Inviter grupper til kalenderaktiviteter

Du kan bruke Grupper når du raskt vil invitere mange personer til en aktivitet samtidig. Når du inviterer grupper kan du ha opptil 100 000 gjester.

Inviter grupper til aktiviteter

Viktig: For å forhindre nettsøppel kan Google Kalender begrense hvor mange invitasjoner du kan sende, basert på kontotypen din. Finn ut mer om retningslinjene for bruk av Kalender.

De gjeldende medlemmene av en gruppe kan se en aktivitet i kalenderne sine.

1. Gå til Google Kalender.
  2. Skriv inn e-postadressen til en gruppe – slik du vanligvis gjør når du legger til gjester.

Tips:

• Hvis du har «Se medlemmer»-tilgang til en gruppe og oppretter en gruppeaktivitet, mottar hvert medlem av gruppen en invitasjon via e-post.
  • Hvis du ikke har «Se medlemmer»-tilgang, mottar gruppen en invitasjon. For at aktiviteten skal vises i brukerens kalender, må hver bruker godta invitasjonen via invitasjons-e-posten.
  • Hvis du inviterer store grupper med gjester til en aktivitet, ser du en melding om at invitering pågår frem til hver gjest er invitert.

Se svarene

Du kan se svar på invitasjoner i gruppen hvis du

• er arrangør av aktiviteten
  • har redigeringsrettigheter til aktiviteten
  1. Gå til Google Kalender.
  2. For å se svarene, gå til gruppen Gruppe og klikk på pilen Send .
    • Hvis du ikke finner gruppeikonet og pilen, betyr det at du ikke har tillatelse til å se gruppens medlemsliste.

Gjestelisten samsvarer med gruppemedlemskapet for kommende aktiviteter. Den endres ikke etter at en aktivitet er ferdig. Hvis aktiviteten har mer enn 200 gjester, blir medlemskapsendringer i gjestelisten implementert etter 24 timer.

Gjentakende aktiviteter

Når du oppretter en gjentakende aktivitet, blir gjestelisten oppdatert slik at den samsvarer med eventuelle endringer i gruppen. Hvis nye gruppemedlemmer har e-postvarsler slått på, mottar de e-postvarsler for alle fremtidige gjentakende aktiviteter.

Hvis du har opprettet en gjentakende aktivitet før august 2017: For å sikre at gjestelisten din i Kalender fortsatt samsvarer med gruppemedlemskap i fremtiden, bør du avbryte aktiviteten og opprette den på nytt.

Se og eksportér svarlister for grupper på mer enn 200 personer

Viktig: For å følge disse trinnene må du ha redigeringsrettigheter til en aktivitet med minst 200 personer.

Når du oppretter en aktivitet for store grupper, kan du se og laste ned gjestenes svar, e-postadresser og eventuelle notater som er lagt til. Aktiviteter for store grupper kan ikke overføres til andre eiere eller flyttes til andre kalendere.

1. På datamaskinen din åpner du aktiviteten i kalenderen der aktiviteten opprinnelig ble opprettet.
  2. Velg Eksportér gjestenes svar til Regneark. Google Regneark oppretter en liste basert på den nyeste svarlisten.
  3. For å oppdatere informasjonen gjentar du trinn 2 ovenfor. Når du eksporterer svarlisten, opprettes en ny fane med den mest oppdaterte informasjonen på begynnelsen av det opprinnelige regnearket.

Merk: Du kan bare se svarstatusen for medlemmer av grupper du har tillatelse til å se.

Feilsøking

Jeg kan ikke svare Ja, Kanskje eller Nei, og aktiviteten ble ikke lagt til i kalenderen min.

Hvis du ikke kan svare ved å klikke på linker i invitasjonen, betyr det at arrangøren av aktiviteten ikke har tillatelse til å se medlemmene i gruppen.

For å legge til aktiviteten i kalenderen din må du i stedet klikke på Legg til i kalenderen øverst i invitasjonen. Arrangøren mottar ikke noen svarliste.
Jeg kan ikke se gruppemedlemmer i en aktivitet eller svarene deres.
Dette betyr at du eller arrangøren ikke har tillatelse til å se gruppemedlemmer, eller at gruppen har mer enn 200 gjester totalt. Ovenfor kan du se hvordan dette blir beregnet.
Jeg kan ikke endre en aktivitet eller invitere flere personer.
Gjestene kan ikke endre aktiviteten eller invitere flere personer. Kontakt arrangøren for å be om tillatelse til å endre aktiviteten.