Administrer gjentakende gjøremål i Google Huskeliste og Google Kalender

Du kan opprette, redigere og slette gjentakende gjøremål i Google Huskeliste og Google Kalender.

Viktig:

• Et begrenset antall kommende gjentakende gjøremål vises samtidig i Kalender-rutenettet ditt. Etter hvert som tiden går, vises nye gjøremål automatisk.
  • Du kan ikke angi at delte gjøremål eller underoppgaver skal gjentas.
  • Gjentakende gjøremål kan ikke flyttes til andre huskelister.
  • Hvis du stopper gjentakelse for en serie med gjøremål, kan du ikke angi at den skal gjentas igjen. Du må opprette en ny serie med gjentakende gjøremål.

Angi at gjøremål skal gjentas

Slik angir du gjentakende gjøremål fra Google Huskeliste:

1. Gå til Gmail, Kalender, Chat, Disk eller en fil i Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner.
  2. Til høyre klikker du på Huskeliste Tasks logo.
  3. Klikk på et gjøremål, eller opprett et nytt.
  4. For å legge til dato og klokkeslett klikker du på Dato/klokkeslett.
  5. Ved siden av «Dato/klokkeslett» klikker du på Gjenta .
  6. Under «Gjentas hver(t)» velger du dag, uke, måned eller år.
  7. Under «Avsluttes» velger du ett av følgende alternativer for å opprette et gjentakende gjøremål:
    • Hvis gjøremålet er uten sluttdato, velger du Aldri.
    • Ellers velger du og deretter datoen.
    • Hvis gjøremålet skal slutte etter et bestemt antall forekomster, velger du Etter og antallet forekomster.
  8. Klikk på OK.

Slik angir du gjentakende gjøremål fra Google Kalender:

1. Åpne Google Kalender.
  2. Klikk på et tomt område i kalenderrutenettet.
  3. Under tittelen velger du Gjøremål.
  4. Under datoen klikker du på Gjentas ikke.
  5. Velg et alternativ:
    • Velg en forhåndsdefinert frekvens, for eksempel Daglig, Ukentlig, Månedlig eller Årlig. Klikk på Lagre.
    • Velg Egendefinert, og angi hvor ofte gjøremålet skal gjentas, eller en sluttdato. Klikk på Ferdig og så Lagre.

Endre eller fullfør gjentakende gjøremål

Slik endrer eller fullfører du gjentakende gjøremål fra Google Huskeliste:

1. Gå til Gmail, Kalender, Chat, Disk eller en fil i Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner.
  2. Klikk på Huskeliste Tasks logo til høyre.
  3. Klikk på gjøremålet du vil endre.
    • For å endre dato og klokkeslett for alle gjøremålene i en serie, klikk på gjentakelsesinformasjonen nederst i gjøremålet.
    • Klikk på datoen for å endre dato og klokkeslett for det neste gjentakende gjøremålet i en serie.
    • For å angi at et gjøremål ikke skal gjentas, gå til gjentakelsesinformasjonen og klikk på Stopp gjentakelsene  og så Stopp gjentakelsene.
    • For å merke et gjøremål som fullført, klikk på Fullført Merk som fullført til venstre for gjøremålet. Nederst i panelet, under «Fullført», kan du se gjøremål du har fullført. Neste forekomst av det gjentakende gjøremålet vises i huskelisten på den angitte datoen.

Slik endrer eller fullfører du gjentakende gjøremål fra Google Kalender:

1. Åpne Google Kalender.
  2. Klikk på gjøremålet du vil endre eller fullføre.
  3. For å endre gjøremålet, klikk på Endre Endre.
  4. Velg et alternativ:
    • For å endre dato eller klokkeslett, klikk på Dato/klokkeslett .
    • For å endre hvor ofte et gjøremål skal forekomme, eller for å angi at det ikke skal gjentas, klikk på Gjenta .
  5. Klikk på Lagre.
  6. Velg om endringene skal brukes på «Dette gjøremålet» eller «Alle gjøremål».
  7. Klikk på OK.
  8. For å merke gjøremålet som fullført, klikk på Merk som fullført.

Slett gjøremål i serier

Slik sletter du alle gjøremål i en serie fra Google Huskeliste:

1. Gå til Gmail, Kalender, Chat, Disk eller en fil i Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner.
  2. Klikk på Huskeliste Tasks logo til høyre.
  3. Klikk på Åpne menyen Mer ved siden av gjøremålet du vil slette.
  4. Klikk på Slett  og så Slett alle.

Slik sletter du gjøremål i serier fra Google Kalender:

1. Åpne Google Kalender.
  2. Klikk på gjøremålet du vil slette.
  3. Klikk på Slett .
  4. Velg et alternativ:
    • Dette gjøremålet
    • Dette og påfølgende gjøremål
    • Alle gjøremål
  5. Klikk på OK.

Viktig: Du må bruke Google Kalender hvis du vil slette ett enkelt gjøremål fra en gjentakende serie.