Berichten sturen in de Google Mijn Bedrijf-app

Uw klanten kunnen in realtime contact met u opnemen via uw bedrijfsprofiel op Google. U kunt vragen beantwoorden, uw verhaal vertellen en meer klanten voor uw bedrijf aantrekken. Berichten werken het beste als een gesprek tussen uw bedrijf en uw klanten.Volg de richtlijnen voor berichten voor een zo goed mogelijk contact voor en met uw klanten.

Vereiste voor reactietijd

De volgende vereiste is van toepassing op elk bedrijf dat de berichtenfunctie gebruikt op Google Mijn Bedrijf.

Als u een nieuw bericht krijgt, is het belangrijk dat u binnen 24 uur reageert. Dit kan vertrouwen stimuleren en de betrokkenheid bij uw bedrijf vergroten. Als u niet binnen de gestelde termijn reageert, kunnen we berichten voor uw bedrijf deactiveren. Zorg er dus voor dat u tijdig op berichten reageert.

Hoe het werkt

Zodra u de berichtenfunctie inschakelt, zien klanten een knop 'Berichten' in uw Google Mijn Bedrijf-vermelding en kunnen ze u op elk gewenst moment een bericht sturen.

• Berichten worden weergegeven in de Google Mijn Bedrijf-app en u krijgt meldingen voor ontvangen berichten.
  • U kunt het automatische welkomstbericht dat klanten zien als ze u een bericht sturen, aanpassen.
  • Als uw Google Mijn Bedrijf-vermelding meerdere eigenaren of beheerders heeft, kan elk van hen berichten uitwisselen met uw klanten.
  • Klanten zien mogelijk uw naam en profielfoto op uw pagina Over mij.

Als u geïnteresseerd bent in de berichten-API (momenteel in gesloten bèta), kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst.

De berichtenfunctie in- of uitschakelen

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app op uw Android-telefoon of -tablet.
    • Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  2. Berichten in- of uitschakelen:
    • Inschakelen: Tik op Klanten en dan Berichten en dan Inschakelen.
      • Nadat u de berichtenfunctie heeft ingeschakeld, gaat u terug naar Klanten en dan Berichten. Alle berichten worden hier in chronologische volgorde weergegeven.
    • Uitschakelen: Tik op Meer Meer en danInstellingenSettings en dan Berichten. Schakel vervolgens Berichtenfunctie inschakelen uit.U kunt de berichtenfunctie op elk gewenst moment weer inschakelen.

Meldingen van Google Mijn Bedrijf-app in- of uitschakelen

U wordt via meldingen op de hoogte gehouden als klanten contact met u opnemen. Dat is handig om aan de vereiste te voldoen om binnen 24 uur te reageren.Als u app-meldingen uitschakelt, worden alle meldingen uitgeschakeld, inclusief berichten.

1. Open de instellingen van uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Apps en meldingen en dan Meldingen.
  3. Schakel de Google Mijn Bedrijf-app in of uit onder 'Recent verzonden'.
    • Als de Google Mijn Bedrijf-app niet wordt weergegeven, tikt u op Alles weergeven van de afgelopen zeven dagen.

Een gesprek blokkeren

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app op uw Android-telefoon of -tablet.
    • Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  2. Tik op Klanten en dan Berichten.
  3. Open het gesprek dat u wilt blokkeren.
  4. Tik op Meer Meer en dan Blokkeren/spam melden. Het gesprek wordt geblokkeerd en u krijgt geen berichten meer van de klant.

Een gesprek verwijderen

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app op uw Android-telefoon of -tablet.
    • Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  2. Tik op Klanten en dan Berichten.
  3. Open het gesprek dat u wilt verwijderen.
  4. Tik op Meer Meer en dan Verwijderen.Het gesprek wordt van uw apparaat verwijderd (maar niet van het apparaat van de klant).

De gemiddelde reactietijd zoeken

Bedrijven kunnen hun gemiddelde reactietijd in de app vinden en bijhouden. U kunt insights krijgen als u de berichtenfunctie heeft ingeschakeld in de Google Mijn Bedrijf-app.

Deze insights geven de gemiddelde wachttijd voor een berichtreactie weer op basis van de gegevens van de afgelopen 28 dagen. U kunt ook een langere periode kiezen. Mogelijk kunt u een vergelijking maken met de gemiddelde reactietijd voor soortgelijke bedrijven in de buurt. Alle insights zijn privé voor u en worden niet gedeeld met uw klanten.

Ga als volgt te werk om insights te krijgen over uw berichten:

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Klanten en dan Berichten.
  3. De reactietijd staat bovenaan.

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als de berichtenfunctie is ingeschakeld?

Als u de berichtenfunctie heeft ingeschakeld, kunnen klanten u op elk gewenst moment een bericht sturen via de knop 'Bericht' op uw bedrijfsprofiel op Google.Als u de berichtenfunctie voor uw bedrijf inschakelt, ziet u mogelijk ook de knop Offerte ontvangen of Een boeking aanvragen in bepaalde categorieën van uw bedrijfsprofiel op Google Zoeken.
  • U krijgt meldingen voor inkomende berichten in de Google Mijn Bedrijf-app.
  • U kunt het automatische welkomstbericht dat klanten zien als ze u een bericht sturen, aanpassen.
  • Als uw Google Mijn Bedrijf-vermelding meerdere eigenaren of beheerders heeft, kan elk van hen berichten uitwisselen met uw klanten.
  • Klanten zien mogelijk uw naam en profielfoto op uw pagina Over mij.

Hoe houd ik de berichtknop actief op Google?

Alle gebruikers van Google Mijn Bedrijf moeten berichten binnen 24 uur na ontvangst beantwoorden. Als u niet binnen een dag op berichten reageert, kan Google de berichtenknop uit uw bedrijfsprofiel op Google verwijderen om ontevreden klanten te voorkomen. Als het een spambericht is of een bericht van slechte kwaliteit, markeert u het als spam.

Hoe wordt de reactietijd berekend?

Uw reactietijd is de gemiddelde tijd die uw bedrijf nodig heeft om te reageren op nieuwe berichten van klanten. Deze wordt berekend op basis van de berichten die u in de afgelopen 28 dagen heeft gekregen.
  • Als u in de periode van 28 dagen minder dan 10 berichten heeft gekregen, worden uw laatste 10 berichten gebruikt om de reactietijd te berekenen.
  • Als u minder dan 10 berichten heeft gekregen sinds uw aanmelding voor berichten, worden alle berichten die u ooit heeft gekregen gebruikt om de reactietijd te berekenen.

Mijn berichtenfunctie is gedeactiveerd. Hoe kan ik berichten weer activeren?

U kunt de berichtenfunctie weer inschakelen als u de toegang tot de berichtenknop bent kwijtgeraakt. Als u de berichtenknop actief wilt houden, moet u binnen 24 uur op elk nieuw bericht reageren.

Is er een type berichten dat niet wordt gebruikt bij de berekening van de reactietijd?

Ja. Welkomstberichten en berichten die u als spam heeft gemarkeerd, worden niet gebruikt voor de berekening van reactietijd.