Leer hoe u Google Chat gebruikt

In Google Chat kunt u onder andere korte vragen stellen, privéchats sturen, samenwerken in groepschats en virtuele ruimtes maken voor teamprojecten.

In dit artikel vindt u informatie over het volgende:

Meer informatie over verbeteringen in Google Chat

Vorige Chat-functionaliteit

Huidige Chat-functionaliteit

In Gmail zijn privéchats en ruimtes opgesplitst in de tabbladen Chat en Ruimtes. In Gmail staan privéchats en ruimtes op het tabblad Chat. Het tabblad Ruimte is niet meer beschikbaar in Gmail.
Er zijn geen sneltoetsen om recente gesprekken, berichten waarin u wordt vermeld of berichten met ster op één plek te vinden. Gebruik deze nieuwe sneltoetsen in Chat om sneller te vinden wat u nodig heeft: Home, Vermeldingen en Met ster.
Op mobiele apparaten kunt u navigeren tussen Chat en Ruimtes. Op mobiele apparaten vindt u onderaan een navigatiebalk als u naar het tabblad Chat gaat. U kunt schakelen tussen Home, privéchats, ruimtes, vermeldingen en sterren, of een nieuwe chat starten.
U kunt op verschillende manieren een nieuwe chat starten in Chat en Chat in Gmail. Start een gesprek of ruimte met de knop Nieuwe chat.

Navigeren in Chat

In het hoofdmenu kunt u het volgende:

• Een nieuwe chat starten. Dit kan een privéchat naar een of meer mensen zijn of een ruimte om samen te werken aan projecten.
  • Op de hoogte blijven van uw gesprekken met verschillende snelkoppelingen.
  • Al uw privéchats en ruimtes vinden.

An image of the new Home shortcut in Google Chat

In het linkermenu kunt u kiezen uit:

Snelkoppelingen

Krijg snel toegang tot:

• Home: Vind al uw gesprekken en schakel tussen alle of ongelezen gesprekken.
  • Vermeldingen: Vind alle berichten waarin iemand u rechtstreeks heeft vermeld.
  • Met ster: Volg belangrijke berichten die u een ster heeft gegeven.

Privéchats

Vind alle privéchats tussen u en anderen. U kunt een privéchat naar een of meer mensen sturen.

Ruimtes Zoek alle ruimtes die u heeft gemaakt of waaraan u deelneemt.

Een privéchat of ruimte maken

Als u op Nieuwe chat klikt, kunt u een of meer mensen toevoegen om een privéchat te starten of een andere optie in het menu selecteren:

Een ruimte maken

Een gefocust gesprek opzetten over een onderwerp, project of gedeelde interesse. U kunt uw ruimte een unieke naam en avatar geven.

Door ruimtes browsen

Zoek ruimtes die uw organisatie heeft gemaakt. Als u Chat gebruikt voor werk, school of een andere organisatie, kunt u ruimtes vinden die anderen in uw organisatie hebben gemaakt.

Apps zoeken

Zoek naar Chat-apps waarmee u uw werk kunt automatiseren.

Chatverzoeken

Vind chatverzoeken die in behandeling zijn van mensen buiten uw organisatie. Als u Chat gebruikt voor werk, school of een andere organisatie, kunnen dit ook mensen zijn van buiten uw organisatie.

Berichten sturen en beantwoorden

Als u een bericht stuurt of beantwoordt, gebruikt u het reactiegedeelte in Chat. U kunt op meerdere manieren reageren op berichten in Chat.

An image of a space in Google Chat

Als u antwoordt, kunt u het volgende doen:

Een bericht sturen

Stuur het bericht dat u heeft geschreven.

Bestanden en meer delen

Deel Google Drive-bestanden, stel een Agenda-uitnodiging in of voeg apps toe aan een bericht.

Een vergadering starten Start meteen een videogesprek met een andere persoon via Google Meet.
Een videovergadering toevoegen

Een Google Meet-link toevoegen aan een videovergadering.

Berichten bewerken Bewerken

Een gestuurd bericht bewerken.

Berichten verwijderen Verwijderen

Een gestuurd bericht verwijderen.

Berichten opmaken

Maak tekst vet of cursief, gebruik opsommingstekens of voeg kleuren toe.

Reageren op berichten

Een emoji toevoegen.

Een bestand uploaden

Deel een bestand vanaf uw computer.

Een gif delen

Reageer met een gif-animatie.

Een bericht citeren

Als u rechtstreeks wilt reageren, citeert u een eerder bericht in Chat.

Een gesprek starten Maak in een ruimte met inline threads een nieuwe thread op basis van een bericht.

Zoeken naar berichten

Gebruik de zoekbalk bovenaan Chat om berichten te vinden. Als u zoekt, kunt u filteren op berichten:

• Gestuurd door specifieke mensen
  • Gestuurd in een specifiek gesprek of specifieke ruimte
  • Die onder andere documenten, spreadsheets of dia's bevatten
  • Gestuurd binnen een specifieke periode
  • Die links bevatten
  • Waarin u wordt vermeld
  • Uit gesprekken waarvan u lid bent

U kunt uw berichten ook sorteren op meest recent of meest relevant voor uw zoekcriteria.