Få åtkomst till kundens administratörskonsol

När du lägger till en kund i Partner Sales Console får du åtkomst till kundens administratörskonsol på Google.

Kunder kan begränsa din åtkomst även om du enligt avtal ska tillhandahålla fullständig support. Därför är det viktigt att du och dina kunder är överens om en policy för din åtkomst till deras administratörskonsol.

Prenumerationer som har köpts från Google

Dina kunder kan också ge dig åtkomst på administratörskonsolen till prenumerationer som de har köpt direkt från Google, som Google Voice och Chrome Enterprise Upgrade.

Beslutet om att tillhandahålla support för kunden för prenumerationerna som han eller hon har köpt från Google är mellan dig och kunden. Att du ger kunderna support för deras direktprenumerationer ger dig inte rätt till marginaler och ger dig inte rätt till några rabatter eller andra incitament från Google.

Om en kund ger dig åtkomst till sina prenumerationer som har köpts från Google har du enbart åtkomst till dessa tjänster på administratörskonsolen.

Läs om hur kunder kan ändra en återförsäljares åtkomst.

Öppna en kunds administratörskonsol

1. Logga in på Partner Sales Console.
  2. Klicka på kundens namn på sidan Kunder.
  3. Under Snabblänkar klickar du på Administratörskonsol.

Återförsäljarbegränsningar på en kunds administratörskonsol

Du kan göra det mesta som en administratör kan göra på sin egen administratörskonsol på Google, men för att skydda kundens säkerhet och integritet finns det begränsningar.

På en kunds administratörskonsol kan du inte göra följande:

Ytterligare begränsningar kan förekomma

• Godkänna användarvillkoren (ToS) åt kunden.
  • Skapa överföringstoken.
  • Ladda ned kundens användarlista som en CSV-fil.
  • Visa kundens faktureringsuppgifter. (Du kan visa en kunds faktureringsuppgifter i Partner Sales Console)
  • Hantera åtkomstinställningar för en grupp på administratörskonsolen.
  • Hantera åtkomstinställningar för en grupp i Google Groups for Business.
  • För Google Essentials-konton som har verifierats med e-post: Tilldela en administratörsroll (en annan roll än den som avancerad administratör) till användarna. För domänverifierade konton kan du tilldela användare administratörsroller.

Avancerade funktioner

• Använd sökning i e-postloggar för att felsöka missade meddelanden.
  • Öppna varningscentret.
  • Konfigurera e-postvarningar för administratör.
  • Lägg till SAML- (Security Assertion Markup Language) eller SSO-appar (enkel inloggning).
  • Ställ in DLP-regler (förebyggande av dataförlust).
  • Aktivera Android-apphantering.
  • Anslut en EMM-leverantör (enterprise mobility management).