Gmailista lisättyjen tapahtumien hallinnointi

Voit nähdä seuraavat Gmailista lisätyt tapahtumat Google Kalenterissa:

• Lennot
  • Hotelli- ja ravintolavaraukset
  • Elokuvat, konsertit ja muut lippua vaativat tapahtumat

Jos et enää halua nähdä Gmailin luomaa tapahtumaa Kalenterissa tai haluat muuttaa sen oletusnäkyvyyttä, voit muuttaa Kalenterin asetuksia tai poistaa yksittäisen tapahtuman.

Jos haluat, että Gmailin luomia tapahtumia ei enää näytetä Kalenterissa, ota Älykkäät ominaisuudet ja personointi ‑asetukset pois päältä Gmailin asetuksista.

Lue lisää älykkäiden ominaisuuksien ja personoinnin hallinta-asetuksista.

Tärkeää: Tapahtumat Gmailista ‑ominaisuus ei ole käytettävissä seuraavilla tileillä:

• Government-tilit
  • Datan sijaintirajoituksia sisältävät Google-tilit
  • Google-tilit, joissa Gmail ei ole käytössä

Tapahtumien tarkasteleminen ja päivittäminen

Tapahtuman tietojen tarkasteleminen

Kun avaat tapahtuman Google Kalenterissa selaimella tai Google Kalenteri ‑sovelluksessa, näet tapahtuman tiedot, kuten sijainnin tai lennon vahvistusnumeron. Näet myös linkin sähköpostiin, jonka perusteella tapahtuma luotiin.

Jos synkronoit tapahtumat muun sovelluksen tai tietokoneohjelman kuin Google Kalenterin kanssa, näet yhä Gmailista tulevat tapahtumat, mutta kaikkia tapahtuman tietoja ei näytetä.

Tapahtuman päivitykset

Kun tapahtuma on lisätty kalenteriin, se päivittyy uusilla tiedoilla jatkuvasti. Jos esimerkiksi saat sähköpostivahvistuksen pöytävarauksen ajankohdan muuttamisesta, uusi aika päivittyy myös kalenteritapahtumaan.

Huom. Tekemäsi muutokset näkyvät vain omassa kalenterissasi.

Ilmoitukset

Gmailin tapahtumailmoitukset lähetetään oletusilmoitusasetusten perusteella. Voit muuttaa yksittäisen tapahtuman ilmoitusasetuksia tai oletusasetuksiasi. Lue lisää ilmoituksista.

Lentoilmoitukset

Oletusarvoisesti lentoilmoituksia ei lähetetä, jos tapahtuma on lisätty Gmailista. Jos olet ottanut Google Now'n käyttöön, saatat saada Aika lähteä ‑ilmoituksen. Ilmoitus kertoo, milloin sinun on lähdettävä, jotta ehdit lentokentälle ajoissa.

Tapahtuman luominen Gmail-viestistä

Voit luoda kalenteritapahtuman Gmail-viestistä. Kalenteritapahtuma kutsuu ihmiset automaattisesti Gmail-viestillä ja liittää Gmail-viestin kalenteritapahtuman kuvaukseen.

1. Siirry Gmailiin tietokoneella.
  2. Avaa viesti.
  3. Klikkaa yläreunasta Lisää Lisää ja sitten Luo tapahtuma.
    • Google Kalenteri luo tapahtuman ja kopioi Gmail-viestin otsikon ja tekstin.
    • Google Kalenteri kutsuu automaattisesti Gmail-viestiin liittyvät ihmiset.

Vinkki: Voit kutsua lisää ihmisiä kirjoittamalla heidän sähköpostiosoitteensa oikealla olevaan Osallistujat-osioon.

4. Voit muuttaa tapahtuman aikaa, päivämäärää ja sijaintia.
  5. Kun olet valmis, valitse Tallenna.

​Tärkeää: Tapahtuman asetukset, kuten osallistujien käyttöoikeudet, siirretään, kun luot tapahtuman Gmailista.

Gmailista lisättyjen tapahtumien poistaminen

Voit poistaa yksittäisen tapahtuman kalenteristasi tai ottaa Gmailin automaattisen tapahtumien luomisen pois päältä.

Yksittäisen tapahtuman poistaminen
  1. Avaa Google Kalenteri Kalenteri.
  2. Klikkaa tapahtumaa.
  3. Klikkaa Poista Poista .
Gmailissa luotujen tapahtumien näyttämisen lopettaminen

Kun otat pois päältä asetuksen, joka näyttää tapahtumat Gmailista, kaikki Gmailin luomat tapahtumat piilotetaan kalenteristasi. Jos vaihdat asetuksen uudelleen päälle, kaikki Gmailin luomat tapahtumat näkyvät jälleen.

1. Avaa Google Kalenteri Kalenteri.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Siirry Tapahtumat Gmailista ‑kohtaan ja poista valinta Näytä Gmailin automaattisesti luomat tapahtumat kalenterissani ‑valintaruudusta.
  4. Valitse sivun alareunasta Tallenna.

Vinkki: Jos haluat estää Gmailia luomasta tapahtumia, ota Älykkäät ominaisuudet ja personointi pois päältä Gmailin asetuksista.

Ketkä näkevät tapahtumasi?

Oletuksena vain sinä näet Gmailista lisätyt tapahtumat, vaikka olisit jakanut kalenterisi muille. Henkilöt, joilla on oikeudet tehdä kalenteriisi muutoksia ja hallinnoida jakamista, eivät näe Gmailista lisättyjä tapahtumia. Myöskään työkaverisi eivät näe niitä, vaikka he yleensä näkisivätkin tapahtumasi. Jos jaat kalenterisi, voit itse valita, ketkä näkevät Gmailista tulevat tapahtumasi oletuksena. Voit myös muokata yksittäisen tapahtuman katseluoikeuksia.

Huom. Kaikki, jotka käyttävät laitetta, jolla olet kirjautunut Google-tilillesi, näkevät kalenteritapahtumasi. Tämä koskee myös Gmailista tulevia tapahtumia.

Oletusnäkyvyyden muuttaminen

Tärkeää: Tämä vaihtoehto näkyy vain, jos olet jakanut kalenterin vähintään yhdelle henkilölle.

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse näkyvyysasetus Tapahtumat Gmailista ‑kohdan vierestä. Valitse, käytetäänkö uutta näkyvyysasetusta vain uusiin tapahtumiin vai sekä nykyisiin että uusiin tapahtumiin.
  4. Klikkaa sivun alaosasta Tallenna
Yksittäisen tapahtuman näkyvyyden muuttaminen

Tärkeää: Tämä vaihtoehto näkyy vain, jos olet jakanut kalenterin vähintään yhdelle henkilölle.

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Avaa tapahtuma.
  3. Valitse Näkyvyys-kohdasta haluamasi vaihtoehto.
  4. Valitse Tallenna.
Näkyvyysvaihtoehdot
  • Yksityinen: Vain henkilöt, joille olet antanut kalenterisi muokkausoikeuden, näkevät tapahtumasi tiedot. Ne, jotka voivat tarkastella kalenteriasi mutta eivät muokata sitä, näkevät tapahtuman kohdalla Varattu-tekstin.
  • Kalenterin oletus: Henkilöt, joilla on oletuskalenterisi tapahtumien katseluoikeudet, näkevät Gmailista lisätyn tapahtuman nimen ja ajankohdan. Vain henkilöt, joilla on tapahtumiesi muokkausoikeus, näkevät sähköpostista lisätyt tiedot, kuten vahvistusnumerot, lennon tilan tai puhelinnumerot.
    Tärkeää: Jos jaat kalenterisi julkisesti, tällä vaihtoehdolla myös Gmailista lisätty tapahtuma näkyy julkisesti.
  • Julkinen: Jos jaat kalenterisi julkisesti, kaikki kalenteriasi katselevat henkilöt näkevät tapahtumasi. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain yksittäiselle tapahtumalle. Sitä ei voi käyttää oletusasetuksena.

Jos et ole varma, miten kalenterisi on jaettu, lue lisää näkyvyysasetuksista.

Ratkaisuja ongelmiin

Gmailista lisättyjä tapahtumia ei näy Kalenterissa

Se, ettei Gmailista lisätty tapahtuma näy Kalenterissa, voi johtua useista eri syistä.

Sähköpostia ei lähetetty suoraan sinulle

Tapahtumat eivät näy, jos sähköposti

• lähetettiin postituslistalle
  • lähetettiin sinulle kopiona
  • uudelleenohjattiin toiselta sähköpostitililtä.

Vahvistussähköpostia ei lähetetty tietynlaisesta yrityksestä

Tapahtumat lisätään vain, kun vahvistusviesti on tullut yritykseltä, joka vastaa

• lentovarauksista
  • hotellivarauksista
  • ravintolan pöytävarauksista
  • tapahtumien, kuten elokuvien ja konserttien, lipunmyynnistä.

Älykkäät ominaisuudet ja personointi on otettu pois päältä Gmailissa

Jotta saat tapahtumia Gmailista, sinun on tehtävä seuraavat asiat:

Ongelmasta ilmoittaminen

Milloin kannattaa lähettää palautetta

• Tapahtumaa ei lisätty Gmailista. Varmista ennen ongelmasta ilmoittamista, että vastaanottamasi sähköpostin lähettäjänä on yritys, joka vastaa lento-, hotelli- tai ravintolavarauksista tai tapahtumien lipunmyynnistä.
  • Tapahtuman tiedot ovat virheelliset tai niitä puuttuu.
  • Tapahtuma ei kuulu sinulle. Voit tarkistaa, mistä sähköpostista tapahtuma luotiin. Avaa tapahtuma ja valitse Näytä lähdesähköposti (Google Kalenteri ‑sovelluksessa) tai Avaa URL-osoite (tietokoneella).

Palautteen lähettäminen

Tutustu Tapahtumat Gmailista ‑ominaisuuteen liittyvistä ongelmista ilmoittamiseen ja kerro meille ilmenneestä ongelmasta tarkemmin.