Skapa en händelse

Du kan skapa händelser i Google Kalender på datorn eller på andra enheter.

Skapa en händelse

1. Öppna Kalender-appen Kalender på din mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Skapa Infoga följt av Händelse Händelse.
  3. Valfritt:
    • Om du bjuder in gäster lägger du till dem i händelsen. Tryck sedan och dra mötesblocket till en tid som fungerar för alla.
    • Om du vill ändra vilken kalender du lägger till en händelse i trycker du på kalendernamnet längst upp.
    • Om du vill låta gäster redigera händelsen, bjuda in andra eller visa hela gästlistan:
      • Under Gäster kan aktiverar du de åtkomstnivåer du vill ge gästerna.
  4. Svep uppåt om du vill redigera händelsedetaljer som:
    • Namn
    • Plats
    • Vilka som är inbjudna
    • Synlighet för händelse
      Viktigt: Om du inte delar din kalender hittar du inga synlighetsinställningar för händelsen.
  5. Tryck på Spara.

Skapa en händelse i en delad kalender

Viktigt: Om du vill skapa händelser i en delad kalender måste du först:

1. Öppna appen Google Kalender på en telefon eller surfplatta med Android Kalender.
  2. Tryck på Skapa Lägg tillföljt av Händelse Händelse nere till höger.
  3. Lägg till en titel och eventuella händelsedetaljer.
  4. Tryck på kalendernamnet bredvid Kalender event. En lista med alla kalendrar som du kan skapa händelser för visas.
  5. Tryck på önskad kalender.
  6. Tryck på Spara uppe till höger. Händelsen visas med både kalendernamnet och namnet på personen som skapade händelsen.

Tips! Du kan inte skapa händelser för kalendrar med födelsedag eller helgdagar.

Skapa en händelse genom att trycka på en tom tid

1. Öppna Kalender-appen Kalender på din mobil eller surfplatta med Android.
  2. Längst upp till vänster trycker du på Meny Meny följt av Dag, 3 dagar eller Vecka följt av en tom tid.
  3. Om du vill ändra händelsens varaktighet trycker du på och drar de övre eller nedre cirklarna i händelsen.
  4. Lägg till en händelsetitel, bjud in gäster eller lägg till rum.
  5. Om du vill hitta en tid som gästerna är tillgängliga drar du nedåt eller trycker på Visa scheman.
  6. Om du vill redigera händelsedetaljer som plats, aviseringar och beskrivningar drar du uppåt högst upp i händelsen bredvid Spara.
  7. Tryck på Spara.

Tips!

• Byt kategori från Händelse till Uppgift genom att trycka på Uppgift.
  • När du byter kategori mitt i genereringsprocessen behåller Kalender-appen så mycket data som möjligt.

Händelsealternativ

Skapa en heldagshändelse
  1. Öppna Kalender-appen Kalender på din Android-mobil.
  2. Tryck på Skapa Lägg till följt av Händelse.
  3. Ge händelsen en beskrivning.
  4. Tryck på rutan bredvid Hela dagen.
  5. Tryck på Spara.

Heldagshändelser visas högst upp på sidan för aktuell dag.

Skapa en återkommande händelse

Du kan skapa en återkommande händelse. Läs om att skapa och hantera återkommande händelser.

Lägg till videomöten

Om du använder Kalender för jobbet eller skolan läggs ett Meet-videomöte till när du lägger till inbjudna och trycker på Spara.

Om du vill lägga till ett videomöte manuellt trycker du på Lägg till videokonferenserföljt av Spara.

Tips! Om du använder Kalender för jobbet eller i skolan kan du lägga till konferensappar från tredje part från G Suite Marketplace. Hämta extra verktyg för Kalender.

Välj en färg till händelsen

När du skapar en händelse går det att välja dess färg i dina kalendrar. Andra kan inte se den färg du ställer in för händelser såvida inte du har gett dem tillåtelse att göra ändringar i din kalender. Läs om hur du hanterar dina kalenderbehörigheter.

1. Öppna Kalender-appen Kalender på din Android-mobil.
  2. Tryck på en befintlig händelse.
  3. Tryck på Redigera Redigera.
  4. Scrolla och välj en färg.
  5. Tryck på Spara.

Redigera eller avbryt händelser

Redigera en händelse
  1. Öppna appen Google Kalender din Android-telefon eller -surfplatta Kalender.
  2. Öppna händelsen som du vill redigera.
  3. Tryck på Redigera Redigera.
  4. Ändra händelsen och tryck sedan på Spara.

Tips: Om du vill flytta en händelse, dra och släpp den till ny tid och nytt datum i kalendern.

Radera en händelse
  1. Öppna appen Google Kalender din Android-telefon eller -surfplatta Kalender.
  2. Öppna händelsen som du vill ta bort.
  3. Tryck på Mer Mer uppe till höger.
  4. Tryck på Radera följt av Radera.
Låt gäster redigera din händelse

Du kan låta gäster redigera dina händelsedetaljer. De kan till exempel bjuda in andra eller se hela gästlistan.

1. Öppna appen Google Kalender din Android-telefon eller -surfplatta Kalender.
  2. Öppna händelsen som du vill låta gästerna redigera.
  3. Tryck på Redigera Redigera.
  4. I avsnittet Gäster kan aktiverar du de åtkomstnivåer du vill ge gästerna.
  5. Tryck på Spara.

Tips: Androids åtkomstnivåer för gäster följer alla åtkomstnivåer som du har tillämpat på datorn. Om du till exempel har aktiverat Ändra händelse med din dator kommer den åtkomstnivån att aktiveras i Android-appen.