Gespreksgeschiedenis in Google-bedrijfsprofiel

Met behulp van Gespreksgeschiedenis kunt u telefoongesprekken met uw klanten via Google Zoeken en Maps bijhouden. In Gespreksgeschiedenis staan alle gesprekken handig bij elkaar, waardoor u eenvoudig kunt reageren op gemiste gesprekken en betrokken blijft bij uw klanten. Zo kunt u misschien makkelijker contact leggen met klanten die uw bedrijf hebben gevonden via Google. Als iemand u via uw bedrijfsprofiel belt, hoort u eerst een kort bericht waarin wordt aangegeven dat het gesprek afkomstig is van Google.

Geschiktheid

Gespreksgeschiedenis in Google Mijn Bedrijf (GMB) is momenteel een experimentele functie en is alleen beschikbaar voor bepaalde bedrijven in de VS.

Hoe Gespreksgeschiedenis werkt

Als een klant de knop Bellen in uw bedrijfsprofiel gebruikt, ziet u het gesprek op het tabblad Gesprekken in uw profiel. Op dat tabblad kunt u onder andere recente gesprekken en gemiste gesprekken bekijken.

Als Gespreksgeschiedenis is aangezet, worden klanten verbonden via een doorschakelnummer in plaats van via het nummer in uw profiel. Meer informatie over doorschakelnummers

Belangrijk: Als uw Google-bedrijfsprofiel aan een Google Ads-account is gekoppeld en u Gespreksgeschiedenis in uw profiel aanzet, ziet u gesprekken die langer dan een bepaalde tijd duren en op een advertentieklik volgen, ook in het gekoppelde Google Ads-account. Ze worden daar beschouwd als conversies van het type 'Telefoongesprekken via advertenties'. Als u Slim bieden gebruikt en belconversies in uw strategie heeft opgenomen, kunnen uw uitgaven aan advertenties mogelijk veranderen. Meer informatie over Slim bieden

Gespreksgeschiedenis aan- of uitzetten

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Zo beheert u uw gespreksgeschiedenis:
    • Klik in Google Zoeken op Gesprekken.
    • Klik in Google Maps op Uw bedrijfsprofiel beheren en dan Gesprekken.
  3. Klik op Menu Meer en dan Gespreksinstellingen.
  4. Zet Gespreksgeschiedenis aan of uit.

Over het Google-doorschakelnummer

Klanten zien uw zakelijke telefoonnummer in uw bedrijfsprofiel. Wanneer ze de knop Bellen in uw profiel gebruiken, worden hun gesprekken doorgeschakeld naar een uniek nummer om u te bereiken. Dit nummer is niet hetzelfde als het nummer in uw profiel.

Het Google-doorschakelnummer, waaronder het netnummer, is gebaseerd op de locatie waar het wordt gebeld. Indien mogelijk heeft het doorschakelnummer hetzelfde netnummer als uw bedrijf. Anders wordt er een lokaal nummer in uw geografische regio gebruikt. Als deze nummers niet beschikbaar zijn, wordt er een kosteloos Google-doorschakelnummer gebruikt.

Tip: Klanten hebben het kosteloze nummer zelden nodig.

Aanvullende informatie

• Gesprekken worden 45 dagen bewaard op het tabblad Gesprekken.
  • Als u Gespreksgeschiedenis voor uw profiel gebruikt, bereiken klanten uw bedrijf via een uniek doorschakelnummer, niet via het directe nummer van uw bedrijf.
  • De telefoonnummers die u in Gespreksgeschiedenis ziet, zijn directe nummers van klanten.
  • U kunt het automatische bericht van Google aan het begin van elk gesprek met een klant niet uitzetten. Als u het automatische bericht niet wilt horen, moet u Gespreksgeschiedenis uitzetten.
  • In Gespreksgeschiedenis kunt u geen sms-berichten bijhouden. Hierin worden alleen telefoongesprekken bijgehouden. Als u een klant een sms wilt sturen, gebruikt u de berichtenfunctie in de Google Maps-app.
  • Als een klant u belt en naar uw voicemail wordt doorgeschakeld, ziet u het gesprek op het tabblad Gesprekken in het gedeelte Beantwoorde gesprekken.