Tilldela roller till ett faktureringsunderkonto

Förtur till Google – konfidentiellt

Det här innehållet är avsett för Google Partners som är registrerade i Partner Sales Console GCP-programmet.

På Channel Services-konsolen kan GCP-återförsäljaradministratörer och avancerade administratörer tilldela roller till kundernas faktureringsunderkonton. Faktureringsroller synkroniseras mellan Channel Services-konsolen, Cloud Console och Cloud Billing API.

Molnfaktureringsroller på konsolen
Admin

Tilldelar rollen Administratör för Cloud IAM-faktureringskonto till en kunds faktureringskonto. På Channel Services-konsolen kan administratörer tilldela roller till faktureringsunderkontot och se underkontos id och namn för fakturering.

Användare

Tilldelar rollen Användare av Cloud IAM-fakturering till en kunds faktureringsunderkonto. På Channel Services-konsolen kan användarna visa rolltilldelningar samt id och namn för faktureringskontot.

Läsbehörig

Tilldelar rollen Läsbehörig för Cloud Identity-faktureringskonto till en kunds faktureringsunderkonto. På Channel Services-konsolen kan läsbehöriga bara se faktureringskontots id.

Tilldela faktureringsroller till ett underkonto

Faktureringskonton som skapats på Cloud Console är inte tillgängliga på Channel Services-konsolen. Cloud-faktureringskonton som skapas i Channel Services är dock tillgängliga på Cloud Console. Därför rekommenderar vi att du bara använder Channel Services för att lägga till kunder och göra beställningar.
  1. Logga in på Partner Sales Console med ditt Google Cloud Identity-konto eller Google Workspace-återförsäljarkonto. Kräver både rollen som administratör för faktureringskonto och GCP-återförsäljaradministratör samt behörigheter för dina Cloud-faktureringskonton. Läs mer.
  2. Välj en kund på Channel Services-konsolen.
  3. Välj en GCP-prenumeration.
  4. Klicka på Konfigurera faktureringsunderkonton uppe till höger i avsnittet Snabblänkar.
  5. I Faktureringsbehörigheter väljer du underkontot för fakturering på listan Underkonton. Listan visar de konton för molnfakturering som du har åtkomst till.

6. Klicka på Lägg till medlem.
  7. Ange en e-postadress, ett Google-konto eller tjänstkonton
  8. Klicka på Spara.
  9. Välj en roll för att visa de tilldelade användarna.
  10. Informera användaren om roll och id för faktureringsunderkonto.

Uppdatera faktureringsroller för ett underkonto

På Channel Services-konsolen kan du enkelt visa och hantera roller för en kunds underkonton. Om du inte längre jobbar med en kund kan du ta bort kundens åtkomst till faktureringsunderkonton.

1. Logga in på Partner Sales Console med ditt Google Cloud Identity-konto eller Google Workspace-återförsäljarkonto. Kräver både rollen som administratör för faktureringskonto och GCP-återförsäljaradministratör samt behörigheter för dina Cloud-faktureringskonton. Läs mer.
  2. Välj en kund på Channel Services-konsolen.
  3. Välj en GCP-prenumeration.
  4. Klicka på Konfigurera faktureringsunderkonton uppe till höger i avsnittet Snabblänkar.
  5. I Faktureringsbehörigheter väljer du underkontot för fakturering på listan Underkonton. Listan visar de konton för molnfakturering som du har åtkomst till.
  6. Välj en roll.
  7. Klicka på Redigera Redigera bredvid användarens namn
  8. Markera eller avmarkera roller.
  9. Klicka på Spara.

Dokumentation