Läs mer om mötesscheman i Google Kalender

Viktigt:
  • Om du har fått kontot via jobbet eller skolan kan du förhandsgranska det nya mötesschemat.
  • Business Starter-konton har inte åtkomst till mötesscheman.
  • Om du vill använda mötesscheman i ditt personliga e-postkonto måste du prenumerera på Google Workspace Individual.

Med mötesscheman kan du:

• Skapa och dela bokningssidor
  • Blockera tid så att andra kan boka möten med dig
  • Visa dina bokade möten i Google Kalender

Så här skiljer sig mötesscheman och mötestider

Nya mötesscheman ger följande förbättringar jämfört med mötesintervall:

Använd din egen professionella bokningssida

• Du får en professionell bokningssida för de olika typerna av möten du erbjuder.
  • Alla med en e-postadress kan boka en tid.
  • Bokningssidan uppdateras automatiskt för att undvika konflikter med andra händelser i kalendern.

Få e-postaviseringar om möten

• Du får bokningsbekräftelsen och e-postmeddelandena.
  • Personer som bokar ett möte med dig kan också få en automatisk påminnelse via e-post före mötet.

Välj hur ni ska träffas

• Du kan anpassa hur du når dina kunder:
    • På plats
    • Pratar i telefon
    • via Google Meet-videokonferens
      • Om du väljer att hålla möten via videokonferenser läggs en Google Meet-länk till automatiskt i dina möten.

Anpassa mötets tillgänglighet

• Du kan begränsa hur personer som bokar tidigt eller sista minuten kan boka ett möte med dig.
  • Du kan begränsa det högsta antalet möten per dag.
  • Du kan anpassa fönstret för möten.
  • Du kan automatiskt lägga till anpassad bufferttid mellan möten.
  • Du kan samla in extra information från personer som bokar möten via bokningsformuläret.

När de gamla mötestiderna ska användas

Funktionerna nedan är inte tillgängliga än i förhandsgranskningen för förtursscheman. Stäng av förhandsgranskningen och få en gammal mötestid i kalendern om du behöver någon av funktionerna:

• Lägg till ytterligare teammedlemmar: Du kan inte lägga till ytterligare teammedlemmar i ditt mötesschema så att de automatiskt läggs till i bokade möten. Med de nya mötesscheman måste du lägga till ytterligare teammedlemmar manuellt efter att någon har bokat ett möte.
  • Stöd för sekundär eller delegerad kalender: Du kan inte konfigurera möten i en sekundär kalender, ett team eller en kollegas kalender som du hanterar.
  • Konferensrumsbokning: Du kan inte förboka ett konferens- eller mötesrum enligt ditt mötesschema, men du kan lägga till rummet i ett bokat möte.

Aktivera eller inaktivera mötesscheman

I Inställningar kan du när som helst växla mellan de gamla mötestiderna och de nya mötestiderna.

Alla platser eller scheman som skapats tidigare förblir aktiva och tillgängliga oavsett om mötesscheman har aktiverats eller inaktiverats. För förtursperioden finns gamla mötestider och nya mötesscheman tillsammans i din kalender.

1. Öppna Google Kalender på en dator.
  2. Öppna inställningarna och sedan Allmänt och sedan Mötesscheman på rullgardinsmenyn.
  3. Om du vill aktivera mötesscheman markerar du rutan bredvid Skapa mötestider istället för mötestider.
    • Avmarkera rutan om du vill inaktivera mötesscheman.