Tapahtumien tuominen Google Kalenteriin

Voit siirtää tapahtumia toisesta kalenterisovelluksesta tai toiselta Google-tililtä Google Kalenteriin.

Huom. Tapahtuman osallistujia ei tuoda tapahtuman tuonnin yhteydessä.

1. vaihe: Tapahtumien vieminen

Vie ensin tiedostot sellaisessa muodossa, jossa ne voidaan tuoda Googleen. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

Vieminen toisesta kalenterisovelluksesta

Voit viedä tapahtumia useimmista kalenterisovelluksista, esimerkiksi Outlookin tai Applen kalenterista.

1. Avaa kalenterisovellus, johon tapahtumasi on tallennettu. Vienti kannattaa tehdä tietokoneella puhelimen tai tabletin sijaan.
  2. Siirry Vie-vaihtoehtoon.
  3. Jos voit valita tiedostomuodon, valitse CSV. Jos käytät Apple-laitetta, valitse vCard.

Lue lisää kalenterisovelluksen ohjekeskuksesta tai tekemällä haku hakusanoilla vie kalenteri (englanniksi: export calendar).

Tiedosto tallennetaan tietokoneelle muiden latausten kanssa samaan paikkaan tai tallennuksen yhteydessä valitsemaasi paikkaan. Nyt voit siirtyä tuomaan kalenterin.

Vieminen toiselta Google-tililtä

Jos sinulla on useampia Google-tilejä, voit viedä kalenterin yhdeltä tililtä toiselle tilille.

1. Kirjaudu tietokoneella Google-tilille, jolta haluat viedä tietoja. Vienti onnistuu vain tietokoneella, ei puhelimella tai tabletilla.
  2. Noudata kalenterin viemisohjeita. Lataa ICS-tiedosto tietokoneellesi.
  3. Kirjaudu Google-tilillesi, jolle haluat tuoda tiedot.
  4. Lue tuontiohjeet seuraavasta vaiheesta.

Synkronoinnissa huomioitavaa: Tuotuja tietoja ei jatkossa synkronoida kahden tilisi välillä. Jos haluat, että kalenterit synkronoidaan, jakaa kalenteri toiselle tilille tapahtumien viemisen sijaan.

Vaihe 2: tapahtumien tuominen Google Kalenteriin

Voit tuoda tapahtumat Google Kalenteriin niiden viemisen jälkeen.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella. Huom. Tuonti onnistuu vain tietokoneella, ei puhelimella tai tabletilla.
  2. Valitse oikeasta ylänurkasta Asetukset Asetukset > Asetukset.
  3. Avaa Kalenterit-välilehti.
  4. Valitse Omat kalenterit- ja Muut kalenterit ‑osioiden välissä Tuo kalenteri.
  5. Klikkaa Valitse tiedosto ja valitse viemäsi tiedosto. Tiedostopäätteen on oltava ics tai csv.
  6. Valitse kalenteri, johon tuotavat tapahtumat lisätään. Tapahtumat tuodaan oletusarvoisesti ensisijaiseen kalenteriin.
  7. Valitse Tuo.

Jos käytät ZIP-tiedostoa, etsi se tietokoneelta ja avaa se. Näet kalentereidesi ICS-tiedostot. Valitse tuotavat ICS-tiedostot ZIP-tiedostosta ja tuo ne yksitellen.

Huom. Toistuvat tapahtumat eivät välttämättä näy toistuvina, jos tuot ne CSV-tiedostosta. Ne näkyvät kuitenkin yksittäisten tapahtumien sarjana kalenterissa.

Lisätoiminnot: CSV- tai iCal-tiedostojen luominen tai muokkaus ennen tuontia

CSV-tiedoston luominen tai muokkaaminen

Voit tuoda CSV-tiedostoja (Comma Separated Values) Google Kalenteriin. Jos CSV-tiedoston tuonnissa ilmenee ongelmia, voit ehkä korjata muotoilun.

1. Avaa jo luotu CSV-tiedosto tai luo uusi laskentataulukon muokkausohjelmalla, kuten Google Sheetsillä.
  2. Laskentataulukon ensimmäisellä rivillä on ylätunnisteet, kuten Subject (aihe) ja Start date (alkamispäivä). Ylätunnisteiden on oltava englanniksi. Tarkista oikeat ylätunnisteet oheisesta luettelosta.
  3. Ylätunnisterivin alapuolella oleva rivi on tapahtumarivi. Esimerkki:
    Subject Start date Start time
    Loppukoe 05/30/2020 10:00 AM
  4. Kun olet valmis, tallenna tiedosto .csv-tiedostona. Nyt voit tuoda tiedoston Google Kalenteriin yllä olevilla ohjeilla.

Ylätunnisteiden ja tapahtumien muotoilu CSV-tiedostoissa

Vain kaksi ensimmäistä ylätunnistetta ovat pakollisia, muut ovat vapaaehtoisia.

Tärkeää: Ylätunnisteiden on oltava englanniksi alla kuvatulla tavalla. Jos tapahtuman tiedoissa on pilkkuja (kuten alla olevan esimerkin sijainnissa), voit lisätä tiedot käyttämällä lainausmerkkejä tekstin ympärillä.

• Subject
    Tapahtuman nimi on pakollinen.
    Esimerkki: Loppukoe.
  • Start Date
    Tapahtuman ensimmäinen päivä on pakollinen.
    Esimerkki: 05/30/2020.
  • Start Time
    Tapahtuman alkamisaika.
    Esimerkki: 10:00 AM.
  • End Date
    Tapahtuman viimeinen päivä.
    Esimerkki: 05/30/2020.
  • End Time
    Tapahtuman päättymisaika.
    Esimerkki: 1:00 PM.
  • All Day Event
    Asetus ilmaisee, kestääkö tapahtuma koko päivän. Kirjoita True, jos tapahtuma kestää koko päivän. Kirjoita False, jos näin ei ole.
    Esimerkki: False.
  • Description
    Tapahtuman kuvaus tai muistiinpanot.
    Esimerkki: 50 monivalintakysymystä ja kaksi esseekysymystä
  • Location
    Tapahtuman järjestämispaikka.
    Esimerkki: "Helsinki, Koulukatu 14"
  • Private
    Asetus ilmaisee, merkitäänkö tapahtuma yksityiseksi. Kirjoita True, jos tapahtuma on yksityinen. Kirjoita False, jos näin ei ole.
    Esimerkki: True.

Yllä olevilla esimerkkitiedoilla luodaan Loppukoe-tapahtuma, joka järjestetään 30. maaliskuuta 2020, klo 10.00 - 13.00. Tapahtuman sijainti on Helsinki, Koulukatu 14. Tapahtuman kuvaus sisältää tiedot: 50 monivalintakysymystä ja kaksi esseekysymystä. Tapahtuma on yksityinen.

ICAL-tiedoston luominen tai muokkaaminen

iCalendar-tiedostot ovat kalenterin vakiotiedostomuoto, jolla kalenteritiedostoja siirretään. Jos iCAL-tiedoston (ics) tuonnissa ilmenee ongelmia, voit ehkä korjata muotoilun.

1. Avaa jo luotu ICAL-tiedosto tai luo uusi. Käytä tekstinmuokkaussovellusta, jolla voi tallentaa iCalendar-tiedostoja.
  2. Muotoile tiedosto alla olevilla ohjeilla. Voit viedä iCAL-tiedoston Google Kalenterista ja käyttää sitä mallina.
  3. Kun olet valmis, tallenna tiedosto iCalendar-tiedostona (ics).

ICalendar-tiedostojen muokkaaminen

ICalendar-tiedoston ensimmäisellä rivillä on oltava ylätunniste BEGIN:VCALENDAR. Tämän jälkeen tulevat muut ylätunnistetiedot, kuten VERSION:2.0 ja "PRODID:<[kirjoita tunnistetieto tähän]>". Tiedoston viimeisen rivin on oltava alatunniste END:VCALENDAR. Kalenterin tapahtumat ovat näiden rivien välillä. Jokaisen tapahtuman on oltava rivien BEGIN:VEVENT ja END:VEVENT välissä.

Jos iCalendar-tiedostoa on muokattava käsin, varmista, että kaikissa tiedostoissa on ylä- ja alatunniste. Jos et ole varma, missä ylätunniste päättyy, kopioi kaikki tiedot BEGIN:VEVENT-rivin yläpuolelta ja liitä ne. Ylätunniste päättyy tähän riviin ja tapahtumatiedot alkavat.

Tässä on esimerkki iCalendar-tiedostosta. ICalendar-tiedosto voi sisältää enemmän tietoja, mutta tässä näkyvät pakolliset kohdat.

BEGIN:VCALENDAR

VERSION:2.0

PRODID:< [kirjoita tunnistetieto tähän] >

(Ylätunnisteen muut tiedot lisätään tähän.)

BEGIN:VEVENT

(tapahtuman tiedot)

END:VEVENT

BEGIN:VEVENT

(tapahtuman tiedot)

END:VEVENT

END:VCALENDAR

Vianetsintä

Tutustu tuontiin liittyvien ongelmien ratkaisemiseen.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita