Importér begivenheder i Google Kalender

Du kan overføre dine begivenheder fra en anden kalenderapp eller en anden Google-konto til Google Kalender.

Når du importerer en begivenhed, importeres gæster og konferencedata for den pågældende begivenhed ikke.

Trin 1: Eksportér begivenheder

Start med at eksportere dine begivenheder som en fil, du kan importere i Google Kalender. Vælg en af disse valgmuligheder:

Eksportér fra en anden kalenderapp

I de fleste kalenderapps som f.eks. Outlook eller Apple Kalender kan du eksportere dine begivenheder.

1. Åbn den kalenderapp, hvor dine begivenheder er gemt i øjeblikket. Det er tit nemmere at gøre dette via en computer i stedet for en telefon eller en tablet.
  2. Find valgmuligheden til at eksportere.
  3. Hvis du har mulighed for at vælge mellem forskellige filformater, skal du vælge CSV. Hvis du bruger en Apple-enhed, skal du vælge vCard.

Hvis du har brug for hjælp, kan du tjekke din kalenderapps' hjælpecenter eller bruge ordene eksportér kalender i din søgning.

Filen gemmes på din computer, hvor downloads normalt gemmes, eller på det sted, du vælger. Nu kan du gå videre til det næste afsnit for at importere din kalender.

Eksportér fra en anden Google-konto
Hvis du har mere end én Google-konto, kan du eksportere dine kalendere fra én konto og importere dem i en anden.
  1. Log ind på den Google-konto, du vil eksportere fra, via en computer. Du kan kun eksportere via en computer og ikke en telefon eller en tablet.
  2. Følg din kalenders vejledning til at eksportere. Du skal downloade en .ics-fil på din computer.
  3. Log ind på den Google-konto, hvor du vil importere.
  4. Du kan få flere oplysninger om, hvordan du importerer, ved at fortsætte til næste trin.
Tip! Importerede begivenheder bliver ikke ved med at være synkroniserede på dine to konti. Hvis du vil synkronisere dine kalendere, skal du dele din kalender med den anden konto i stedet for at eksportere dine begivenheder.

Trin 2: Importér begivenheder i Google Kalender

Når du har eksporteret dine begivenheder, kan du importere dem i Google Kalender. Du kan importere ICS- og CSV-filer på en computer.

1. Åbn Google Kalender.
  2. Øverst til højre skal du klikke på Indstillinger og derefter Indstillinger.
  3. Klik på Import og eksport ude til venstre.
  4. Klik på Vælg en fil på din computer, og vælg den fil, du har eksporteret. Filen skal slutte på ".ics" eller ".csv".
  5.  Vælg, hvilken kalender du vil føje de importerede begivenheder til. Begivenhederne importeres som standard til din primære kalender.
  6. Klik på Importér.

Hvis du har en .zip-fil, skal du finde den på din computer og åbne den. Du finder .ics-filer for hver af dine kalendere. Pak de enkelte filer i ZIP-filen ud enkeltvis, og importér hver ICS-filer en efter en.

Gentagende begivenheder vises muligvis ikke på denne måde, hvis du importerer dem fra en .csv-fil, men de vises i din kalender som en serie af engangsbegivenheder.

Avanceret: Opret eller rediger .csv- eller iCal-filer, før du importerer

Opret eller rediger en .csv-fil

Du kan importere .csv-filer (kommaseparerede værdier) til Google Kalender. Hvis du får en fejlmeddelelse, når du importerer en .csv-fil, kan du muligvis rette formateringen.

1. Åbn en eksisterende CSV-fil, eller opret en ny ved hjælp af et redigeringsprogram til regneark som for eksempel Google Sheets.
  2. Den første række i dit regneark har overskrifter, som for eksempel Subject og Start Date. Overskrifterne skal være på engelsk. Du kan se en liste over de korrekte overskrifter nedenfor.
  3. Hver række under overskriften repræsenterer en begivenhed. For eksempel:
    Subject Start date Start time
    Afsluttende eksamen 05/30/2020 10:00 AM
  4. Når du er færdig, skal du gemme filen som en .csv-fil. Du kan herefter importere filen i Google Kalender ved at følge ovenstående vejledning.

Formatér overskrifter og begivenheder i .csv-filer

Det er kun de to første overskrifter på denne liste, der er påkrævet. Resten er valgfri.

Vigtigt! Overskrifterne skal være på engelsk som i nedenstående eksempel. Hvis eventuelle begivenhedsoplysninger har kommaer (f.eks. i placeringseksemplet), kan du inkludere dem ved at sætte teksten i anførselstegn.

• Subject
    Begivenhedens navn er påkrævet.
    Eksempel: Afsluttende eksamen
  • Start Date
    Begivenhedens første dag er påkrævet.
    Eksempel: 05/30/2020
  • Start Time
    Begivenhedens starttidspunkt.
    Eksempel: 10:00 AM
  • End Date
    Begivenhedens sidste dag.
    Eksempel: 05/30/2020
  • End Time
    Begivenhedens sluttidspunkt.
    Eksempel: 1:00 PM
  • All Day Event
    Hvorvidt begivenheden er en heldagsbegivenhed. Angiv True, hvis den er en heldagsbegivenhed, og False, hvis den ikke er en heldagsbegivenhed.
    Eksempel: False
  • Description
    Beskrivelse af eller bemærkninger om begivenheden.
    Eksempel: 50 spørgsmål med flere svarmuligheder og to essayspørgsmål
  • Location
    Begivenhedens placering.
    Eksempel: "Syddansk Universitet, Esbjerg 614"
  • Private
    Hvorvidt begivenheden skal markeres som privat. Angiv True, hvis begivenheden er privat, og False hvis den ikke er privat.
    Eksempel: True

Eksemplerne ovenfor opretter begivenheden "Afsluttende eksamen" den 30. maj 2020 fra kl. 10.00 til 13.00. Placeringen er "Syddansk Universitet, Esbjerg 614". Beskrivelse er "50 spørgsmål med flere svarmuligheder og to essayspørgsmål", og begivenheden er privat.

Opret eller rediger en iCalendar-fil

iCalendar-filer er standardkalenderformatet, som bruges til at overføre kalenderdata. Hvis du får en fejlmeddelelse, når du importerer en iCalendar-fil (.ics), kan du muligvis rette formateringen.
  1. Åbn en .ics-fil, eller opret en ny. Du skal bruge et tekstbehandlingsprogram, som kan gemme .ics-filer.
  2. Formatér dine filer ved at følge nedenstående vejledning. Du kan eksportere en .ics-fil fra Google Kalender, om du kan bruge som et eksempel.
  3. Gem filen som en .ics-fil, når du er færdig.

Formatér iCalendar-filer

Den første linje i en iCalendar-fil skal altid være overskriften BEGIN:VCALENDAR. Derefter skal der komme andre overskriftsoplysninger, herunder VERSION:2.0 og "PRODID:<[angiv id-oplysninger her]>". Den sidste linje i sidefoden skal være END:VCALENDAR. Alle begivenhederne i kalenderen angives mellem disse to linjer. Alle begivenheder skal indsættes mellem linjerne BEGIN:VEVENT og END:VEVENT.

Hvis du er nødt til at redigere en iCalendar-fil manuelt, skal du sørge for, at hver fil har overskriften og sidefoden. Hvis du er usikker på, hvor din overskrift slutter, skal du bare kopiere og indsætte teksten indtil én linje over BEGIN:VEVENT, som er stedet, hvor din overskrift slutter, og hvor dine begivenhedsdata starter.

Her har du et eksempel på, hvordan en iCalendar-fil ser ud. En iCalendar-fil kan også have flere oplysninger, men her ser du kun de påkrævede.

BEGIN:VCALENDAR

VERSION:2.0

PRODID:< [angiv id-oplysninger her] >

(andre oplysninger i overskriften indsættes her)

BEGIN:VEVENT

(oplysninger om begivenheden)

END:VEVENT

BEGIN:VEVENT

(oplysninger om begivenheden)

END:VEVENT

END:VCALENDAR

Fejlfinding