Läs mer om att använda Google Chat

I Google Chat kan du ställa snabba frågor, skicka direktmeddelanden, samarbeta i gruppchattar, skapa virtuella rum för teamprojekt med mera.

Artikelns innehåll

Läs mer om förbättringar av Google Chat

Tidigare Chat-upplevelse

Nuvarande Chat-upplevelse

I Gmail delas direktmeddelanden och rum upp på flikarna Chatt och Rum. I Gmail ingår direktmeddelanden och rum på fliken Chatt. Fliken Rum är inte längre tillgänglig i Gmail.
Det finns inga genvägar för att hitta de senaste konversationerna, meddelanden som nämner dig eller stjärnmärkta meddelanden på ett ställe. Använd dessa nya genvägar i Chat för att hitta det du behöver snabbare: Startsida, Omnämnanden och Stjärnmärkt.
På mobila enheter kan du navigera mellan Chat och Rum. På mobila enheter visas ett navigeringsfält längst ned när du öppnar fliken Chatt. Det går att växla mellan startsidan, direktmeddelanden, rum, omnämnanden och stjärnmärkta eller starta en ny chatt.
Det finns olika sätt att starta en ny chatt i Chat och Chat i Gmail. Starta en konversation eller ett rum med knappen Ny chatt.

Navigera i Chat

I huvudmenyn kan du göra följande:

• starta en ny chatt. Det kan vara ett direktmeddelande (DM) till en eller flera personer eller ett rum för samarbete i projekt.
  • komma ikapp med dina konversationer med hjälp av olika kortkommandon.
  • hitta alla DM och rum.

An image of the new Home shortcut in Google Chat

I den vänstra menyn kan du välja mellan:

Genvägar

Få snabb åtkomst till:

• Start: Hitta alla dina konversationer och växla mellan alla eller olästa konversationer.
  • Omnämnanden: Hitta alla meddelanden där någon nämner dig direkt.
  • Stjärnmärkt: Spåra viktiga meddelanden som du har stjärnmärkt.

Direktmeddelanden

Hitta alla DM mellan dig och andra. Du kan skicka DM till en eller flera personer.

Rum Hitta alla rum som du har skapat eller gått med i.

Skapa DM eller rum

När du klickar på Ny chatt kan du lägga till en eller flera personer för att starta ett DM eller välj ett annat alternativ på menyn:

Skapa ett rum

Skapa en fokuserad konversation om ett ämne, projekt eller delat intresse. Du kan ge rummet ett unikt namn och en avatar.

Bläddra bland rum

Hitta rum som organisationen har skapat. Om du använder Chat på jobbet, i skolan eller i en annan organisation kan du hitta rum som andra i organisationen skapar.

Hitta appar

Leta efter meddelandeappar som kan bidra till att automatisera ditt arbete.

Meddelandebegäranden

Hitta väntande meddelandeförfrågningar från personer utanför organisationen. Om du använder Chat på jobbet, i skolan eller i en annan organisation kan de här också vara personer utanför organisationen.

Skicka och svara på meddelanden

Använd svarsområdet i Chat när du skickar eller svarar på ett meddelande. Det finns flera sätt att svara på meddelanden i Chat.

An image of a space in Google Chat

Det går att göra följande när du svarar:

Skicka ett meddelande

Skicka meddelandet som du skrev.

Dela filer med mera

Dela Google Drive-filer, skapa en kalenderinbjudan eller lägga till appar i ett meddelande.

Starta ett möte Starta ett videosamtal direkt med en annan person med Google Meet.
Lägg till videomöte

Lägga till en Google Meet-länk i ett videomöte.

Redigera meddelanden Redigera

Redigera ett skickat meddelande.

Radera meddelanden Radera

Radera ett skickat meddelande.

Formatera meddelanden

Använd fet eller kursiv text, använd punktlistor eller lägg till färg.

Reagera på meddelanden

Lägga till en emoji.

Ladda upp en fil

Dela en fil från datorn.

Dela en GIF

Reagera med en animerad GIF.

Citera ett meddelande

Citera ett tidigare meddelande i Chat om du vill svara direkt.

Starta en tråd Skapa en ny tråd baserat på ett meddelande i ett rum med infogade trådar.

Söka efter meddelanden

Använd sökfältet högst upp i Chat för att hitta meddelanden. När du söker kan du filtrera efter meddelanden:

• Som har skickats från vissa personer
  • Som har skickats i en viss konversation eller i ett visst rum
  • Det kan vara dokument, kalkylark, presentationer med mera
  • Som har skickats under ett visst datumintervall
  • Som innehåller länkar
  • Som nämner dig
  • Från konversationer där du är medlem

Du kan även sortera meddelandena efter senaste eller relevans för dina sökkriterier.