Muotoilun lisääminen Google Chat ‑viesteihin

Jos haluat muuttaa Chat-viestien muotoilua, käytä Muoto-valikkoa tai Markdownia.

Google Chat ‐viestien muotoilu

1. Avaa Google Chat tai Gmail tietokoneella.
    • Gmail: Klikkaa vasemmalta Chat.
  2. Siirry haluamaasi keskusteluun.
  3. Lisää viesti.
  4. Korosta teksti, jonka haluat muotoilla.
  5. Valitse Muoto .
  6. Valitse vaihtoehto:
    • Lihavointi: Valitse Lihavointi Lihavoi.
    • Kursivointi: Valitse Kursiivi Kursivoi.
    • Alleviivaus: Valitse Alleviivaus Alleviivaa.
    • Tekstin värin muuttaminen: Valitse Tekstin väri Valitse tekstin väri.
    • Luettelomerkin lisääminen tekstin eteen: Valitse Luettelomerkitty luettelo Luettelomerkitty luettelo.
    • Yliviivaus: Valitse Yliviivaus Strikethrough.
    • Linkin lisääminen:
      1. Valitse Lisää linkki Insert link.
      2. Lisää linkki.
  7. Klikkaa Lähetä .
Vinkki: Jos haluat poistaa tekstin muotoilun, korosta teksti ja toista vaiheet 5 ja 6.

Markdown-muotoilujen käyttö Google Chatissa

Tärkeää: Jos käytät muotoilupainiketta tai pikanäppäimiä tekstin muotoiluun, kaikki viestiin lisäämäsi markdown-muotoilut ohitetaan. Jos liität muotoiltua tekstiä Chatiin, kopioitu muotoilu säilyy.

Voit käyttää Markdown-muotoiluja Google Chat ‑viesteissä lisäämällä tekstiin erikoismerkkejä.
Muotoilu Markdown-esimerkki
Lihavointi *Teksti*
Kursivointi _Teksti_
Yliviivaus ~Teksti~
Koodilohko tekstirivillä `Teksti`
Monirivinen koodilohko ```Teksti```

Vinkkejä:

• Tekstirivillä oleva koodilohko rivittää tekstin.
  • Monirivinen koodilohko säilyttää alkuperäiset rivinvaihdot mutta ei rivitä tekstiä.