Opprett en aktivitet

Du kan opprette Google Kalender-aktiviteter fra datamaskinen eller enheten din.

Måter du kan opprette aktiviteter på

Klikk på en tilgjengelig tid i kalenderen din
  1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Valgfritt: Hvis du vil legge til gjester i aktiviteten din, klikker du på Søk etter personer til venstre og begynner å skrive navnene til gjestene.
  3. Klikk én gang på et hvilket som helst tidspunkt i kalenderen som ikke inneholder noen planlagt aktivitet.
  4. Gi aktiviteten et navn, og legg til nødvendige opplysninger.
  5. Valgfritt: Hvis du vil endre tidssonen, gjøre aktiviteten gjentakende, velge en aktivitetsfarge, legge til varsler, angi tilgjengeligheten din, endre synligheten, endre gjestetillatelser eller legge til vedlegg, klikker du på Flere alternativer
  6. Klikk på Lagre

Tips: Du kan opprette en mer langvarig aktivitet ved å dra musepekeren nedover på siden mens du velger tidspunktet.

Klikk på Opprett-knappen
  1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Valgfritt: Hvis du vil legge til gjester i aktiviteten din, klikker du på Søk etter personer til venstre og begynner å skrive inn navnene til gjestene.
  3. Klikk på Opprett Legg til øverst til venstre.
  4. Gi aktiviteten et navn, og legg til nødvendige opplysninger.
  5. Valgfritt: Hvis du vil endre tidssone, gjøre aktiviteten gjentakende, velge en aktivitetsfarge, legge til varsler, angi tilgjengeligheten din, gi gjester redigeringstilgang eller legge til vedlegg, klikker du på Flere alternativer
  6. Klikk på Lagre øverst på siden.
Opprett aktiviteter raskt

Du kan raskt opprette en aktivitet for et bestemt tidspunkt hvis du ser «Legg til tittel og tid» i tekstboksen.

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på området ved siden av datoen der du vil legge til en aktivitet.
  3. Legg til en tittel og et tidspunkt for aktiviteten.
  4. Klikk på Lagre. Kalender oppretter automatisk en aktivitet på det tidspunktet du angir.

Eksempler:

• Tennistrening kl. 17.00
  • Middag kl. 19.00

Tips: Du kan bruke hurtigtasten Shift + C for å opprette en aktivitet raskt i en hvilken som helst visning.

Alternativer for aktiviteter

Opprett en heldagsaktivitet
  1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på Opprett Legg til øverst til venstre.
  3. Legg til en beskrivelse av aktiviteten din.
  4. Merk av ved Hele dagen under dato og klokkeslett.
  5. Klikk på Lagre.

Heldagsaktiviteter vises øverst på siden for den aktuelle dagen.

Opprett gjentakende aktiviteter

Du kan opprette aktiviteter som gjentar seg. Finn ut hvordan du oppretter og administrerer gjentakende aktiviteter.

Legg til eller fjern videosamtaler

Når du legger til en videosamtale i en aktivitet, kan alle du har invitert, bli med i en Google Hangout-videosamtale. Hver videosamtale som opprettes i aktiviteten, får en unik nettadresse.

Slå automatiske videosamtaler på eller av

Hvis du har Google-konto gjennom jobb, skole eller en gruppe, er det ikke sikkert at du ser innstillingen «Legg automatisk til videosamtaler i aktiviteter jeg oppretter». Domeneadministratoren kan slå denne innstillingen på eller av.

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger Innstillinger og så Innstillinger.
  3. Velg Ja eller Nei ved siden av «Legg automatisk til videosamtaler i aktiviteter jeg oppretter».
  4. Klikk på Lagre nederst på siden.

Legg til eller fjern en videosamtale i en aktivitet

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på Opprett Legg til øverst til venstre.
  3. Klikk på Legg til sted og konferanser og så Legg til konferanser
  4. Velg appen du vil bruke.
  5. Klikk på Lagre.

Merk: Hvis du bruker Kalender via jobb eller skole, kan du legge til konferanseapper fra tredjeparter fra G Suite Marketplace. Skaff deg tilleggsverktøy for Kalender

Legg til direkteoverføringer

Hvis du bruker Kalender og Hangouts Meet via jobb eller skole, kan du legge til direkteoverføringer med bare seertilgang for opptil 100 000 personer.

Du kan dele informasjonen om møtet og nettadressen til direkteoverføringen med alle gjestene i en aktivitet, eller du kan opprette en egen aktivitet med bare seertilgang. Gjester i aktiviteter med bare seertilgang kan ikke delta i møtet.

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på Opprett Legg til øverst til venstre.
  3. Klikk på Legg til sted og konferanser og så Legg til konferanser og så Hangouts Meet.
  4. Ved siden av «Bli med i Hangouts Meet» klikker du på nedoverpilen Pil ned og så Legg til direkteoverføring.
  5. Valgfritt: Hvis du vil kopiere nettadressen til overføringen, klikker du på Kopiér Kopiér og så Ferdig. Lim deretter inn linken med seertilgang i aktivitetsbeskrivelsen, eller del den med gjestene via e-post eller chat. Disse gjestene kan dele linken med andre.
  6. Klikk på Lagre.

Merk: Hvis du ikke ser alternativet for å legge til en direkteoverføring, kan det hende denne funksjonen ikke er tilgjengelig for bedriften eller organisasjonen din. Sammenlign G Suite-utgaver.

Fjern direkteoverføring fra en aktivitet

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på aktiviteten i kalenderen din og så Endre Endre.
  3. Ved siden av «Hangouts Meet,» klikker du på nedoverpilen Pil ned og så Fjern direkteoverføringen.

Merk: Linken til møtet endres når direkteoverføringer blir lagt til eller fjernet. Del oppdaterte linker med gjester.

Relaterte artikler

Direkteoverfør et videomøte

Velg en farge for aktiviteten din

Når du oppretter aktiviteter, kan du velge hvilken farge aktiviteten skal vises med i kalenderne dine. Andre kan ikke se fargen du angir for aktiviteter, med mindre du har gitt dem tillatelse til å gjøre endringer i kalenderen din. Finn ut hvordan du administrerer kalendertillatelsene dine.

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Høyreklikk på en eksisterende aktivitet. Deretter velger du en farge.

Endre en aktivitet du har opprettet

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på aktiviteten du vil endre. Hvis du ser Endre aktiviteten Endre aktiviteten, klikker du der.
  3. Utfør endringene du ønsker.
  4. Klikk på Lagre øverst på siden.

La gjestene endre aktiviteten din

Du kan la gjestene endre aktivitetsdetaljene, for eksempel legge til rom, endre tidspunktet eller legge til vedlegg.

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på en aktivitet og så Endre aktiviteten Endre aktiviteten.
  3. Til høyre, under «Gjestene kan», merker du av ved «endre aktiviteten».
  4. Klikk på Lagre.

Merk: Når du merker av ved «Gjestene kan endre aktiviteten», kan de endre alle felt, se gjestelisten, bestille rom og administrere aktiviteten akkurat slik du kan.

Feilsøk problemer

Kan ikke lagre aktiviteter

Prøv disse tipsene i denne rekkefølgen:

1. Last inn siden på nytt.
  2. Slett nettleserens buffer og informasjonskapsler.
  3. Sjekk at JavaScript er slått på.
  4. Logg av Google Kalender.
  5. Lukk nettleseren.
  6. Åpne nettleseren og logg på Google Kalender på nytt. Pass på at du bruker «https» i nettadressen i stedet for «http».

Hvis du bruker en app fra en tredjepart for å synkronisere kalenderen din, kan du prøve å slå av synkronisering før du logger på igjen.