Support för Google Cloud-återförsäljare

Supporterbjudandet avgör hur du skapar och hanterar supportärenden:

• Om du har äldre Silver-, Gold- och Platinum-support hanterar du ärenden i kundvårdsportalen.
  • För alla andra supporterbjudanden hanterar du ärenden i Google Cloud Console. Läs mer om supportalternativen Standard, Enhanced och Premium från Google Cloud Customer Care.

Tips! Innan du skapar ett supportärende kan du gå du till kända problem och kontrollera om ett ärende redan har registrerats.

Äldre Silver-, Gold- och Platinum-support

Hantera ärenden i supportcentret för Google Cloud

Behörigheter och roller

Behörigheter för teknisk support hanteras via faktureringskontot som betalar din prenumeration på Googles support. Om du vill använda kundvårdsportalen måste du ge användarna rollen som redigerare för teknisk support eller läsbehörig för teknisk support på faktureringskontot. Läs mer om hur du tilldelar IAM-roller för kundtjänst.

Öppna ett ärende för teknisk support för Google Cloud

Viktigt! Inkludera inte uppgifter som kan kopplas till en specifik individ i ditt ärende eller i bilagor till ärendet.

1. Logga in på kundvårdsportalen med ditt återförsäljarkonto.
  2. Klicka på Skapa supportärende.
  3. Klicka på Skapa ett nytt ärende åt och välj kunden. Obs! Kundens adress och kontaktuppgifter anges i Partner Sales Console.
  4. Välj Google Cloud som Produkttyp och ange en titel för att beskriva ärendet.
  5. Ange sökord och välj ett alternativ för Kategori.
  6. Gå igenom informationen och besvara eventuella frågor under Ärendebeskrivning.
  7. (Valfritt) Om du vill bifoga en fil till ärendet klickar du på Bifoga och bläddrar till bilagan.
  8. Välj en nivå för allvarlighetsgrad.
  9. Ändra vid behov språk och tidszon.
  10. Klicka på Skicka. Det kan ta en minut innan ärendet visas på listan Mina ärenden.
  11. (Valfritt) Om du vill dela ärendet öppnar du det, scrollar till Ärendedelning och lägger till en e-postadress. Om kunden har åtkomst till kundvårdsportalen kan kunden se ärenden som du skapar åt hen.

Kontakta support via telefon

Telefonsupport finns på 1-877-355-5787 (enbart i USA) eller +1 646 257 4500 (globalt, avgifter kan tillkomma). Om du vill öppna ett supportärende åt dig själv använder du partnerpinkoden. Om du vill öppna ett ärende åt en kund använder du kundens pinkod.

Felsöka Google Cloud-projektfel

Om du vill skapa ett Google Cloud-supportärende i kundvårdsportalen måste du ha ett giltigt Google Cloud-projekt som uppfyller något av följande krav:

• Projektet finansieras av ett faktureringskonto med en prenumeration på Platinum-, Gold- eller Silver-support.
  • Projektet finansieras av ett faktureringskonto som är ett underkonto under ett överordnat faktureringskonto som har en prenumeration på Platinum-, Gold- eller Silver-support.
  • Du har en aktiv prenumeration på Partner-Led Premium-support.

Projektet finns inte

Kontrollera att projektet i fältet Projekt-id är ett giltigt Google Cloud-projekt. I Google Cloud Console kan du se de projekt du har åtkomst till.

Projektet är inte kvalificerat för support

Projektet i fältet Projekt-id är inte kvalificerat för Platinum-, Gold- eller Silver-support.

• Om du har behörighet ändrar du faktureringskontot för projektet till ett faktureringskonto med en prenumeration på Platinum-, Gold- eller Silver-support.
  • Om det här är en kunds projekt ber du kunden att ändra faktureringskontot som finansierar projektet. Ge kunden ett faktureringsunderkonto på faktureringskontot för återförsäljare som har en prenumeration på Platinum-, Gold- eller Silver-support.
  • Om projektet har en Customer Care-prenumeration kan du skapa supportärenden direkt från Google Cloud Console.

Du har inte behörighet att få support för projektet

Du kanske inte har Platinum-, Gold- eller Silver-support för projektet. Kontrollera att du har IAM-rollen som redigerare för teknisk support för en av resurserna:

• Faktureringskontot med en prenumeration på Platinum-, Gold- eller Silver-support som finansierar projektet.
  • Organisationen som innehåller faktureringskontot med en prenumeration på Platinum-, Gold- eller Silver-support som finansierar projektet.

Google Cloud Customer Care-support

Hantera ärenden i Google Cloud Console

Skapa ett ärende i Google Cloud Console

Som återförsäljare skapar och hanterar du kundernas ärenden via organisationens supportkonto.

1. Logga in på Google Cloud Console.
  2. Välj projektet du vill få support för.
  3. På supportsidan öppnar du Snabbsupport och klickar på Skapa ett nytt supportärende.

Läs mer om att hantera ärenden i Google Cloud Console.

Kontakta kundtjänst för Cloud på telefon

Du kan även begära telefonsupport för tekniska frågor eller faktureringsfrågor.

Obs! Innan du ringer kan det vara bra att skapa ett supportärende. Genom att hänvisa till ett ärendenummer i samtalet ger du kundtjänstteamet för Cloud mer information om problemet.

Så här kontaktar du kundtjänst för Cloud på telefon:

1. Logga in på Google Cloud Console.
  2. Välj det projekt du vill ha support för.
  3. Gå till supportsidan och öppna Telefonsupport.
  4. Välj land/region och ring det angivna telefonnumret.
  5. Ange pinkoden som visas på sidan Telefonsupport när du uppmanas att göra det.

Supportresurser