Afspraken delen vanuit je Google Agenda

Je kunt een link naar een afspraak delen met anderen. Je vindt de reacties in de agenda-uitnodiging.

Een afspraak delen

Belangrijk:

• Zelfs als je agenda of de afspraak privé is, kan iedereen met de link de afspraakgegevens en gastenlijst openen.
  • Als je een afspraak wilt delen, moet je met een persoonlijk Google-account inloggen op Agenda.

Je kunt een afspraak delen, ongeacht of je er gasten aan hebt toegevoegd:

1. Open een afspraak in je agenda.
  2. Klik op Uitnodigen via link.
  3. Kopieer de link om deze te delen.
    • Voorbeeld: Je kunt de link delen via een berichten-app.

Tips:

• Gasten kunnen:
    • de gedeelde link in een browser openen,
    • de afspraakgegevens vinden,
    • op de afspraak reageren
  • Gasten die zijn ingelogd op hun Google-account, kunnen met één klik reageren. Anders moeten ze hun e-mailadres invullen om te reageren.

Algemene problemen oplossen

Belangrijk: Doe het volgende onder Gastrechten:

• 'Gebeurtenis bewerken' moet zijn uitgevinkt.
  • 'Gastenlijst bekijken' moet zijn aangevinkt.
Meer informatie over waarom een link niet kan worden gemaakt
  1. Selecteer een afspraak in je agenda.
  2. Klik in het afspraakvenster op Afspraak bewerken Afspraak bewerken.
  3. Check je instellingen. In de volgende situaties kun je geen link maken:
    • Je bent niet ingelogd op een persoonlijk Google-account.
    • De afspraak is voorbij.
    • De afspraak staat niet in je primaire agenda.
    • Het is geen gewone afspraak.
      • Voorbeeld: Een feestdag, verjaardag of afspraak die niet door jou is gemaakt.
    • Je bent niet de organisator.
Meer informatie over waarom een gedeelde link niet werkt
  • De afspraak ligt mogelijk in het verleden.
  • De link is na 90 dagen verlopen.
  • De afspraak wordt verwijderd door de organisator.
  • De organisator heeft de link van de afspraak gedeeld en daarna de rechten voor gasten geüpdatet.

Tip: Als de afspraak is overgezet, vraag dan de nieuwe eigenaar om een nieuwe link voor de afspraak te genereren.

Controleer de instellingen van de afspraak:

• Bij een herhalende afspraak: Maak een nieuwe link voor elke instantie van de afspraak.
Een reactie updaten

Je ontvangt een uitnodigingsmail voor een agenda-afspraak als je jezelf voor het eerst als gast toevoegt aan de afspraak. Je kunt je reactie updaten via deze e-mail of de afspraak in Google Agenda.

Ik vind de afspraakuitnodiging niet in mijn mailbox

Check je map met spam of ongewenste e-mail.

Ik vind de afspraakuitnodiging niet in mijn Google-agenda

Zoek in je Gmail-inbox naar de afspraakuitnodiging. Als je nog niet eerder via e-mail contact hebt gehad met de organisator, kun je de banner 'Onbekende afzender: nog niet toegevoegd aan Agenda' ontvangen.

Bevestig dat je de afzender kent om de afspraak toe te voegen aan je agenda. Meer informatie over reageren op afspraakuitnodigingen

Privacy en toegang

Bepalen wie de afspraakgegevens kan vinden
  • Afspraaktitels zijn niet zoekbaar op het internet.
  • Deel alleen links met mensen die je vertrouwt.
  • Iedereen met de link kan de afspraakdetails openen en zichzelf of anderen als gast toevoegen. Dit geldt ook voor privé-afspraken.
  • Verwijder de afspraak om de link te deactiveren.
Toegang tot de gastenlijst bewerken

Iedereen met de link naar de afspraak kan de volledige gastenlijst raadplegen. Je kunt de link alleen delen als het recht 'Gastenlijst bekijken' aanstaat. Dit is de standaardinstelling.

Als je afspraakrechten voor 'Gastenlijst bekijken' uitzet:

• werkt de link naar de afspraakpagina niet,
  • kunnen uitgenodigde gasten geen andere gasten vinden in de uitnodiging.

Zo zet je de rechten om de gastenlijst weer te geven uit:

1. Open Google Agenda.
  2. Selecteer een afspraak.
  3. Klik in het afspraakvenster op Afspraak bewerken Afspraak bewerken.
  4. Vink het selectievakje 'Gastenlijst bekijken' uit.
  5. Klik op Opslaan.
Onbekende gasten voorkomen

Belangrijk: Mensen kunnen zichzelf en anderen nog steeds als gasten toevoegen via de gedeelde link, ook als de optie Gast kan anderen uitnodigen is uitgevinkt.

Zo beheer je de gasten van een afspraak:

• Verwijder onbekende gasten uit de afspraak.
  • Als je de gewenste status wilt behouden, dupliceer je de afspraak in je agenda.
  • Als je de gedeelde link ongeldig wilt maken, verwijder je de oorspronkelijke afspraak.
Problemen oplossen als gasten zichzelf niet kunnen toevoegen

Belangrijk: Je kunt maximaal 100 gasten voor een afspraak uitnodigen via de afspraaklink.

Als gasten toegang hebben tot de afspraakpagina, maar zichzelf niet kunnen uitnodigen, check dan of er niet te veel gasten zijn. Je kunt:

• Verwijder extra gasten.
  • Verwijder groepen en stuur de link naar individuele leden.