev. Alle i et rum kan se delte Drev-filer.
  • Klik på Tilføj videomøde "" for at starte et videoopkald.
  • Klik på Emoji "" for at føje emojis til din besked.

Chat med en bot

Du kan chatte med en bot i en direkte besked.

1. Log ind på Chat eller Gmail.
  2. In Chat, next to Bots, click Start a chat "".
    In Gmail, next to Chat, click Start a chat ""og derefterFind a bot.
  3. Next to the bot, click Addog derefterMessage.

Fjern en bot fra en direkte besked

1. Log ind på Chat eller Gmail.
  2. Åbn den direkte besked til botten.
  3. Klik på den nedadvendte pil ""og derefterFjern i Chat øverst ud for bottens navn.
  4. I Gmail skal du klikke på""og derefterFjern.

Få besked, når nogen har læst din besked

I en 1:1 direkte besked vises der et lille billede af den person, du chatter med, til højre for den sidste besked, vedkommende har set. Du kan ikke slå disse kvitteringer for læsning til eller fra, og de er ikke synlige i gruppebeskeder eller rum.

Se statussen Ikke til stede

Chat viser statussen Ikke til stede, som brugerne har konfigureret i Google Kalender. Du kan stadig sende en sådan bruger en besked, men brugeren svarer muligvis ikke, før vedkommende er tilbage. Hvis en person ikke har tilladelse til at se din "Ikke til stede"-status, viser Chat ikke din status. Beskeder og notifikationer i Chat ignoreres ikke, når du har konfigureret en statussen Ikke til stede i Kalender.

Sådan viser du din status:

1. Del din kalender med en person eller gruppe. Se del din kalender med en anden.
  2. Opret en "ikke til stede"-begivenhed, der strækker sig over hele dagen eller efter din arbejdstid. Se Angiv din arbejdstid og tilgængelighed.