Puuttuvien Google Kalenterin ilmoitusten vianetsintä

Jos et näe kaikkia Kalenterin ilmoituksia tai osaa niistä, kokeile seuraavia vinkkejä ongelman korjaamiseksi.

Puuttuvien ilmoitusten etsiminen Google Kalenterista

Varmista, että työpöytäilmoitukset ovat päällä

Näin tarkistat Kalenterin ilmoitusasetukset:

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse vasemman sivupalkin Yleiset-kohdasta Ilmoitusasetukset.
  4. Klikkaa avattavaa ilmoitusvalikkoa ja varmista, että työpöytäilmoitukset ovat päällä.

Katso, miten voit laittaa Kalenterin työpöytäilmoitukset päälle tai pois päältä.

Tietyn tapahtuman puuttuvien ilmoitusten etsiminen

​Näin voit varmistaa, että tapahtumalla on ilmoituksia:

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Klikkaa tapahtumaa ja sittenMuokkaa.
  3. Tarkista, onko Ilmoitukset-kohdan vieressä ilmoituksia.

Katso lisätietoja ohjekeskuksesta.

Puuttuvien tapahtumailmoitusten etsiminen kalenterista

Näin voit tarkastaa, että kalenterissa on tapahtumailmoituksia:

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Valitse Asetukset .
  3. Valitse Asetukset.
  4. Valitse kalenteri vasemman sivupalkin Omien kalenterien asetukset ‑kohdasta.
  5. Tarkasta, onko Tapahtumailmoitukset- tai Koko päivän tapahtuman ilmoitukset ‐kohdassa ilmoituksia.

Katso, miten voit muuttaa Kalenterin asetuksia.

Puuttuvien ilmoitusten korjaaminen selainasetuksissa

Varmista, että Kalenterilla on lupa näyttää ilmoituksia

Chromessa:

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse "Yksityisyys ja tietoturva" ‐osiosta Sivustoasetukset ja sitten Ilmoitukset.
  4. Varmista Ilmoitusten lähettäminen sallittu ‐kohdasta, että calendar.google.com on mainittu.
  5. Jos calendar.google.comia ei ole mainittu:
    1. Valitse Ilmoitusten lähettäminen sallittu ‐kohdasta Lisää.
    2. Lisää calendar.google.com.
    3. Klikkaa Lisää.

Muissa selaimissa:

1. Avaa selaimen ilmoitusasetukset.
  2. Varmista, että osoitteella calendar.google.com on lupa näyttää ilmoituksia.
    • Jos näin ei ole, lisää lupa.

Katso, miten voit muokata Kalenterin ilmoituksia selainasetuksista.

Chromen ilmoitusten käyttäminen

Tärkeää: Jos laitteessasi on Chrome-käyttöjärjestelmä, sinun ei tarvitse ottaa Chrome-ilmoituksia käyttöön.

1. Kirjoita osoitepalkkiin chrome://flags/#enable-system-notifications.
  2. Paina Enter.
  3. Valitse avattavasta "Ota järjestelmäilmoitukset käyttöön" ‐valikosta Poista käytöstä.
  4. Valitse Käynnistä uudelleen.

Käyttöjärjestelmän asetuksien tarkastaminen

Tarkista, että selaimella on lupa näyttää ilmoituksia

Useimmat käyttöjärjestelmät, kuten macOS ja Windows, sallivat ilmoitukset. Näin varmistat, että selaimella on lupa näyttää ilmoituksia:

1. Avaa käyttöjärjestelmän asetukset tai järjestelmäasetukset.
  2. Valitse Ilmoitukset.
  3. Varmista, että käyttöjärjestelmä sallii selaimen näyttää ilmoituksia.

Tärkeää: Avaa Google Kalenteri, jotta ilmoituksia voidaan näyttää.

Puuttuvien ilmoituksien etsiminen koko näytöltä Windows 10:ssä

Ilmoitukset voivat näkyä toistensa päällä seuraavissa käyttöjärjestelmissä:

• Mac OS
  • Linux työpöytäympäristön mukaan

Jos ilmoituksia on päällekkäin, vain ylin näkyy.

Windows 10:ssä ilmoituksia ei välttämättä näytetä, kun

• olet koko näytön tilassa
  • jaat näytön
  • pelaat peliä.

Näissä tilanteissa voit laittaa ilmoitukset päälle seuraavasti:

1. Avaa Windows-asetukset.
  2. Valitse Keskittymisavustaja.
  3. Vahvista asetusten tila.
    • Päällä olevista asetuksista ei lähetetä ilmoituksia.

Ilman toimintaa katoavien ilmoitusten etsiminen Windows 10:ssä

Jos toimintaa ei ole, Windows 10:ssä ilmoitukset saatetaan tallentaa käyttämättömyysajan jälkeen. Ilmoitukset löytyvät toimintokeskuksesta.

Ilmoitusten tarkastaminen Mac OS:n Ilmoituskeskuksesta

Mac OS:ssä ilmoitukset voivat olla piilotettuina näytöllä, mutta ne löytyvät Ilmoituskeskuksesta. Jos Ilmoituskeskuksessa ei ole ilmoituksia, sinun on ehkä käynnistettävä se uudelleen järjestelmäasetuksista.

Ilmoituskeskuksen ilmoitusten pitäisi nyt näkyä. Jos et vieläkään löydä ilmoituksiasi:

1. Avaa Pääte.
  2. Kirjoita killall NotificationCenter.

Näyttöä tai projektoria koskevien puuttuvien ilmoituksien etsiminen Mac-tietokoneella

MacOS ei oletuksena salli ilmoituksia näytön peilauksen tai jakamisen aikana. Voit sallia ilmoitukset seuraavasti:

1. Avaa Järjestelmäasetukset.
  2. Valitse Ilmoitukset ja Keskity-tila.
  3. Valitse alareunasta When mirroring or sharing the display (Kun näyttö peilataan tai jaetaan).

Ilmoitusäänien laittaminen päälle tai pois päältä

Google Kalenteri tarvitsee selaimen luvan, jotta se voi toistaa ilmoitusääniä.

Chromessa

1. Avaa Chrome tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Valikko ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Yksityisyys ja tietoturva ja sitten Sivustoasetukset.
  4. Valitse Sisältö-kohdasta Muut sisältöasetukset ja sitten Ääni.
  5. Jos calendar.google.comia ei ole mainittu Äänten toistaminen sallittu ‐kohdassa, klikkaa Lisää.
  6. Lisää calendar.google.com.
  7. Klikkaa Lisää.

Muissa selaimissa

1. Avaa selaimen Ääni- tai Automaattinen toisto ‐asetukset.
  2. Lisää luvat osoitteelle calendar.google.com.