Google Chatin käyttäminen

Google Chatissa voit esittää nopeita kysymyksiä, lähettää viestejä, tehdä yhteistyötä ryhmäkeskusteluissa, luoda virtuaalisia tiloja tiimiprojekteille ja paljon muuta.

Artikkelin sisältö:

Google Chatin parannukset

Vanha Chat

Nykyinen Chat

Gmailissa viestit ja tilat on jaettu Chat- ja Tilat-välilehdille. Gmailissa sekä viestit että tilat ovat Chat-välilehdellä. Tilat-välilehti ei ole enää käytettävissä.
Käytettävissä ei ole pikakuvakkeita, joiden avulla uusimmat keskustelut, viestit, joissa sinut mainitaan, tai tähdellä merkityt viestit voisi löytää yhdestä paikasta. Chatin uusilla pikakuvakkeilla (Etusivu, Maininnat ja Tähdellä merkityt) löydät haluamasi nopeammin.
Mobiililaitteella voit navigoida Chatin ja Tilojen välillä. Mobiililaitteella näet navigointipalkin näytön alareunassa, kun siirryt Chat-välilehdelle. Voit siirtyä etusivun, viestien, tilojen, mainintojen ja tähdellä merkittyjen kohteiden välillä tai aloittaa uuden chatin.
Uusi chat aloitetaan eri tavoin Chat-sovelluksessa ja Gmailin Chatissa. Keskustelu tai tila luodaan Uusi chat ‑painikkeella.

Chatissa liikkuminen

Valikon mahdollisuudet:

• Aloita uusi chat-keskustelu, joka voi olla joko viesti yhdelle tai useammalle henkilölle tai tila projektiyhteistyötä varten.
  • Selaa keskusteluja eri pikakuvakkeiden kautta.
  • Katso kaikki viestit ja tilat yhdestä paikasta.

An image of the new Home shortcut in Google Chat

Vasemman valikon vaihtoehdot:

Pikakuvakkeet

Pääset nopeasti seuraaviin kohtiin:

• Etusivu: Täältä löydät kaikki keskustelusi ja voit valita näkyviin joko kaikki tai lukemattomat keskustelut.
  • Maininnat: Täältä löydät kaikki viestit, joissa joku mainitsee sinut suoraan.
  • Tähdellä merkityt: Seuraa tärkeitä viestejä, jotka olet merkinnyt tähdellä.

Viestit

Täältä löydät kaikki viestit, joissa olet mukana. Voit lähettää viestejä yhdelle tai useammalle henkilölle kerrallaan.

Tilat Täältä löydät kaikki tilat, jotka olet luonut tai joihin olet liittynyt.

Viestin tai tilan luominen

Klikkaamalla Uusi chat voit lisätä yhden tai useamman ihmisen, joille haluat lähettää viestin, tai valita valikosta jonkin toisen vaihtoehdon:

Tilan luominen

Luo tiettyyn aiheeseen, projektiin tai kiinnostuksen kohteeseen keskittynyt keskustelu. Voit lisätä tilalle yksilöllisen nimen ja avatarin.

Tilojen selaaminen

Hae organisaatiossa luotuja tiloja. Jos käytät Chatia työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation tilillä, näet myös muiden organisaatioon kuuluvien käyttäjien luomat tilat.

Sovellusten hakeminen

Hae tehtävien automatisoinnissa auttavia Chat-sovelluksia.

Viestipyynnöt

Katso organisaation ulkopuolisten henkilöiden lähettämät odottavat viestipyynnöt. Jos käytät Chatia työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation kautta, myös organisaatiosi ulkopuolisilta henkilöiltä saattaa tulla viestipyyntöjä.

Viestien lähettäminen ja niihin vastaaminen

Viestit lähetetään ja niihin vastataan Chatin vastausalueella. Viesteihin voi vastata monilla tavoilla Chatissa.

An image of a space in Google Chat

Kun vastaat viestiin, käytettävissä ovat seuraavat toiminnot:

Lähetä viesti

Lähetä kirjoittamasi viesti.

Jaa tiedostoja ja muuta

Jaa Google Drive ‑tiedostoja, luo kalenterikutsu tai lisää sovelluksia viestiin.

Aloita kokous Aloita videopuhelu välittömästi jonkun toisen henkilön kanssa Google Meetissä.
Lisää videokokous

Lisää videokokoukseen ohjaava Google Meet ‑linkki.

Muokkaa viestejä Muokkaa

Muokkaa lähetettyä viestiä.

Poista viestejä Poista

Poista lähetetty viesti.

Muotoile viestejä

Lisää viestiin lihavointia, kursivointia, luetelmakohtia tai värejä.

Reagoi viesteihin

Lisää emojeita.

Lataa tiedosto

Jaa tiedosto tietokoneelta.

Jaa GIF

Reagoi GIF-animaatioilla.

Lainaa viestiä

Vastaa suoraan toiselle henkilölle lainaamalla hänen viestiään Chatissa.

Aloita viestiketju Luo viestiketjutilassa uusi viestiketju viestin pohjalta.

Viestien hakeminen

Voit etsiä viestejä Chatin yläreunan hakupalkin avulla. Voit käyttää haussa seuraavia suodattimia:

• Tietty lähettäjä
  • Lähetetty tietyssä keskustelussa tai tilassa
  • Sisältää dokumentteja, laskentataulukoita, dioja tai muita tiedostoja
  • Lähetetty tietyllä aikavälillä
  • Sisältää linkkejä
  • Sinut on mainittu
  • Sisältyy keskusteluun, jossa olet mukana

Voit myös lajitella viestit aikajärjestykseen (uusin ensin) tai sen mukaan, kuinka relevantteja ne ovat hakukriteereille.