Använda serviceområden på Google om du har ett företag som erbjuder hushålls- och hantverkstjänster eller ett hybridföretag

När du anger ditt serviceområde kan kunderna se det geografiska område där du kan tillhandahålla dina produkter eller tjänster.

Viktigt! Om du inte tar emot kunder på din företagsadress ska du inte ange någon adress på fliken Information i Hanterare för Företagsprofil. Lämna fältet Företagsadress tomt.

Om du vill använda ett serviceområde måste ditt företag vara av någon av följande företagstyper:

• Hushålls- och hantverkstjänster: företag som besöker eller levererar varor till kunder men som inte betjänar kunder på företagsadressen.
    • Till exempel företag som städföretag eller rörmokare.
    • Företag som säljer hushålls- och hantverkstjänster får bara skapa en profil för det storstadsområde de vänder sig till.
  • Hybridföretag: företag som betjänar kunder på företagsadressen men som också gör besök hos kunder eller levererar till dem. Om ditt företag inte har permanenta skyltar på plats räknas det inte som företag med fysisk lokal och anges istället som hushålls- och hantverkstjänster.
    • Till exempel restauranger som har både servering på plats och hemkörning.
    • Hybridföretag kan visa sin fysiska adress, ställa in öppettider för när det finns personal på denna adress och ange ett serviceområde.

Nå fler kunder i ditt serviceområde

Om du vill öka din digitala närvaro kan du visa en annons med Lokala tjänster. Genom att annonsera med Lokala tjänster kan du marknadsföra ditt företag på Google och få direktkontakt med potentiella kunder. De kan kontakta dig via telefon eller meddelanden som svar på din annons. Läs mer om hur du annonserar med Lokala tjänster.

Registrera dig för att annonsera med Lokala tjänster

Så fungerar det

Du kan inte ange serviceområdet som ett avstånd från ditt företag. Om du tidigare har angett ett serviceområde på detta sätt kan du inte redigera det. I stället måste du ange ditt serviceområde baserat på ort, postnummer eller annat typ av område.

Kom ihåg:

• Du kan ha upp till 20 serviceområden.
  • Gränsen för området överlag bör inte vara längre bort än cirka två timmars körtid från företagets lokaler.

Tänk på följande om du ändrar din företagstyp från företag med fysisk lokal till företag med hushålls- och hantverkstjänster:

• Om du betjänar kunder på din företagsadress men också har ett serviceområde anger du både din adress och ditt serviceområde.
  • Om du inte betjänar kunder på din företagsadress lämnar du adressfältet tomt och anger bara ditt serviceområde.

Hantera serviceområden för ditt företag

Lägga till eller redigera ett serviceområde
  1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Så här hanterar du ditt serviceområde:
    • Med Google Sök väljer du Redigera profil följt av Plats.
    • Med Google Maps väljer du Redigera profil följt av Företagsinformation följt av Plats.
  3. Välj pennikonen Redigera vid Serviceområde under Plats och områden.
  4. Välj bland föreslagna serviceområden eller ange ett nytt.
    • Du kan ange upp till 20 serviceområden baserat på de orter, postnummer eller andra områden där du är verksam.
  5. Välj Spara.
Ta bort ett serviceområde
  1. Gå till din företagsprofil. Läs om hur du hittar din profil.
  2. Så tar du bort ditt serviceområde:
    • Med Google Sök väljer du Redigera profil följt av Plats.
    • Med Google Maps väljer du Redigera profil följt av Företagsinformation följt av Plats.
  3. Välj pennikonen Redigera vid Serviceområde under Plats och områden.
  4. Ta bort de platser som ditt företag inte betjänar under Valda serviceområden.
  5. Välj Spara.

Tips! Om du vill ta bort alla dina serviceområden måste du ha ett företag med en fysisk lokal där din företagsadress finns med i din företagsprofil. Läs om hur du lägger till och redigerar företagsadressen i din profil.