Lägga till formatering i Google Chat-meddelanden

Använd menyn Format eller markdown för att ändra utseendet på Chat-meddelanden.

Formatera Google Chat-meddelanden

1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
    • I Gmail: Klicka på Chatt till vänster.
  2. Öppna en konversation.
  3. Skriv ett meddelande.
  4. Skriv texten som du vill formatera.
  5. Klicka på Format .
  6. Välj ett alternativ:
    • Fetstil: Klicka på Fet Fet.
    • Kursivera: Klicka på Kursiv Kursiv.
    • Stryk under: Klicka på Understrykning Understruken.
    • Ändra textfärg: Klicka på Textfärg Textfärg.
    • Lägg till listpunkt före texten: Klicka på Punktlista Punktlista.
    • Genomstrykning: Klicka på Genomstrykning Strikethrough.
    • Infoga länk:
      1. Klicka på Infoga länk Insert link.
      2. Ange länken.
  7. Klicka på Skicka .
Tips! ta bort ett textformat genom att texten och upprepa steg 5 och 6.

Använda markdown-formatering i Google Chat

Viktigt! Om du använder knappen Format eller kortkommandon för att formatera text åsidosätter den all formatering som du lägger till i meddelandet. Om du klistrar in formaterad text i Chat behåller den kopierad formatering.

Lägg till markdown-formatering i Google Chat-meddelanden genom att inkludera specialtecken i texten.
Formatalternativ Exempel på markdown
Fet *Text*
Kursiv _Text_
Genomstrykning ~Text~
Infogat kodblock `Text`
Kodblock med flera rader ```Text```

Tips!

• Texten omges av ett infogat kodblock.
  • Med ett kodblock med flera rader bevaras de ursprungliga radbrytningarna och texten radbryts inte.