Berichten verzenden in de Google Mijn Bedrijf-app

U kunt reageren op berichten van klanten die uw bedrijfsvermelding hebben gevonden op Google. U kunt hun vragen beantwoorden, informatie geven over uw bedrijf en meer mensen naar uw locatie trekken.

Hoe het werkt

Zodra u de berichtenfunctie inschakelt, zien klanten een knop 'Berichten' in uw Google Mijn Bedrijf-vermelding en kunnen ze u op elk gewenst moment een bericht sturen.

• Berichten worden weergegeven in de Google Mijn Bedrijf-app en u ontvangt meldingen voor ontvangen berichten.
  • U kunt het automatische welkomstbericht aanpassen dat klanten zien wanneer ze u een bericht sturen.
  • Als uw Google Mijn Bedrijf-vermelding meerdere eigenaren of beheerders heeft, kan elk van hen berichten uitwisselen met uw klanten.
  • Klanten zien mogelijk uw naam en profielfoto op uw pagina Over mij.

Opmerking: De volgende functies zijn momenteel niet beschikbaar in de Google Mijn Bedrijf-app:

• Het gebruik van een systeem van derden, zoals custom sms-routing, om uw berichten te beheren. Als u geïnteresseerd bent in de berichten-API (momenteel in gesloten bèta), kunt u zich aanmelden voor de wachtlijst.

Berichtenfunctie inschakelen

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app My Business op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  3. Tik op Klanten en dan Berichten en dan Inschakelen.

Nadat u de berichtenfunctie heeft ingeschakeld, kunt u teruggaan naar Klanten en dan Berichten om alle berichten chronologisch te bekijken.

Berichtenfunctie uitschakelen

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app My Business op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  3. Tik op Meer en dan Instellingen en dan Berichten.
  4. Schakel Berichten inschakelen uit.

U kunt de berichtenfunctie op elk gewenst moment weer inschakelen.

Een gesprek blokkeren

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app My Business op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  3. Tik op Klanten en dan Berichten.
  4. Open het gesprek dat u wilt blokkeren.
  5. Tik op Meer Meer en dan Blokkeren/spam melden. Het gesprek wordt geblokkeerd en u ontvangt geen berichten meer van de klant.

Een gesprek verwijderen

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app My Business op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  3. Tik op Klanten en dan Berichten.
  4. Open het gesprek dat u wilt verwijderen.
  5. Tik op Meer Meer en dan Verwijderen. Het gesprek wordt van uw apparaat verwijderd (maar niet van het apparaat van de klant).

De gemiddelde reactietijd zoeken

Als u ervoor wilt zorgen dat u vaker reageert op berichten van klanten, kunt u insights bekijken op basis van uw reactietijd op berichten. U kunt uw insights bekijken als u berichten heeft ingeschakeld in uw Google Mijn Bedrijf-app.

Deze insights geven de gemiddelde wachttijd voor een berichtreactie weer op basis van de gegevens van de afgelopen 28 dagen. Alle insights zijn privé voor u en worden niet gedeeld met uw klanten.

Insights van uw berichten bekijken:

1. Open de Google Mijn Bedrijf-app My Business op uw Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik op Klanten en dan Berichten.