Herhaalde taken beheren in Google Tasks en Google Agenda

Je kunt herhaalde taken in Google Tasks en Google Agenda maken, bewerken en verwijderen.

Belangrijk:

• Er wordt een beperkt aantal geplande terugkerende taken tegelijk getoond in je agendaraster. Na verloop van tijd verschijnen nieuwe taken automatisch.
  • Gedeelde taken en subtaken kunnen niet worden herhaald.
  • Terugkerende taken kunnen niet worden verplaatst naar andere takenlijsten.
  • Als je de herhaling van een reeks taken stopzet, kun je deze niet meer opnieuw laten herhalen. Je moet dan een nieuwe reeks herhaalde taken maken.

Herhaalde taken instellen

Zo stel je herhaalde taken in via Google Tasks:

1. Open de Google Tasks-app Tasks logo.
  2. Tik op een bestaande taak of maak een nieuwe taak.
  3. Tik op Datum en tijd Datum/tijd.
  4. Tik onder Datum en tijd op Niet herhaald.
  5. Selecteer een optie om een terugkerende taak te maken:
    • Selecteer een vooraf ingestelde frequentie, zoals Elke dag, Elke week, Elke maand of Elk jaar.
    • Selecteer Aangepast. Stel de gewenste herhalingsfrequentie in. Tik op Eindigt niet en kies daarna de einddatum.
  6. Tik op Klaar.

Zo stel je herhaalde taken in via Google Agenda:

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik op een bestaande taak of maak een nieuwe taak.
  3. Tik op Niet herhaald .
  4. Selecteer een optie:
    • Selecteer een vooraf ingestelde frequentie, zoals Elke dag, Elke week, Elke maand of Elk jaar. Tik op Opslaan.
    • Selecteer Aangepast. Stel de gewenste herhalingsfrequentie in en kies daarna de einddatum. Tik op Klaar en dan Opslaan.

Een terugkerende taak bewerken of voltooien

Zo bewerk of voltooi je een terugkerende taak via Google Tasks:

1. Open de Google Tasks-app Tasks logo.
  2. Tik op de taak die je wilt wijzigen.
    • Als je de datum en tijd wilt bewerken of de herhaling wilt stopzetten, tik je onderaan de taak op de herhalingsgegevens.
    • Tik onderaan op Markeren als voltooid om de taak te markeren als voltooid. Je kunt onderaan het deelvenster je voltooide taken zien onder Voltooid. De volgende instantie van je herhaalde taak wordt in je takenlijst getoond op de opgegeven datum.

Tip: Als je de datum en tijd van de volgende herhaalde taak in een reeks wilt wijzigen, tik je op de datum.

Zo bewerk of voltooi je een terugkerende taak via Google Agenda:

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik op een taak en dan Bewerken Bewerken
  3. Selecteer een optie:
    • Als je de datum of tijd van de taak wilt bewerken, tik je op Datum/tijd  en dan Opslaan.
    • Tik op Herhalen  en dan Opslaan om te bewerken hoe vaak een taak plaatsvindt of om de herhaling stop te zetten.
  4. Geef aan of je wijzigingen wilt toepassen op Deze taak of op Alle taken.

Taken in een reeks verwijderen

Zo verwijder je terugkerende taken via Google Tasks:

1. Open de Google Tasks-app Tasks logo.
  2. Tik op de taak die je wilt verwijderen.
  3. Tik rechtsboven op Verwijderen  en dan Alles verwijderen.

Zo verwijder je terugkerende taken via Google Agenda:

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik op de taak die je wilt verwijderen.
  3. Tik op Meer Meer en dan Verwijderen.
  4. Selecteer een optie:
    • Deze taak
    • Deze en volgende taken
    • Alle taken
Belangrijk: Je kunt maar één taak in een herhalende reeks verwijderen via Google Agenda.