Enviar un missatge directe

Pots enviar un missatge directe (MD) a una persona o a un grup a Google Chat.

Informació sobre com funcionen els missatges directes

• Els missatges directes poden ser de tu per a una altra persona o poden incloure diverses persones.
  • Quan una o més persones llegeixen el teu missatge, el seu avatar es mostra al costat del darrer missatge que han llegit.
  • Perquè una conversa se centri en un tema, un projecte o un interès en comú amb diverses persones, crea un espai. Obtén informació sobre les diferències entre els espais i els missatges directes.

Trobar els missatges directes

1. A l'ordinador, obre Google Chat o Gmail.
    • A Gmail: a l'esquerra, fes clic a Chat.
  1. A l'esquerra, fes clic a Missatges directes.

Consell: per cercar missatges directes, utilitza la barra de cerca de la part superior. Obtén informació sobre com pots cercar missatges.

Enviar un missatge directe

Important: si és la primera vegada que envies un missatge a algú, l'altra persona ha d'acceptar la teva sol·licitud de missatge abans no hi puguis xatejar.

1. A l'ordinador, obre Google Chat o Gmail.
    • A Gmail: a l'esquerra, fes clic a Chat.
  1. Fes clic a Xat nou.
  2. Introdueix un nom o una adreça electrònica.
  3. Fes clic a Inicia un xat.
    • En introduir un nom o una adreça electrònica, pots obtenir suggeriments.
    • Per iniciar un missatge directe de grup, afegeix més noms o adreces electròniques.
  4. A l'àrea de resposta, introdueix un missatge.
  5. Fes clic a Envia .

Consell: pots iniciar fàcilment un missatge directe nou. Al costat del nom d'una persona:

• Fes clic a Inicia un xat .
  • Utilitza les tecles de drecera Ctrl+Retorn o ⌘+Retorn.
Opcions del missatge

A l'àrea de resposta, pots afegir més contingut al missatge abans d'enviar-lo. Pots:

Si vols més opcions, fes clic a Eines de Google Workspace per:

Convertir un missatge directe en un espai

Important: si hi ha almenys dues persones al missatge directe, el pots convertir en un espai.

1. A l'ordinador, obre Google Chat o Gmail.
    • A Gmail: a l'esquerra, fes clic a Chat.
  1. Obre un missatge directe.
  2. A la part superior, fes clic al nom de la conversa.
  3. Fes clic a Converteix aquest xat en un espai.

Informació sobre com funcionen els missatges directes a Google Workspace

Si a la teva feina o al teu centre educatiu s'utilitza Chat, el teu administrador et permet enviar missatges a les persones que pertanyen a l'organització i a les que no hi pertanyen.

• Pots xatejar amb algú que no pertany a la teva organització si:
    • Utilitza el seu Compte de Google personal.
    • Les dues organitzacions ho permeten.
  • Quan xateges amb algú que no pertany a la teva organització, es mostra la insígnia "Extern" al costat del seu nom.
  • No pots afegir als missatges directes de grup persones que no pertanyen a la teva organització.
  • En afegir persones a un missatge directe, trobaràs suggeriments. S'hi inclouran totes les persones de la teva organització, encara que no tinguin Google Chat.