Informació sobre com pots utilitzar Google Chat

A Google Chat, pots fer preguntes ràpides, enviar missatges directes (MD), col·laborar en xats de grup, crear espais virtuals per a projectes en equip i més.

Contingut d'aquest article

Informació sobre les millores a Google Chat

Experiència anterior de Chat

Experiència actual de Chat

A Gmail, els MD i els espais estan dividits entre les pestanyes "Chat" i "Espais". A Gmail, els MD i els espais estan inclosos a la pestanya "Chat". La pestanya "Espai" ja no està disponible a Gmail.
No hi ha cap drecera per trobar en un sol lloc les converses recents, els missatges en què se't menciona ni els missatges destacats. Fes servir aquestes dreceres noves a Chat per trobar el que necessites més ràpidament: Inici, Mencions i Destacats.
Al mòbil, pots navegar entre "Chat" i "Espais". Al mòbil, apareix una barra de navegació a la part inferior quan vas a la pestanya "Chat". Pots canviar entre l'inici, els MD, els espais, les mencions i els missatges destacats, o bé pots iniciar un xat nou.
Hi ha diverses maneres d'iniciar un xat nou des de Chat i des de Chat a Gmail. Inicia una conversa o un espai amb el botó Xat nou.

Navegar per Chat

Al menú principal, pots:

• Iniciar un xat nou, que pot ser un missatge directe (MD) a una o més persones, o bé un espai per col·laborar en projectes.
  • Posar-te al dia de les teves converses mitjançant diverses dreceres.
  • Trobar tots els teus MD i espais.

An image of the new Home shortcut in Google Chat

Al menú de l'esquerra, pots triar entre:

Dreceres

Accedeix ràpidament a:

• Inici: troba totes les teves converses i commuta entre totes les converses o les no llegides.
  • Mencions: troba tots els missatges en què algú et mencioni directament.
  • Destacats: fes un seguiment dels missatges importants que hagis destacat.

Missatges directes

Troba tots els MD que tinguis amb altres persones. Pots enviar un MD a una o diverses persones.

Espais Troba tots els espais que hagis creat o a què t'hagis unit.

Crear un MD o un espai

En fer clic a Xat nou, pots afegir una o més persones per iniciar un MD o bé pots seleccionar una altra opció al menú:

Crea un espai

Crea una conversa centrada en un tema, un projecte o un interès en comú. Pots assignar un nom i un avatar únics a l'espai.

Navega pels espais

Troba espais que la teva organització hagi creat. Si fas servir Chat a la feina, en un centre educatiu o en una altra organització, pots trobar espais que altres persones de l'organització creïn.

Cerca aplicacions

Cerca aplicacions de Chat que et puguin ajudar a automatitzar la feina.

Sol·licituds de missatges

Troba les sol·licituds de missatges pendents fetes per persones que no pertanyen a la teva organització. Si fas servir Chat a la feina, en un centre educatiu o en una altra organització, també poden ser persones que no pertanyen a la teva organització.

Enviar missatges i respondre-hi

Quan enviïs un missatge o hi responguis, fes servir l'àrea de resposta a Chat. Hi ha diverses maneres de respondre als missatges a Chat.

An image of a space in Google Chat

Quan respons, pots:

Enviar un missatge

Envia el missatge que hagis escrit.

Compartir fitxers i més

Comparteix fitxers de Google Drive, configura una invitació de Calendar o afegeix aplicacions a un missatge.

Iniciar una reunió Inicia una videotrucada de manera instantània amb una altra persona amb Google Meet.
Afegir una videotrucada

Afegeix un enllaç de Google Meet a una videotrucada.

Editar missatges Edita

Edita un missatge enviat.

Suprimir missatges Suprimeix

Suprimeix un missatge enviat.

Donar format als missatges

Aplica negreta o cursiva al text, utilitza pics o afegeix color.

Reaccionar als missatges

Afegeix un emoji.

Penjar un fitxer

Comparteix un fitxer des de l'ordinador.

Compartir un GIF

Reacciona amb un GIF animat.

Citar un missatge

Per respondre directament, cita un missatge anterior a Chat.

Iniciar una conversa En un espai amb converses organitzades, crea una conversa nova basant-te en un missatge.

Cercar missatges

Per localitzar missatges, utilitza la barra de cerca que hi ha a la part superior de Chat. Quan fas una cerca, pots filtrar pels tipus de missatges següents:

• Enviats per persones concretes.
  • Enviats en una conversa o un espai concrets.
  • Inclouen documents, fulls de càlcul, presentacions i més.
  • Enviats dins d'un interval de dates concret.
  • Inclouen enllaços.
  • Et mencionen.
  • De converses de què ets membre.

També pots ordenar els missatges per més recents o rellevants segons els teus criteris de cerca.