Näin toimit tilan ylläpitäjänä

Kun luot tilan Google Chatissa, sinusta tulee automaattisesti tilan ylläpitäjä. Tilan ylläpitäjänä voit

• poistaa ja lisätä osallistujia
  • ylentää jäseniä tilan ylläpitäjiksi tai poistaa heidät ylläpitäjistä
  • poistaa tilan
  • poistaa viestejä
  • muokata tilan nimeä, avataria ja kuvausta.

Viestistriimissä ja tilan jäsenlistassa ylläpitäjien nimien vieressä näkyy timanttikuvake .

Työpaikan tai oppilaitoksen tiliä käyttävät tilan ylläpitäjät voivat päivittää lisäasetuksia, kuten tilojen pääsyoikeuksia ja lupia. Lue lisää tilan pääsyoikeuksien ja lupien muuttamisesta.

Jäsenten lisääminen

1. Avaa Google Chat tai Gmail tietokoneella.
    • Gmail: Klikkaa vasemmalta Chat.
  2. Valitse vasemmalta haluamasi tila.
  3. Klikkaa tilan nimeä ja sitten Hallinnoi jäseniä.
  4. Klikkaa + Lisää.
  5. Kirjoita lisättävän käyttäjän tai ryhmän nimi tai sähköpostiosoite.
  6. Valitse Lisää.

Jäsenten poistaminen

1. Avaa Google Chat tai Gmail tietokoneella.
    • Gmail: Klikkaa vasemmalta Chat.
  2. Valitse vasemmalta haluamasi tila.
  3. Klikkaa tilan nimeä ja sitten Hallinnoi jäseniä.
  4. Osoita poistettavaa käyttäjää ja klikkaa Lisää ja sitten Poista tilasta.

Tilan ylläpitäjäksi lisääminen

1. Avaa Google Chat tai Gmail tietokoneella.
    • Gmail: Klikkaa vasemmalta Chat.
  2. Valitse vasemmalta haluamasi tila.
  3. Klikkaa tilan nimeä ja sitten Hallinnoi jäseniä.
  4. Osoita haluamaasi käyttäjää ja klikkaa Lisää ja sitten Vaihda tilan ylläpitäjäksi.

Vinkki: Viimeinen tilan ylläpitäjä ei voi poistua tilasta, ellei hän poista tilaa tai valitse tilalle uutta ylläpitäjää.

Tilan ylläpitäjän muuttaminen jäseneksi

1. Avaa Google Chat tai Gmail tietokoneella.
    • Gmail: Klikkaa vasemmalta Chat.
  2. Valitse vasemmalta haluamasi tila.
  3. Klikkaa tilan nimeä And then Hallinnoi jäseniä.
  4. Osoita käyttäjää ja klikkaa Lisää And then Vaihda tilan ylläpitäjästä jäseneksi.

Viestien poistaminen

Tilan ylläpitäjät voivat poistaa tilasta minkä tahansa viestin. Tilan jäsenet voivat poistaa vain omia viestejään. Katso, miten voit poistaa viestin, jos olet tilan jäsen.
  1. Avaa Google Chat tai Gmail tietokoneella.
    • Gmail: Klikkaa vasemmalta Chat.
  2. Valitse vasemmalta haluamasi tila.
  3. Vie hiiri poistettavan viestin päälle.
  4. Valitse Lisää toimintoja ja sitten Poista Poista.
  5. Valitse avautuvasta ikkunasta Poista.
Tärkeää:
  • Kun viesti poistetaan tilasta, näkyviin saattaa tulla aikaleima. Aikaleima pysyy näkyvissä yrityksesi säilytyskäytännön mukaisesti 30 päivää tai kauemmin.
  • "Poista viestejä" ‑ominaisuus on käytettävissä vain tietyissä tilauksissa. Et välttämättä voi käyttää sitä työ- tai koulutilillä.

Tilan kuvauksen ja sääntöjen muokkaaminen

Tilan ylläpitäjät voivat lisätä tilalle kuvauksen tai muokata sitä, jotta muut tietävät, mihin tila on tarkoitettu. Voit vaikuttaa jäsenten odotuksiin ja tehdä yhteisöstä turvallisemman lisäämällä tai muokkaamalla sääntöjä.
  1. Avaa Google Chat tai Gmail tietokoneella.
    • Gmail: Klikkaa vasemmalta Chat.
  2. Valitse vasemmalta haluamasi tila.
  3. Klikkaa yläreunasta tilan nimeä ja sitten Tilan tiedot.
  4. Valitse avautuvasta ikkunasta Muokkaa.
  5. Lisää kuvaus ja säännöt.
  6. Valitse Tallenna.