Herhaalde taken beheren in Google Tasks en Google Agenda

Je kunt herhaalde taken in Google Tasks en Google Agenda maken, bewerken en verwijderen.

Belangrijk:

• Er wordt een beperkt aantal geplande terugkerende taken tegelijk getoond in je agendaraster. Na verloop van tijd verschijnen nieuwe taken automatisch.
  • Gedeelde taken en subtaken kunnen niet worden herhaald.
  • Terugkerende taken kunnen niet worden verplaatst naar andere takenlijsten.
  • Als je de herhaling van een reeks taken stopzet, kun je deze niet meer opnieuw laten herhalen. Je moet dan een nieuwe reeks herhaalde taken maken.

Herhaalde taken instellen

Zo stel je herhaalde taken in via Google Tasks:

1. Ga naar Gmail, Agenda, Chat, Drive of een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik rechts op Tasks Tasks logo.
  3. Klik op een bestaande taak of maak een nieuwe taak.
  4. Klik op Datum/tijd om een datum en tijd toe te voegen.
  5. Klik naast Datum/tijd op Herhalen .
  6. Selecteer onder 'Wordt herhaald: elke' de optie dag, week, maand of jaar.
  7. Selecteer onder Eindigt een optie om een terugkerende taak te maken:
    • Selecteer Nooit als er geen einddatum is.
    • Voor een specifieke einddatum selecteer je Op. Kies daarna een datum.
    • Als een taak eindigt na een bepaald aantal instanties, selecteer je Na. Selecteer dan het aantal instanties.
  8. Klik op OK.

Zo stel je herhaalde taken in via Google Agenda:

1. Open Google Agenda.
  2. Klik in het agendaraster op een lege ruimte.
  3. Selecteer Taak onder de titel.
  4. Klik onder de datum op Niet herhaald.
  5. Selecteer een optie:
    • Selecteer een vooraf ingestelde frequentie, zoals Dagelijks, Wekelijks, Maandelijks of Jaarlijks. Klik op Opslaan.
    • Selecteer Aangepast en stel daarna de gewenste herhalingsfrequentie of einddatum in. Klik op Klaar en dan Opslaan.

Een terugkerende taak bewerken of afronden

Zo bewerk of voltooi je een terugkerende taak via Google Tasks:

1. Ga naar Gmail, Agenda, Chat, Drive of een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik rechts op Tasks Tasks logo.
  3. Klik op de taak die je wilt wijzigen.
    • Als je de datum en tijd voor alle taken in een reeks wilt bewerken, klik je onderaan de taak op de herhalingsgegevens.
    • Als je de datum en tijd van de volgende herhaalde taak in een reeks wilt wijzigen, klik je op de datum.
    • Als je de herhaling van een taak wilt stopzetten, klik je naast de herhalingsgegevens op Herhalen stoppen  en dan Herhalen stoppen.
    • Als je de taak wilt markeren als voltooid, klik je links van een taak op Voltooien Markeren als voltooid. Je kunt onderaan het deelvenster je voltooide taken zien onder Voltooid. De volgende instantie van je herhaalde taak wordt in je takenlijst getoond op de opgegeven datum.

Zo bewerk of voltooi je een terugkerende taak via Google Agenda:

1. Open Google Agenda.
  2. Klik op een taak die je wilt wijzigen.
  3. Als je de taak wilt bewerken, klik je op Bewerken Bewerken.
  4. Selecteer een optie:
    • Klik op Datum/tijd om de datum of tijd te bewerken.
    • Klik op Herhalen om te bewerken hoe vaak een taak plaatsvindt of om de herhaling stop te zetten.
  5. Klik op Opslaan.
  6. Geef aan of je wijzigingen wilt toepassen op Deze taak of op Alle taken.
  7. Klik op OK.
  8. Klik op Markeren als afgerond om de taak te markeren als afgerond.

Taken in een reeks verwijderen

Zo verwijder je alle taken in een reeks via Google Tasks:

1. Ga naar Gmail, Agenda, Chat, Drive of een bestand in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik rechts op Tasks Tasks logo.
  3. Klik naast de taak die je wilt verwijderen op Menu openen Meer.
  4. Klik op Verwijderen  en dan Alles verwijderen.

Zo verwijder je taken in een reeks via Google Agenda:

1. Open Google Agenda.
  2. Klik op de taak die je wilt verwijderen.
  3. Klik op Verwijderen .
  4. Selecteer een optie:
    • Deze taak
    • Deze en volgende taken
    • Alle taken
  5. Klik op OK.

Belangrijk: Als je één taak uit een reeks herhalingen wilt verwijderen, moet je Google Agenda gebruiken.