Je agenda met iemand delen

Je kunt je agenda delen met familie en vrienden.

Hoe delen werkt

Hier zijn een aantal voorbeelden van wat je kunt doen wanneer je agenda's deelt:

• Deel je hoofdagenda met iemand zodat hij je planning kan zien.

• Maak een nieuwe agenda die meerdere mensen kunnen bewerken, bijvoorbeeld een gezinsagenda waaraan iedereen in je gezin afspraken kan toevoegen.

Wanneer je iemand toevoegt aan je agenda, kun je bepalen hoe die persoon je afspraken kan bekijken en of hij ook wijzigingen kan aanbrengen, zoals het toevoegen of bewerken van afspraken.

Je agenda delen of het delen ervan ongedaan maken

Je kunt in Google Agenda meerdere agenda's hebben waaraan je afspraken kunt toevoegen. Elke agenda kan verschillende instellingen voor delen hebben.

Een bestaande agenda delen

Je kunt de hoofdagenda voor je account delen of een andere agenda die je hebt gemaakt.

1. Open Google Agenda op je computer. Je kunt geen agenda's delen vanuit de Google Agenda-app.
  2. Zoek aan de linkerkant het gedeelte 'Mijn agenda's'. Je moet misschien klikken om dit uit te vouwen.
  3. Klik rechts van de agenda die je wilt delen op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Klik op Deze agenda delen.
  5. Voeg bij 'Delen met bepaalde personen' het e-mailadres toe van de persoon met wie je de agenda wilt delen.
  6. Kies bij 'Instellingen voor bevoegdheden' een optie in het dropdownmenu. Meer informatie over deze opties vind je hieronder.
  7. Als iemand nog niet is toegevoegd, klik je op Persoon toevoegen.
  8. Klik op Opslaan.

Als je je agenda hebt gedeeld met een afzonderlijk e-mailadres, krijgt die persoon je agenda te zien in zijn lijst 'Andere agenda's'. Als je je agenda hebt gedeeld met een e-mailgroep, krijgen deze mensen de agenda te zien in hun lijst 'Andere agenda's' zodra ze op de link klikken in de e-mailuitnodiging van Google Agenda.

Een nieuwe agenda maken om te delen

Je kunt een nieuwe agenda maken en andere mensen uitnodigen om deze te bekijken of te bewerken. Wanneer je een afspraak maakt, wordt een optie weergegeven waarmee je kunt kiezen aan welke agenda je de afspraak wilt toevoegen.

1. Open Google Agenda op je computer. Je kunt geen agenda's maken of delen vanuit de Google Agenda-app.
  2. Klik aan de linkerkant naast 'Mijn agenda's' op de pijl-omlaag Pijl-omlaag
  3. Klik op Nieuwe agenda maken.
  4. Voeg de naam van de agenda toe.
  5. Voeg bij 'Delen met bepaalde personen' het e-mailadres toe van de persoon met wie je de agenda wilt delen.
  6. Kies bij 'Instellingen voor bevoegdheden' een optie in het dropdownmenu. Meer informatie over deze opties vind je hieronder.
  7. Als iemand nog niet is toegevoegd, klik je op Persoon toevoegen.
  8. Klik op Agenda maken.

Als je je agenda hebt gedeeld met een afzonderlijk e-mailadres, krijgt die persoon je agenda te zien in zijn lijst 'Andere agenda's'. Als je je agenda hebt gedeeld met een e-mailgroep, krijgen deze mensen de agenda te zien in hun lijst 'Andere agenda's' zodra ze op de link klikken in de e-mailuitnodiging van Google Agenda.

Belangrijk: Als je je nieuwe agenda wilt weergeven op je Android-telefoon of -tablet, moet je synchronisatie inschakelen voor die agenda.

Delen met een groep

Wanneer je je agenda deelt met een groep, wordt de agenda niet automatisch toegevoegd aan de lijst met agenda's van de andere groepsleden. Ze moeten op de link in de ontvangen e-mail klikken om de agenda toe te voegen aan hun lijst.

Google Discussiegroepen gebruiken

Als je een agenda wilt delen met een grote groep mensen, kun je een Google-discussiegroep toevoegen. De instellingen voor het delen van agenda's worden na verloop van tijd automatisch aangepast aan wijzigingen in het ledenbestand van de groep. Meer informatie over Google Discussiegroepen.

1. Volg de instructies in een van de bovenstaande secties over hoe je kunt delen.
  2. In plaats van het e-mailadres van iemand toe te voegen, kun je het e-mailadres van de Google-discussiegroep invoeren.

Mensen individueel toevoegen

Je kunt ook je agenda delen door individuele e-mailadressen toe te voegen.

1. Volg de instructies in een van de bovenstaande secties over hoe je kunt delen.
  2. Voeg het e-mailadres van elk van de personen toe.
Delen met mensen die Google Agenda niet gebruiken

De enige manier waarop mensen die Google Agenda niet gebruiken je agenda kunnen bekijken, is door deze openbaar te maken. Meer informatie over openbaar delen.

Een agenda delen met iedereen in je organisatie

Als je Google Agenda gebruikt via je werk, school of andere organisatie, zie je de optie 'Deze agenda delen met iedereen binnen de organisatie'.

Hoe deze instelling werkt

• Mensen in je organisatie kunnen je agenda vinden.
  • Mensen buiten je organisatie kunnen je agenda niet zien.
  • Als je iemand van buiten je organisatie uitnodigt voor een vergadering, kan hij informatie over de vergadering bekijken.

Opties

• Alle details voor de afspraak weergeven: mensen in je organisatie kunnen de details van je agenda-afspraken bekijken, tenzij je ze markeert als privé.
  • Alleen statusinformatie beschikbaar/bezet weergeven (details verbergen): mensen in je organisatie kunnen zien wanneer je beschikbaar of bezet bent, maar ze kunnen geen namen of details van je afspraken bekijken.
Mensen verwijderen uit instellingen voor delen of openbaar delen stopzetten
  1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Zoek aan de linkerkant het gedeelte 'Mijn agenda's'. Je moet misschien klikken om dit uit te vouwen.
  3. Zoek de agenda die je niet meer wilt delen. Klik rechts van de agenda op de pijl-omlaag Pijl-omlaag
  4. Klik op Deze agenda delen.
  5. Als je de agenda niet meer openbaar wilt delen, verwijder je het vinkje uit het selectievakje naast 'Deze agenda openbaar maken'.
  6. Als je een agenda niet meer met bepaalde mensen wilt delen, klik je op Verwijderen Verwijderen naast de persoon die je wilt verwijderen.

Als je meerdere agenda's deelt, herhaal je deze stappen voor alle andere agenda's waarvoor je het delen wilt stopzetten.

Bepalen wat anderen kunnen zien

Instellingen voor bevoegdheden

Opmerking: Als je Google Agenda gebruikt via je werk, school of een andere organisatie, worden misschien niet al deze deelopties weergegeven als je beheerder ze heeft uitgeschakeld.

Wanneer je je agenda met iemand deelt, kun je bepalen hoe deze persoon je afspraken te zien krijgt en of hij ook wijzigingen kan aanbrengen, zoals het toevoegen of bewerken van afspraken.

Dit is wat mensen met de verschillende deelopties kunnen doen:

Wijzigingen aanbrengen EN toegang beheren

• Instellingen voor delen wijzigen
  • Afspraken toevoegen en bewerken
  • Details bekijken voor alle afspraken, ook privéafspraken
  • De tijdzone-instelling voor de agenda bekijken
  • De agenda definitief verwijderen
  • Afspraken herstellen of definitief verwijderen vanuit de prullenbak van de agenda

Wijzigingen aanbrengen in afspraken

• Afspraken toevoegen en bewerken
  • Details bekijken voor alle afspraken, ook privéafspraken
  • De tijdzone-instelling voor de agenda bekijken
  • Afspraken herstellen of definitief verwijderen vanuit de prullenbak van de agenda

Alle details voor de afspraak weergeven

• Details bekijken voor alle afspraken, behalve afspraken die zijn gemarkeerd als 'privé'
  • De tijdzone-instelling voor de agenda bekijken

Alleen statusinformatie beschikbaar/bezet weergeven (details verbergen)

Je kunt zien wanneer er afspraken in je agenda zijn geboekt en wanneer je vrij bent, maar geen namen of andere gegevens van je afspraken weergeven.

Opmerking: Afspraken uit Gmail die de zichtbaarheidsinstelling 'Alleen ik' hebben, zijn niet zichtbaar voor mensen met wie je je agenda hebt gedeeld. Ze zijn zelfs niet zichtbaar voor mensen die het toegangsniveau 'Wijzigingen aanbrengen' hebben, tenzij je de instellingen voor delen wijzigt voor de afspraak of de standaardinstellingen voor afspraken uit Gmail.

De zichtbaarheidsinstellingen wijzigen voor een afzonderlijke afspraak

Je afspraken hebben automatisch dezelfde instellingen voor delen als je agenda. Je kunt de zichtbaarheidsinstellingen wijzigen voor elke afspraak, maar hoe de zichtbaarheidsinstellingen werken is afhankelijk van hoe je agenda is gedeeld.

Meer informatie over de zichtbaarheidsinstellingen wijzigen voor een afzonderlijke afspraak.

Problemen oplossen

Als andere mensen problemen ondervinden met het bekijken van je agenda, kun je het volgende proberen:

1. Controleer of je het juiste e-mailadres hebt toegevoegd.
  2. Verwijder de persoon uit de instellingen voor delen van de agenda en voeg hem weer toe. Zie de instructies hierboven.
  3. Zorg ervoor dat mensen op de link klikken in de e-mail die ze hebben ontvangen. Ze moeten de map 'Spam' controleren als ze de e-mail niet kunnen vinden.