Blockera skräppost i kalendern på Android

Stoppa olika typer av skräppost i kalendern genom att både ta bort missbrukande appars åtkomst till din kalender och välja vilka händelser som visas. Granska alla steg nedan för att säkerställa att Google Kalender och din Android-enhet blir säkrare.

Kontrollera vilka appar som har åtkomst till kalendern

Det går att ta bort behörigheter för alla appar som du inte vill ska ändra i kalendern.

Viktigt! Stegen är kanske inte exakt samma på din telefon. Mer information finns i enhetens hjälpcenter. Läs mer om att ändra appbehörigheter på en Android-telefon.

1. Öppna Inställningar på Android-enheten.
  2. Tryck på Integritet följt av Behörighetshantering följt av Kalender.
  3. Aktivera eller inaktivera kalenderåtkomst för en app genom att trycka på den.

Tips! Om du tar bort åtkomstbehörighet till kalenderdata för en app raderas inte händelser som redan finns i kalendern. Läs om att radera en händelse.

Dölja en kalender

Om du inte längre vill se skräppost i en viss kalender går den att dölja. Förhindra att nya skräppostkalendrar skapas genom att ta bort appens åtkomst till din kalender.

1. Öppna appen Kalender Kalender på Android-enheten.
  2. Tryck på menyn Meny uppe till vänster.
  3. Avmarkera alla kalendrar som du inte har skapat på listan med kalendrar.
    • Visa alla kalendrar genom att trycka på Visa mer.

Läs om att dölja eller radera en kalender.

Hantera inbjudningar från okända avsändare

Kontrollera händelseinställningarna om du bara vill visa händelser när du känner avsändaren. Läs mer om att hantera inkommande inbjudningar och aviseringar.

Kontakta tjänsteleverantören från tredje part

Besök leverantörens hjälpcenter om du är inloggad på appen Google Kalender med en annan kalendertjänst, till exempel Calendly eller Asana, och läs mer om att hantera skräppost.