Toistuvat tehtävät Google Tasksissa ja Google Kalenterissa

Voit luoda, muokata ja poistaa toistuvia tehtäviä Google Tasksissa ja Google Kalenterissa.

Tärkeää:

• Kalenteriruudukossa näkyy kerrallaan rajattu määrä tietyn tehtävän toistokertoja. Uudet tehtävät tulevat automaattisesti näkyviin ajan myötä.
  • Jaettuja tehtäviä ja alatehtäviä ei voi asettaa toistumaan.
  • Toistuvia tehtäviä ei voi siirtää muihin tehtävälistoihin.
  • Jos lopetat tehtäväsarjan toistamisen, et voi asettaa sitä toistumaan enää uudelleen. Sinun on luotava uusi toistuvien tehtävien sarja.

Toistuvien tehtävien asettaminen

Toistuvien tehtävien lisääminen Google Tasksissa:

1. Siirry Gmailiin, Kalenteriin, Chattiin, Driveen tai tiedostoon Docsissa, Sheetsissä tai Slidesissa.
  2. Valitse oikealta Tasks Tasks logo.
  3. Klikkaa tehtävää tai luo uusi tehtävä.
  4. Klikkaa Päivämäärä/aika, niin pääset lisäämään päivämäärän ja kellonajan.
  5. Valitse Päivämäärä/aika-kohdan vierestä Toista .
  6. Valitse Toistumisväli-kohdasta päivä, viikko, kuukausi tai vuosi.
  7. Valitse Päättyy-kohdasta luomallesi toistuvalle tehtävälle sopiva asetus:
    • Jos et halua määrittää päättymispäivää, valitse Ei koskaan.
    • Jos haluat lisätä tehtävälle tietyn päättymispäivän, valitse ensin Ajankohtana ja sitten haluamasi päivämäärä.
    • Jos haluat tehtävän päättyvän tietyn toistomäärän jälkeen, valitse ensin Kun on ollut ja sitten toistojen määrä.
  8. Valitse OK.

Toistuvien tehtävien lisääminen Google Kalenterissa:

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Klikkaa haluamaasi vapaata tilaa kalenteriruudukosta.
  3. Valitse nimen alta Tehtävä.
  4. Valitse päivämäärän alta Ei toistu.
  5. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Valitse esimääritetty toistoasetus, kuten Päivittäin, Viikoittain, Kuukausittain tai Vuosittain. Klikkaa Tallenna.
    • Valitse Muokattu ja lisää haluamasi toistumistiheys tai päättymispäivä. Valitse Valmis ja sitten Tallenna.

Toistuvan tehtävän muokkaaminen tai merkitseminen valmiiksi

Toistuvan tehtävän muokkaaminen tai merkitseminen valmiiksi Google Tasksissa:

1. Siirry Gmailiin, Kalenteriin, Chattiin, Driveen tai tiedostoon Docsissa, Sheetsissä tai Slidesissa.
  2. Valitse oikealta Tasks Tasks logo.
  3. Klikkaa muutettavaa tehtävää.
    • Jos haluat muuttaa sarjan kaikkien tehtävien päivämäärää ja aikaa, valitse tehtävän alareunasta toistotiedot.
    • Jos haluat muuttaa toistuvan tehtävän seuraavan toistokerran päivämäärää ja aikaa, klikkaa päivämäärää.
    • Jos haluat lopettaa tehtävän toistamisen, klikkaa toistotietojen vierestä Lopeta toisto  ja sitten Lopeta toisto.
    • Jos haluat merkitä tehtävän valmiiksi, klikkaa tehtävän vasemmalta puolelta Merkitse valmiiksi Merkitse valmiiksi. Näet valmiit tehtävät paneelin alareunan Valmiit-kohdasta. Toistuvan tehtävän seuraava toistokerta näkyy tehtävälistassa valittuna päivänä.

Toistuvan tehtävän muokkaaminen tai merkitseminen valmiiksi Google Kalenterissa:

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Klikkaa muutettavaa tehtävää.
  3. Valitse Muokkaa Muokkaa päästäksesi muokkaustilaan.
  4. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos haluat muuttaa päivämäärää tai aikaa, valitse Päivämäärä/aika .
    • Jos haluat muuttaa tehtävän toistotiheyttä tai lopettaa toistamisen, klikkaa Toista .
  5. Klikkaa Tallenna.
  6. Valitse "Tämä tehtävä" tai "Kaikki tehtävät" sen mukaan, mihin tehtäviin haluat muutoksen vaikuttavan.
  7. Klikkaa OK.
  8. Merkitse tehtävä valmiiksi klikkaamalla Merkitse valmiiksi.

Sarjan tehtävien poistaminen

Kaikkien sarjan tehtävien poistaminen Google Tasksissa:

1. Siirry Gmailiin, Kalenteriin, Chattiin, Driveen tai tiedostoon Docsissa, Sheetsissä tai Slidesissa.
  2. Valitse oikealta Tasks Tasks logo.
  3. Klikkaa poistettavan tehtävän vierestä Avaa valikko Lisää.
  4. Valitse Poista  ja sitten Poista kaikki.

Sarjan tehtävien poistaminen Google Kalenterissa:

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Klikkaa poistettavaa tehtävää.
  3. Klikkaa Poista .
  4. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Tämä tehtävä
    • Tämä ja seuraavat tehtävät
    • Kaikki tehtävät
  5. Klikkaa OK.

Tärkeää: Jos haluat poistaa yksittäisen tehtävän toistuvasta sarjasta, sinun on käytettävä Google Kalenteria.

Muita lähteitä