Tapahtumien jakaminen Google Kalenterista

Voit jakaa Google Kalenterista linkkejä tapahtumiin. Näet osallistujien vastaukset kalenterikutsussa.

Tapahtuman jakaminen

Tärkeää:

• Vaikka kalenteri tai tapahtuma olisi yksityinen, kaikki linkin avaavat käyttäjät voivat nähdä tapahtuman tiedot ja osallistujat.
  • Jos haluat jakaa tapahtuman, kirjaudu sisään Kalenteriin henkilökohtaisella Google-tilillä.

Voit jakaa tapahtuman riippumatta siitä, oletko lisännyt tapahtumaan osallistujia.

1. Avaa tapahtuma omassa kalenterissa.
  2. Klikkaa Kutsu linkin kautta.
  3. Kopioi linkki, jos haluat jakaa sen.
    • Esimerkki: Voit jakaa linkin viestisovelluksessa.

Vinkkejä:

• Osallistujat voivat
    • avata jaetun linkin missä tahansa selaimessa
    • katsoa tapahtuman tiedot
    • vastata tapahtumakutsuun.
  • Google-tilille kirjautuneet osallistujat voivat vastata yhdellä klikkauksella. Kirjautumattomat osallistujat voivat vastata antamalla sähköpostiosoitteensa.

Ohjeita ongelmatilanteisiin

Tärkeää: "Osallistujan käyttöoikeudet" ‑kohdassa

• "Muokkaa tapahtumaa" ‑ruutu ei saa olla valittuna
  • "Nähdä muut osallistujat" ‑ruudun tulee olla valittuna.
Miksi linkin luominen epäonnistui?
  1. Valitse tapahtuma kalenterista.
  2. Klikkaa tapahtumaikkunassa Muokkaa tapahtumaa Muokkaa tapahtumaa.
  3. Tarkista asetukset. Et voi luoda linkkiä, jos
    • et ole kirjautunut henkilökohtaiselle Google-tilille
    • tapahtuma on päättynyt
    • tapahtuma ei ole ensisijaisessa kalenterissa
    • tapahtuma ei ole tavallinen tapahtuma
      • (esim. loma, syntymäpäivä tai jonkun muun luoma tapahtuma)
    • et ole tapahtuman järjestäjä.
Miksi jaettu linkki ei toimi?
  • Tapahtuma on päättynyt.
  • Linkki on vanhentunut 90 päivän jälkeen.
  • Järjestäjä on poistanut tapahtuman.
  • Järjestäjä on päivittänyt osallistujien käyttöoikeuksia tapahtumalinkin jakamisen jälkeen.

Vinkki: Jos tapahtuma on siirretty, pyydä uutta omistajaa luomaan tapahtumalle uusi linkki.

Tarkista tapahtuman asetukset:

• Jos tapahtuma on toistuva: Luo jokaiselle tapahtumakerralle uusi linkki.
Vastauksen muuttaminen

Kun lisäät itsesi tapahtuman osallistujaksi, saat kalenterikutsun sähköpostiin. Voit muuttaa vastaustasi tapahtumaan kutsusähköpostin tai Google Kalenterin tapahtuman kautta.

Tapahtumakutsua ei löydy sähköpostista

Tarkista roskapostikansio.

Tapahtumakutsua ei löydy Google Kalenterista

Tarkista, oletko saanut tapahtumakutsun Gmail-postilaatikkoosi. Jos et ole ollut aiemmin sähköpostilla yhteydessä järjestäjään, sinulle näytetään banneri, jossa lukee ”Tuntematon lähettäjä: ei lisätty vielä Kalenteriin”.

Lisää tapahtuma kalenteriin vahvistamalla, että tunnet lähettäjän. Katso, miten voit vastata tapahtumakutsuihin.

Yksityisyys ja pääsyoikeudet

Tapahtuman tietojen pääsyoikeuden muokkaaminen
  • Tapahtumien nimet eivät ole haettavissa internetissä.
  • Jaa linkkejä vain ihmisille, joihin luotat.
  • Kuka tahansa linkin saanut voi avata tapahtuman tiedot ja lisätä itsensä tai muita ihmisiä osallistujiksi. Tämä pätee myös yksityisiin tapahtumiin.
  • Voit poistaa linkin käytöstä poistamalla tapahtuman.
Osallistujalistan pääsyoikeuden muokkaaminen

Kaikki tapahtumalinkin saaneet voivat nähdä koko osallistujalistan. Voit jakaa linkin vain, jos "Nähdä muut osallistujat" ‑käyttöoikeus on päällä. Tämä on oletusasetus.

Jos laitat tapahtumassa "Nähdä muut osallistujat" ‑oikeuden pois päältä,

• tapahtumasivun linkki ei toimi
  • kutsutut osallistujat eivät näe muita osallistujia kutsuissaan.

Näin voit laittaa pois päältä oikeuden nähdä muut osallistujat:

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Valitse tapahtuma.
  3. Klikkaa tapahtumaikkunassa Muokkaa tapahtumaa Muokkaa tapahtumaa.
  4. Poista valinta "Nähdä muut osallistujat" ‑kohdasta.
  5. Valitse Tallenna.
Tuntemattomien osallistujien estäminen

Tärkeää: Käyttäjät voivat yhä lisätä itsensä ja muita ihmisiä osallistujiksi jaetun linkin kautta, vaikka "Osallistujat voivat kutsua muita käyttäjiä" ‑asetus olisi pois päältä.

Tapahtuman osallistujien muokkaaminen:

• Poista tuntemattomat osallistujat tapahtumasta.
  • Säilytä haluttu tila kopioimalla tapahtuma.
  • Poista alkuperäinen tapahtuma, niin linkki poistuu käytöstä.
Osallistujat eivät voi lisätä itseään tapahtumaan

Tärkeää: Voit kutsua tapahtumalinkin kautta enintään 100 osallistujaa.

Jos osallistujat pääsevät tapahtumasivulle mutta eivät voi kutsua itseään mukaan, varmista että osallistujia ei ole liikaa. Voit

• poistaa ylimääräiset osallistujat
  • poistaa mahdolliset ryhmät ja lähettää linkin yksittäisille jäsenille.

Lisätietoa

Tietokone Android