Kleurlabels gebruiken om agenda-afspraken bij te houden

Als je in de gaten wilt houden hoe je je tijd doorbrengt, kun je kleurlabels toewijzen aan je agenda-afspraken en ze bijhouden in Tijdsinzichten. Bekijk meer informatie over Tijdsinzichten.

Belangrijk: De kleurlabels die je aan afspraken toewijst, zijn alleen zichtbaar voor jou en mensen met het toegangsniveau 'Wijzigingen aanbrengen en opties voor delen beheren' en 'Wijzigingen aanbrengen in afspraken' in je agenda.

Wat je nodig hebt om kleurlabels in Tijdsinzichten te bekijken

Tip: Als je de optie Tijdsinzichten niet ziet, heeft je beheerder deze misschien uitgezet voor je organisatie. Bekijk hoe je kunt zien wie je beheerder is.

Een kleurlabel maken en toewijzen

Vanuit het deelvenster Tijdsinzichten:

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik links op Meer informatie .
    • Tip: Je moet misschien het Menu Menu openen.
  3. Klik rechts, naast Overzicht van tijd, op Bewerken Bewerken.
    • Tip: Je kunt ook kleurlabels toevoegen of bewerken onder het diagram Overzicht van tijd.
  4. In de pop-up 'Je kleurlabels' kun je het volgende doen:
    • Een nieuw kleurlabel maken: Klik linksonder op Nieuw kleurlabel toevoegen .
    • Een label toewijzen aan bestaande vergaderingen: Vul in het veld 'Een label toevoegen' de naam van het label in.
    • Bepaalde afspraken uitsluiten: Klik naast het betreffende label in Tijdsinzichten op Verbergen .
  5. Klik op Opslaan.

Voor een specifieke afspraak:

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Open een afspraakuitnodiging.
  3. Klik op Bewerken Bewerken.
  4. Selecteer naast de naam van de agenda de huidige kleur van de agenda.
  5. Maak een nieuw kleurlabel of voeg een bestaand kleurlabel toe.
  6. Klik op Opslaan.

Tip: Je kunt ook met de rechtermuisknop op een afspraakuitnodiging klikken om een kleurlabel te maken of toe te wijzen.