Agendaspam op Android blokkeren

Als je verschillende soorten agendaspam wilt stoppen, kun je de toegang van schadelijke apps tot je agenda verwijderen en kiezen welke afspraken je wilt zien. Bekijk alle stappen hieronder om te zorgen dat je Google-agenda en je Android-apparaat veiliger zijn.

Checken welke apps toegang hebben tot je agenda

Je kunt de rechten verwijderen van apps waarvan je niet wilt dat ze wijzigingen in je agenda aanbrengen.

Belangrijk: Deze stappen kunnen anders zijn op jouw telefoon. Ga naar het Helpcentrum van je apparaat voor meer informatie. Bekijk hoe je app-rechten wijzigt op je Android-telefoon.

1. Open Instellingen op je Android-apparaat.
  2. Tik op Privacy en dan Rechtenbeheer en dan Agenda.
  3. Tik op een app om agendatoegang aan of uit te zetten voor die app.

Tip: Als je de toegangsrechten van een app tot je agendagegevens verwijdert, worden de afspraken die al in je agenda staan, niet verwijderd. Bekijk hoe je een afspraak verwijdert.

Een agenda verbergen

Als je geen spam meer wilt zien in een specifieke agenda, kun je die agenda verbergen. Als je niet wilt dat er nieuwe spamagenda's worden gemaakt, moet je de toegang van de app tot je agenda intrekken.

1. Open de Agenda-app Agenda op je Android-apparaat.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Haal in de lijst met agenda's het vinkje weg voor de agenda's die je niet hebt gemaakt.
    • Tik op Meer tonen om al je agenda's te bekijken.

Bekijk hoe je een agenda verbergt of verwijdert.

Uitnodigingen van onbekende afzenders beheren

Als je alleen afspraken wilt zien waarvan je de afzender kent, check je de afspraakinstellingen. Bekijk hoe je inkomende uitnodigingen en meldingen beheert.

Checken bij je externe serviceprovider

Als je bent ingelogd bij de Google Agenda-app met een andere agendaprovider, zoals Calendly of Asana, ga je naar het Helpcentrum van die provider voor informatie over hoe je spam beheert.