Gmailista lisättyjen tapahtumien hallinnointi

Voit saada seuraavia tapahtumia Gmailista Google Kalenteriin:

• Lennot, junat ja bussimatkat
  • Hotelli- ja ravintolavaraukset
  • Elokuvat, konsertit ja muut lipun vaativat tapahtumat

Jos et enää halua saada Gmailin luomaa tapahtumaa Kalenteriin tai haluat muuttaa sen oletusnäkyvyyttä, voit muuttaa Kalenterin asetuksia tai poistaa yksittäisen tapahtuman.

Jos haluat, että Gmailin luomia tapahtumia ei enää näytetä Kalenterissa, ota Älykkäät ominaisuudet ja personointi ‑asetukset pois päältä Gmailin asetuksista.

Lue lisää älykkäistä ominaisuuksista ja personoinnin asetuksista.

Tärkeää: Tapahtumat Gmailista ‑ominaisuus ei ole käytettävissä seuraavilla tileillä:

• Government-tilit
  • Datan sijaintirajoituksia sisältävät Google-tilit
  • Google-tilit, joissa Gmail ei ole käytössä

Tapahtumien löytäminen ja päivittäminen

Tapahtuman tietojen löytäminen

Kun avaat tapahtuman Google Kalenterissa selaimella tai Google Kalenteri ‑sovelluksessa, näet tapahtuman tiedot, kuten sijainnin tai lennon vahvistusnumeron. Näet myös linkin sähköpostiin, jonka perusteella tapahtuma on luotu.

Jos synkronoit tapahtumat muun sovelluksen tai tietokoneohjelman kuin Google Kalenterin kanssa, näet yhä Gmailista tulevat tapahtumat, mutta kaikkia tapahtuman tietoja ei näytetä.

Tapahtuman päivitykset

Kun tapahtuma on lisätty kalenteriin, se päivittyy uusilla tiedoilla jatkuvasti. Jos esimerkiksi saat sähköpostivahvistuksen pöytävarauksen ajankohdan muuttamisesta, uusi aika päivittyy myös kalenteritapahtumaan.

Vinkki: Et voi muokata tapahtuman tietoja itse.

Ilmoitukset

Gmailin tapahtumailmoitukset lähetetään oletusilmoitusasetusten perusteella. Voit muuttaa yksittäisen tapahtuman ilmoitusasetuksia tai oletusasetuksiasi. Lue lisää ilmoituksista.

Lentoilmoitukset

Jos olet laittanut henkilökohtaiset tulokset päälle laitteella, jossa on Assistant sisäänrakennettuna, saatat saada "Aika lähteä" ‐ilmoituksen. Ilmoitus kertoo, milloin sinun on lähdettävä, jotta ehdit lentokentälle ajoissa. Lue lisää henkilökohtaisten tulosten asetuksista laitteilla, joissa on Assistant sisäänrakennettuna.

Gmailista tulevien tapahtumien poistaminen

Voit poistaa yksittäisen tapahtuman kalenteristasi tai laittaa tapahtumien automaattisen lisäyksen Gmailista pois päältä.

Yksittäisen tapahtuman poistaminen
  1. Avaa Google Kalenteri ‑sovellus Kalenteri.
  2. Avaa poistettava tapahtuma.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Valikko Lisää-valikkoja sittenPoista.
  4. Valitse OK.
Gmailissa luotujen tapahtumien näyttämisen lopettaminen

Kun otat pois päältä asetuksen, joka näyttää tapahtumat Gmailista, kaikki Gmailin luomat tapahtumat piilotetaan kalenteristasi. Jos vaihdat asetuksen uudelleen päälle, kaikki Gmailin luomat tapahtumat näkyvät jälleen.

1. Avaa Google Kalenteri ‑sovellus Kalenteri.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikkoja sittenAsetukset Asetukset.
  3. Valitse Tapahtumat Gmailista.
  4. Laita Tapahtumat Gmailista pois päältä.

Vinkki: Jos haluat estää Gmailia luomasta tapahtumia, laita Älykkäät ominaisuudet ja personointi pois päältä Gmailin asetuksista.

Ketkä voivat nähdä tapahtumasi

Oletuksena vain sinä voit nähdä Gmailista lisätyt tapahtumat, vaikka olisit jakanut kalenterisi muille. Henkilöt, joilla on oikeudet tehdä kalenteriisi muutoksia ja hallinnoida jakamista, eivät näe Gmailista lisättyjä tapahtumia. Myöskään työkaverisi eivät näe niitä, vaikka he yleensä näkisivätkin tapahtumasi. Jos jaat kalenterisi, voit itse valita, ketkä voivat nähdä Gmailista tulevat tapahtumasi oletuksena.

Huom. Kaikki, jotka käyttävät laitetta, jolla olet kirjautunut Google-tilillesi, näkevät kalenteritapahtumasi. Tämä koskee myös Gmailista tulevia tapahtumia.

Oletusnäkyvyyden muuttaminen

Tärkeää: Tämä vaihtoehto näkyy vain, jos olet jakanut kalenterin vähintään yhdelle henkilölle.

1. Avaa Google Kalenteri ‑sovellus Kalenteri.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikkoja sittenAsetukset Asetukset.
  3. Valitse Tapahtumat Gmailista ja sitten Näkyvyys.
  4. Valitse toinen näkyvyysasetus. Valitse, käytetäänkö uutta näkyvyysasetusta vain uusiin tapahtumiin vai sekä nykyisiin että uusiin tapahtumiin.
Yksittäisen tapahtuman näkyvyyden muuttaminen

Tärkeää: Tämä vaihtoehto näkyy vain, jos olet jakanut kalenterin vähintään yhdelle henkilölle.

1. Avaa Google Kalenteri ‑sovellus Kalenteri Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
  2. Avaa tapahtuma.
  3. Valitse Muokkaa Muuta.
  4. Napauta lukkoa Lukitse.
  5. Valitse toinen näkyvyysasetus.
  6. Valitse Tallenna.
Näkyvyysasetukset
  • Yksityinen: Vain henkilöt, joille olet antanut kalenterisi muokkausoikeuden, näkevät tapahtumasi tiedot. Ne, jotka voivat nähdä kalenterisi mutta eivät muokata sitä, näkevät tapahtuman kohdalla Varattu-tekstin.
  • Kalenterin oletus: Henkilöt, joilla on oikeudet nähdä oletuskalenterisi tapahtumien tiedot, näkevät Gmailista lisätyn tapahtuman nimen ja ajankohdan. Vain henkilöt, joilla on tapahtumiesi muokkausoikeudet, näkevät muut sähköpostista lisätyt tiedot, kuten vahvistusnumerot, lennon tilan tai puhelinnumerot.
    Tärkeää: Jos jaat kalenterisi julkisesti, tällä vaihtoehdolla myös Gmailista lisätty tapahtuma näkyy julkisesti.

Jos et ole varma, miten kalenterisi on jaettu, lue lisää näkyvyysasetuksista.

Ohjeita ongelmatilanteisiin

Gmailista lisättyjä tapahtumia ei näy Kalenterissa

Se, ettei Gmailista lisätty tapahtuma näy Kalenterissa, voi johtua useista eri syistä.

Sähköpostia ei lähetetty suoraan sinulle

Tapahtumat eivät näy, jos sähköposti

• lähetettiin postituslistalle
  • lähetettiin sinulle kopiona
  • uudelleenohjattiin toiselta sähköpostitililtä.

Vahvistussähköpostia ei lähetetty tietynlaisesta yrityksestä

Tapahtumat lisätään vain, jos ne ovat seuraavanlaista toimintaa harjoittavien yritysten vahvistussähköposteissa:

• Lennot, junat ja bussimatkat
  • Hotelli- ja ravintolavaraukset
  • Elokuvat, konsertit ja muut lipun vaativat tapahtumat

Älykkäät ominaisuudet ja personointi on laitettu pois päältä Gmailissa

Jos haluat saada tapahtumia Gmailista, sinun on tehtävä seuraavat asiat:

Ongelmasta ilmoittaminen

Milloin kannattaa lähettää palautetta

• Tapahtumaa ei lisätty Gmailista. Varmista ennen ongelmasta ilmoittamista, että vastaanottamasi sähköpostin lähettäjänä on yritys, joka vastaa lento-, hotelli- tai ravintolavarauksista tai tapahtumien lipunmyynnistä.
  • Tapahtuman tiedot ovat virheelliset tai niitä puuttuu.
  • Tapahtuma ei kuulu sinulle. Voit tarkistaa, mistä sähköpostista tapahtuma oli peräisin. Avaa tapahtuma ja valitse Näytä lähdesähköposti (Google Kalenteri ‑sovelluksessa) tai Avaa URL-osoite (tietokoneella).

Palautteen lähettäminen

Lue lisää siitä, miten voit ilmoittaa Tapahtumat Gmailista ‑ominaisuuteen liittyvistä ongelmista ja kertoa meille ilmenneestä ongelmasta tarkemmin.