Finn ut hvordan du bruker Google Chat

I Google Chat kan du stille korte spørsmål, sende direktemeldinger (DM-er), samarbeide i gruppechatter, opprette virtuelle rom for teamprosjekter med mer.

Innholdet i denne artikkelen

Finn ut mer om forbedringene i Google Chat

Forrige Chat-opplevelse

Nåværende Chat-versjon

I Gmail er DM-er og rom delt inn i Chat- og Rom-fanene. I Gmail vises direktemeldinger og rom i «Chat»-fanen. «Rom»-fanen er ikke lenger tilgjengelig i Gmail.
Det finnes ingen snarveier for å finne nylige samtaler, meldinger som nevner deg, eller stjernemerkede meldinger på ett sted. Bruk disse nye snarveiene i Chat for å finne det du trenger, raskere: Startside, Nevninger og Stjernemerket.
På mobilenheter kan du navigere mellom «Chat» og «Rom». På mobilenheter vises det en navigasjonsrad nederst når du går til Chat-fanen. Du kan bytte mellom hjem, direktemeldinger, rom, nevninger og stjernemerket, eller starte en ny chat.
Du starter nye chatter i Chat og Chat i Gmail på ulike måter. Start en samtale eller et rom med Ny chat-knappen.

Naviger i Chat

På hovedmenyen kan du:

• Start en ny chat, som kan være en DM til én eller flere personer eller et rom for å samarbeide om prosjekter.
  • Hold deg oppdatert på samtalene dine ved hjelp av forskjellige snarveier.
  • Finn alle DM-ene og rommene dine.

An image of the new Home shortcut in Google Chat

I menyen til venstre kan du velge mellom følgende:

Snarveier

Få rask tilgang til:

• Startside: Finn alle samtalene dine, og bytt mellom alle eller uleste samtaler.
  • Nevninger: Finn alle meldinger der noen har nevnt deg direkte.
  • Stjernemerket: Spor viktige e-poster du har stjernemerket.

Direktemeldinger

Finn alle DM-er mellom deg og andre. Du kan sende DM-er til én eller flere personer.

Rom Finn alle rom du har opprettet eller blitt med i.

Opprett en DM eller et rom

Når du klikker på Ny chat, kan du legge til én eller flere personer for å starte en DM, eller velge et annet alternativ fra menyen:

Opprett et rom

Start en samtale fokusert om et emne, et prosjekt eller en felles interesse. Du kan gi rommet et unikt navn og brukerbilde.

Bla gjennom rom

Finn rom organisasjonen din har opprettet. Hvis du bruker Chat via jobben, skolen eller en annen organisasjon, kan du finne rom andre i organisasjonen har opprettet.

Finn apper

Se etter Chat-apper du kan bruke til å automatisere arbeidet ditt.

Meldingsforespørsler

Finn ubesvarte meldingsforespørsler fra personer utenfor organisasjonen din. Hvis du bruker Chat via jobben, skolen eller en annen organisasjon, kan dette også være personer utenfor organisasjonen din.

Send og svar på meldinger

Når du sender eller svarer på meldinger, kan du bruke svarområdet i Chat. Du kan svare på meldinger i Chat på flere måter.

An image of a space in Google Chat

Når du svarer, kan du

Send en melding

Send meldingen du har skrevet.

Del filer med mer

Del Google Disk-filer, opprett en Kalender-invitasjon, eller legg til apper i meldinger.

Start et møte Start videosamtaler med en annen person på et øyeblikk med Google Meet.
Legg til et videomøte

legge til Google Meet-linker i videomøter

Rediger meldinger Endre

Rediger sendte meldinger

Slett meldinger Slett

Slett sendte meldinger

Formater meldinger

Bruk fet eller kursiv tekst, bruk punktlister, eller legg til farger.

Reager på meldinger

Legg til en emoji

Last opp en fil

Del en fil fra datamaskinen.

Del en GIF

Reager med en animert GIF.

Siter en melding

For å svare direkte, siter en tidligere melding i Chat.

Start en tråd I rom med innebygde tråder oppretter du en ny tråd basert på en melding.

Søk etter meldinger

Bruk søkefeltet øverst i Chat for å finne meldinger Når du søker, kan du filtrere etter meldinger:

• sendt fra bestemte personer
  • sendt i en bestemt samtale eller et bestemt rom
  • som inneholder dokumenter, regneark, lysbilder med mer
  • sendt i løpet av en bestemt datoperiode
  • som inneholder linker
  • som nevner deg
  • fra samtaler du er medlem av

Du kan også sortere meldingene etter nyeste eller hvor relevante de er for søkekriteriene.