Een afspraak maken

Je kunt Google Agenda-afspraken maken vanaf je computer of apparaat.

Een afspraak maken

1. Open de Agenda-app Agenda op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Maken Invoegen en dan Afspraak Afspraak.
  3. Optioneel:
    • Als je gasten wilt uitnodigen, kun je ze aan de afspraak toevoegen. Tik daarna op het vergaderblok en sleep dit naar een tijd die iedereen uitkomt.
    • Als je de agenda wilt wijzigen waaraan je een afspraak toevoegt, tik je bovenaan op de naam van de agenda.
    • Als je wilt dat gasten je afspraak kunnen bewerken, anderen kunnen uitnodigen of de volledige gastenlijst kunnen bekijken:
      • Schakel onder 'Gasten kunnen' de toegangsniveaus in die je aan gasten wilt geven.
  4. Swipe omhoog om details van de afspraak te bewerken, zoals:
    • Titel
    • Locatie
    • Wie er is uitgenodigd
    • Zichtbaarheid van de afspraak
      Belangrijk: Als je je agenda niet deelt, zie je geen zichtbaarheidsinstellingen voor je afspraak.
  5. Tik op Opslaan.

Een afspraak maken in een gedeelde agenda

Belangrijk: Als je afspraken wilt maken in een gedeelde agenda, moet je eerst het volgende doen:

1. Open de Google Agenda-app Agenda op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsonder op Maken Toevoegen en dan Afspraak Afspraak.
  3. Voeg een titel en afspraakgegevens toe.
  4. Tik op de agendanaam naast Agenda event. Je ziet een lijst met alle agenda's waarvoor je afspraken kunt maken.
  5. Tik op de gewenste agenda.
  6. Tik rechtsboven op Opslaan. De afspraak verschijnt met zowel de agendanaam als de naam van de persoon die de afspraak heeft gemaakt.

Tip: Je kunt geen afspraken maken voor de agenda's Verjaardagen en Feestdagen.

Een afspraak maken door op een lege tijd te tikken

1. Open de Agenda-app Agenda op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Dag, 3 dagen of Week en dan een lege tijd.
  3. Als je de duur van een afspraak wilt wijzigen, tik je op de cirkels boven- of onderaan de afspraak en versleep je ze.
  4. Voeg een titel toe voor de afspraak, nodig gasten uit of voeg ruimten toe.
  5. Als je wilt weten wanneer gasten beschikbaar zijn, swipe je omlaag of tik je op Planningen bekijken.
  6. Als je de details van een afspraak wilt bewerken, zoals de locatie, meldingen en beschrijvingen, swipe je omhoog bovenaan de afspraak naast 'Opslaan'.
  7. Tik op Opslaan.

Tips:

• Als je van de categorie Gebeurtenis naar Taak wilt schakelen, tik je op Taak.
  • Als je tijdens het maken van categorie wisselt, behoudt de Agenda-app zo veel mogelijk van de gegevens.

Afspraakopties

Een afspraak voor de hele dag maken
  1. Open de Agenda-app Agenda op je Android-telefoon.
  2. Tik op Maken Toevoegen en dan Afspraak.
  3. Voeg een beschrijving voor je afspraak toe.
  4. Tik op het vakje naast 'Hele dag'.
  5. Tik op Opslaan.

Afspraken voor de hele dag worden bovenaan de pagina voor de desbetreffende dag weergeven.

Een terugkerende afspraak maken

Je kunt een terugkerende afspraak maken. Meer informatie over hoe je terugkerende afspraken kunt maken en beheren.

Videovergaderingen toevoegen

Als je Agenda gebruikt voor je werk of school, wordt er een Meet-videovergadering toegevoegd als je genodigden toevoegt en op Opslaan tikt.

Als je handmatig een videovergadering wilt toevoegen, tik je op Videovergadering toevoegen en dan Opslaan.

Tip: Als je Agenda gebruikt voor je werk of school, kun je apps voor videovergaderingen van derden toevoegen vanuit de G Suite Marketplace. Extra Agenda-tools downloaden

Een kleur voor je afspraak kiezen

Als je een afspraak maakt, kun je kiezen met welke kleur die afspraak wordt weergegeven in je agenda's. Mensen kunnen de kleur die je voor afspraken hebt ingesteld alleen zien als je ze toestemming hebt gegeven om wijzigingen in je agenda aan te brengen. Meer informatie over hoe je je agendarechten kunt beheren

1. Open de Agenda-app Agenda op je Android-telefoon.
  2. Tik op een bestaande afspraak.
  3. Tik op Bewerken Bewerken.
  4. Scroll en selecteer een kleur.
  5. Tik op Opslaan.

Afspraken bewerken of annuleren

Een afspraak bewerken
  1. Open de Google Agenda-app Agenda op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open de afspraak die je wilt bewerken.
  3. Tik op Bewerken Bewerken.
  4. Breng je wijzigingen aan in je afspraak en tik vervolgens op Opslaan.

Tip: Als je een afspraak wilt verplaatsen, versleep je deze naar een ander tijdstip of een andere datum in je agenda.

Een afspraak verwijderen
  1. Open de Google Agenda-app Agenda op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open de afspraak die je wilt verwijderen.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer.
  4. Tik op Verwijderen en dan Verwijderen.
Gasten je afspraak laten bewerken

Je kunt gasten je afspraakgegevens laten bewerken. Ze kunnen bijvoorbeeld anderen uitnodigen of de volledige gastenlijst bekijken.

1. Open de Google Agenda-app Agenda op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open de afspraak die gasten mogen bewerken.
  3. Tik op Bewerken Bewerken.
  4. Schakel in het gedeelte 'Gasten kunnen' de toegangsniveaus in die je gasten wilt geven.
  5. Tik op Opslaan.

Tip: De toegangsniveaus voor gasten op Android volgen de toegangsniveaus die je op je computer hebt toegepast. Als je bijvoorbeeld Afspraak bewerken hebt aangezet met je computer, wordt dat toegangsniveau ingeschakeld in de Android-app.