Felsöka saknade Google Kalender-aviseringar

Försök med dessa tips för att lösa problemet om du inte får alla eller vissa av aviseringarna i Kalender.

Hitta aviseringar som saknas i Google Kalender

Kontrollera att Skrivbordsaviseringar är aktiverat

Kontrollera aviseringsinställningarna i Kalender:

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Inställningar och sedan Inställningar längst upp till höger.
  3. Klicka på Aviseringsinställningar till vänster under Allmänt.
  4. Klicka på rullgardinsmenyn för aviseringar och bekräfta att Skrivbordsaviseringar är aktiverat.

Läs om att aktivera eller inaktivera skrivbordsaviseringar i Kalender.

Hitta saknade aviseringar för en viss händelse

​Bekräfta att en händelse har aviseringar med följande steg:

1. Öppna Google Kalender.
  2. Klicka på händelsen och sedanRedigera.
  3. Kontrollera om det finns aviseringar intill Aviseringar .

Mer information finns i hjälpcentret.

Hitta saknade händelseaviseringar i en kalender

Bekräfta att kalendern har aviseringar med följande steg:

1. Öppna Google Kalender.
  2. Klicka på Inställningar .
  3. Välj Inställningar.
  4. Klicka på kalendern i det vänstra sidofältet under Mina kalendrars inställningar.
  5. Leta efter aviseringar under Händelseaviseringar eller Aviseringar om heldagshändelser.

Läs om att ändra kalenderinställningarna.

Åtgärda saknade aviseringar med webbläsarinställningarna

Bekräfta att Kalender har behörighet att visa aviseringar

I Chrome:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Meny och sedan Inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på Webbplatsinställningar under Integritet och säkerhet och sedan Aviseringar.
  4. Kontrollera att calendar.google.com visas under Får skicka aviseringar.
  5. Om calendar.google.com inte finns med på listan:
    1. Klicka på Lägg till under Får skicka aviseringar.
    2. Skriv calendar.google.com.
    3. Klicka på Lägg till.

I andra webbläsare:

1. Öppna webbläsarens aviseringsinställningar.
  2. Bekräfta att calendar.google.com har behörighet för aviseringar.
    • Lägg i annat fall till behörigheter.

Läs mer om att ändra Kalender-aviseringar i webbläsarinställningarna.

Använda Chrome-aviseringar

Viktigt! Om enheten kör Chrome OS behöver du inte aktivera Chrome-aviseringar.

1. Skriv chrome://flags/#enable-system-notifications i adressfältet.
  2. Tryck på Retur.
  3. Välj Inaktivera i rullgardinsmenyn Aktivera systemaviseringar.
  4. Klicka på Starta om.

Kontrollera operativsystemets inställningar

Bekräfta att webbläsaren har behörighet att visa aviseringar

De flesta operativsystem, till exempel Mac OS eller Windows, tillåter aviseringar. Så här bekräftar du att webbläsaren har behörighet att visa aviseringar:

1. Öppna operativsystemets inställningar.
  2. Klicka på Aviseringar.
  3. Bekräfta att operativsystemet tillåter att aviseringar visas i webbläsaren.

Viktig! Öppna Google Kalender om du vill visa aviseringar.

Hitta aviseringar som saknas i helskärmsläge i Windows 10

Det går att stapla aviseringar på varandra i:

• Mac OS
  • Linux, beroende på skrivbordsmiljö

Om aviseringar är staplade visas bara den översta.

I Windows 10 levereras kanske inte aviseringar när du:

• Är i helskärmsläge
  • Delar skärmen
  • Spela ett spel

Så här aktiverar du aviseringar i följande situationer:

1. Öppna Windows-inställningar.
  2. Välj Fokusstöd.
  3. Bekräfta alternativens status.
    • Aviseringar levereras inte för aktiverade alternativ.

Hitta aviseringar som saknas utan interaktion i Windows 10

Windows 10 lagrar aviseringar efter en viss inaktivitetsperiod om det inte sker någon interaktion. Aviseringarna finns i Åtgärdscenter.

Kontrollera aviseringar i Mac OS aviseringscenter

Mac OS döljer kanske aviseringar på skärmen men de finns i aviseringscentret. Om det inte finns aviseringar i aviseringscentret måste du kanske starta om det i systeminställningarna.

Aviseringar i aviseringscentret visas nu. Om du fortfarande inte hittar aviseringarna:

1. Öppna en Terminal.
  2. Ange killall NotificationCenter.

Hitta aviseringar som saknas för en bildskärm eller projektor på en Mac

Som standard tillåter inte Mac OS aviseringar när du speglar eller delar skärmen. Tillåt det så här:

1. Öppna Systeminställningar.
  2. Klicka på Aviseringar och fokus.
  3. Välj När du speglar eller delar skärmen längst ned.

Aktivera eller inaktivera aviseringsljud

Google Kalender behöver webbläsarbehörighet för att spela upp aviseringsljud.

I Chrome

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Meny och sedan Inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på Integritet och säkerhet och sedan Webbplatsinställningar.
  4. Klicka på Ytterligare innehållsinställningar och sedan Ljud i avsnittet Innehåll.
  5. Klicka på Lägg till om calendar.google.com inte finns med på listan Får spela upp ljud.
  6. Skriv calendar.google.com.
  7. Klicka på Lägg till.

I andra webbläsare

1. Öppna inställningarna för ljud eller automatisk uppspelning i webbläsaren.
  2. Ge behörighet till calendar.google.com.