Aan de slag met een Bedrijfsprofiel voor hotels

De gegevens van uw hotel beheren

Bekend probleem: Hotelkenmerken kunnen niet worden geüpdatet door een spreadsheet te uploaden. Gebruik de API en het dashboard om hotelkenmerken te updaten. Meer informatie over de Bedrijfsprofiel-API
Dit is stap 3 van het instellen van een Bedrijfsprofiel voor hotels.

Houd de gegevens van uw hotel up-to-date zodat klanten actuele informatie over uw hotel te zien krijgen.

De voorzieningen van uw hotel bewerken

Google biedt een overzicht van de voorzieningen van uw hotel, dat klanten kunnen bekijken via Zoeken en Maps. U kunt deze voorzieningen in uw dashboard bewerken als u informatie vindt die feitelijk onjuist is. Als u deze informatie niet kunt wijzigen vanwege een fout of een ander probleem, neemt u contact met ons op. We zijn u graag van dienst.

Uw kenmerken bewerken

Hoteleigenaren met een geverifieerd bedrijfsprofiel kunnen hun services en voorzieningen bewerken in het gedeelte Hotelkenmerken van hun bedrijfsprofiel.

Zo bewerkt u uw kenmerken:

1. Ga naar uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u uw profiel kunt vinden
  2. Selecteer Profiel bewerken.
  3. Selecteer Hoteldetails. Hiermee opent u een afzonderlijke tool waarmee u de gegevens kunt bewerken.
  4. Zoek het kenmerk dat u wilt toevoegen en vul de gegevens in.
  5. Selecteer Opslaan.

Uw duurzaamheidspraktijken toevoegen

U kunt uw duurzaamheidspraktijken delen om klanten te bereiken die milieubewust zijn. Meer informatie over hoe u informatie over duurzaamheid toevoegt

Hoogtepunten van uw hotel toevoegen

Hoogtepunten van het hotel geven potentiële klanten een beknopt overzicht van enkele voorzieningen van uw hotel. Hoogtepunten van het hotel hebben de vorm van heldere en kleurrijke iconen die naast de voorzieningen op het infoblad worden weergegeven. Hoogtepunten kunnen informatie verschaffen zoals Diervriendelijk, Gratis wifi of Gratis parkeren.

Hoogtepunten van het hotel worden niet voor elk hotel gegarandeerd. Neem contact op met support als een hoogtepunt onjuist is.

Inzicht in de klassebeoordeling

Hotels die door Google zijn beoordeeld, hebben een klassebeoordeling. Als u van mening bent dat uw hotel een onjuiste klassebeoordeling heeft of als uw hotel geen beoordeling heeft op Google, volgt u de stappen in het Helpcentrum om contact op te nemen met het supportteam.

Lees meer informatie over klassebeoordelingen voor hotels door Google.

Inzicht in de vermelde openingstijden van uw hotel

Hotels kunnen hun openingstijden niet wijzigen, omdat ze 24 uur per dag open zijn voor hun gasten. Als u vragen heeft over openingstijden, gaat u naar het Helpcentrum of neemt u contact op met support.

Inzicht in links naar uw boekingspagina

De hotelprijzen en boekingslinks in het profiel van uw hotel zijn afkomstig van Google Hoteladvertenties en gratis boekingslinks. Neem contact op met het team van Google Hoteladvertenties als u vragen heeft over deze functie.

Hoteleigenaren kunnen hun hotelprijzen nu handmatig met Google delen via uw bedrijfsprofiel. Meer informatie over hoe u tarieven en beschikbaarheid toevoegt aan uw bedrijfsprofiel

Bedrijven in uw hotel toevoegen als afzonderlijke bedrijfsprofielen

U kunt bedrijfsprofielen hebben voor alle bedrijven in uw hotel als deze onafhankelijk van het hoofdgebouw van het hotel kunnen worden betreden. Als er bijvoorbeeld restaurants, lounges, winkels of spa's zijn die klanten kunnen bezoeken zonder dat ze een gast van het hotel hoeven te zijn, komen deze bedrijven in aanmerking voor een eigen profiel.

'Gevestigd in'-relaties instellen voor andere bedrijven in uw hotel

Neem contact op met support als u een 'Gevestigd in'-relatie wilt instellen om klanten te laten weten dat een ander bedrijf (bijv. een spa of onafhankelijke winkel) zich in uw hotel bevindt.

Google kan niet garanderen dat deze informatie wordt weergegeven wanneer iemand naar een bedrijf zoekt.

Uw bedrijfsprofiel laten verifiëren om voorzieningen te bewerken

Als u alle voorzieningen rechtstreeks vanuit uw dashboard wilt bewerken, moet het bedrijfsprofiel van uw hotel zijn geclaimd en geverifieerd.

Als u de voorzieningen niet kunt bewerken of als de voorzieningen niet correct worden weergegeven, neemt u contact op met support.