Administrer aktiviteter fra Gmail

Du kan motta aktiviteter fra Gmail i Google Kalender for

• fly-, tog- og bussbestillinger
  • hotellreservasjoner og bordbestillinger
  • arrangementer du har kjøpt billetter til, for eksempel filmer eller konserter

Hvis du ikke lenger vil motta aktiviteter laget av Gmail i Kalender, eller hvis du vil endre standardsynligheten for slike aktiviteter, kan du endre Kalender-innstillingene eller slette enkeltaktiviteter.

For å stoppe alle aktiviteter fra Gmail i Kalender, gå til Gmail-innstillingene og slå av Smarte funksjoner og personlig tilpasning.

Finn ut mer om kontrollene for smarte funksjoner og personlig tilpasning.

Viktig: Aktiviteter fra Gmail er ikke tilgjengelig for

• offentlige kontoer
  • Google-kontoer med begrensninger knyttet til dataplassering
  • Google-kontoer uten Gmail

Se og oppdater aktiviteter

Se aktivitetsdetaljer

Når du åpner aktiviteter i Google Kalender fra en nettleser eller i Google Kalender-appen, ser du opplysninger som sted, reservasjonsnummer med mer. Du ser også en link til e-posten aktiviteten ble opprettet fra.

Hvis du synkroniserer aktivitetene dine med andre apper eller dataprogrammer enn Google Kalender, ser du fortsatt aktivitetene dine fra Gmail, men ikke alle aktivitetsdetaljene.

Oppdateringer av aktiviteter

Når aktiviteten er lagt til i kalenderen din, blir den fortsatt oppdatert med ny informasjon. Hvis du for eksempel får en e-post om at du har endret klokkeslettet for en bordbestilling, endres klokkeslettet i kalenderaktiviteten også.

Tips: Endringer du gjør, vises kun i din kalender.

Varsler

Du får varsler for aktiviteter fra Gmail basert på standardinnstillingene dine for varsler. Du kan endre varselinnstillingene for hver enkelt aktivitet, eller du kan endre standardinnstillingene. Finn ut mer om varsler.

Varsler om flyreiser

Hvis du har slått på personlige resultater for en Assistent-kompatibel enhet, kan du få et «På tide å dra»-varsel. Dette gir deg beskjed når du bør dra for å komme til flyplassen i tide. Finn ut mer om innstillinger for personlige resultater for Assistent-kompatible enheter.

Fjern aktiviteter fra Gmail

Du kan slette enkeltaktiviteter fra kalenderen din eller slå av visningen av automatisk opprettede aktiviteter fra Gmail.

Slett én aktivitet
  1. Åpne Google Kalender Kalender.
  2. Klikk på aktiviteten.
  3. Klikk på Slett Slett .
Ikke vis aktiviteter som er opprettet i Gmail

Når du slår av innstillingen for visning av aktiviteter fra Gmail, skjules alle aktiviteter som er opprettet av Gmail, i kalenderen din. Hvis du slår på innstillingen igjen, blir alle aktiviteter som er opprettet av Gmail, synlige igjen.

1. Åpne Google Kalender Kalender.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger Innstillinger og såInnstillinger.
  3. Under «Aktiviteter fra Gmail» fjerner du avmerkingen for «Vis automatisk aktiviteter fra Gmail i kalenderen min».
  4. Klikk på Lagre nederst på siden.

Tips: For å hindre at Gmail oppretter aktiviteter, slå av Smarte funksjoner og personlig tilpasning i Gmail-innstillingene.

Hvem kan se aktivitetene dine?

Som standard er det bare du som kan se aktiviteter som legges til fra Gmail – selv om du har delt kalenderen din med andre. Dette gjelder også for folk som har «Gjøre endringer OG administrere deling»-tilgang til kalenderen din, og kollegaer eller andre som vanligvis kan se aktivitetene dine. Hvis du deler kalenderen din, kan du velge hvem som kan se aktivitetene dine fra Gmail. Valget kan angis enten som standardregel eller som en egen innstilling per aktivitet.

Merk: Alle som har en enhet der du er logget på Google-kontoen din, kan se kalenderaktivitetene dine, inkludert aktiviteter fra Gmail.

Endre standardsynligheten

Viktig: Du ser dette alternativet kun hvis du har delt kalenderen med minst én annen person.

1. Åpne Google Kalender.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger Innstillingerog så Innstillinger.
  3. Velg et synlighetsalternativ ved siden av «Aktiviteter fra Gmail». Du blir spurt om du vil bruke den nye synlighetsinnstillingen kun for nye aktiviteter, eller for både eksisterende og nye aktiviteter.
  4. Klikk på Lagre nederst på siden.
Slik endrer du synligheten for én aktivitet

Viktig: Du ser dette alternativet kun hvis du har delt kalenderen med minst én annen person.

1. Åpne Google Kalender.
  2. Åpne aktiviteten.
  3. Velg et alternativ ved siden av «Synlighet».
  4. Klikk på Lagre.
Synlighetsalternativer
  • Privat – Bare folk du har gitt tillatelse til å gjøre endringer i kalenderen din, kan se aktivitetsdetaljer. Andre som kan se kalenderen din, men ikke gjøre endringer i den, ser aktiviteter som «Opptatt».
  • Standard for kalenderen – Alle som kan se aktivitetsdetaljer i standardkalenderen din, kan se navn og tidspunkt for aktiviteter fra Gmail. Bare folk som kan gjøre endringer i aktivitetene dine, kan se andre detaljer fra e-poster, som bekreftelsesnumre, status for flyvninger eller telefonnumre.
    Viktig: Hvis du deler kalenderen din offentlig og velger dette alternativet, blir også aktivitetene dine fra Gmail synlige offentlig.
  • Offentlig – Hvis du deler kalenderen offentlig, blir aktivitetene dine synlige for alle som ser kalenderen. Dette alternativet er bare tilgjengelig for enkeltaktiviteter – ikke som standardinnstilling.

Hvis du ikke er sikker på hvordan kalenderen din deles, kan du lese mer om synlighetsinnstillingene.

Feilsøking

Aktiviteter fra Gmail vises ikke i Kalender

Det kan være flere årsaker til at aktiviteter fra Gmail ikke vises i Kalender.

Du mottok ikke e-posten direkte

Aktiviteter vises ikke hvis e-posten ble

• sendt til en e-postliste
  • sendt til deg som kopi
  • omdirigert fra en annen e-postkonto

Bekreftelses-e-posten ble ikke sendt fra riktig type bedrift

Aktiviteter legges bare til hvis de er med i e-poster fra bedrifter om

• fly-, tog- og bussbestillinger
  • hotellreservasjoner og bordbestillinger
  • arrangementer du har kjøpt billetter til, for eksempel filmer eller konserter

Du har slått av smarte funksjoner og personlig tilpasning i Gmail

For å få aktiviteter fra Gmail må du gjøre dette:

Rapporter et problem

Når kan du sende tilbakemeldinger?

• En aktivitet ble ikke lagt til fra Gmail. Før du rapporterer problemet, bør du sjekke at e-posten du fikk, er en bekreftelse på en flyreise, en rombestilling, en bordbestilling eller billetter til et arrangement.
  • Aktiviteten manglet opplysninger eller inneholdt feil opplysninger.
  • Aktiviteten angår ikke deg. For å finne ut hvilken e-post aktiviteten kom fra, åpner du aktiviteten og velger Se opprinnelig e-post (i Google Kalender-appen) eller Åpne nettadresse (på en datamaskin).

Slik sender du tilbakemeldinger

Se hvordan du rapporterer problemer med aktiviteter fra Gmail, hvis du vil fortelle oss mer om problemet.