Uw servicegebied toevoegen of bewerken

Als uw bedrijf klanten heeft in een bepaald servicegebied, kunt u dit servicegebied vermelden in uw Google Mijn Bedrijf-vermelding. Door uw servicegebied te vermelden, laat u klanten weten waar u hen bezoekt of waar u producten bezorgt.

De servicegebiedfunctie is bedoeld voor bedrijven die lokale klanten bezoeken of producten bezorgen. Hieronder staan voorbeelden van bedrijven die de functie kunnen gebruiken:

• Een bedrijf dat klanten bezoekt of producten bezorgt, maar geen services verleent op het bedrijfsadres (bijvoorbeeld een loodgieters- of schoonmaakbedrijf).
  • Een bedrijf dat klanten bedient op het eigen bedrijfsadres, maar ook klanten bezoekt of producten bezorgt (bijv. een restaurant dat ook thuisbezorging aanbiedt).

Tip: U kunt uw servicegebied niet meer instellen als een afstand rond uw bedrijf.

Hoe het werkt

U kunt uw servicegebied instellen op basis van de plaatsen, postcodes of andere gebieden waar u services aanbiedt. U kunt maximaal twintig servicegebieden toevoegen.

Opmerking: U kunt uw servicegebied niet meer instellen als een afstand rond uw bedrijf. Als u eerder een afstand rond uw bedrijf heeft opgegeven, kunt u deze niet bewerken. In plaats daarvan moet u uw servicegebied specificeren op plaats, postcode of ander gebied.

Houd rekening met het volgende als u uw bedrijfsinformatie updatet:

• Als u geen services aan klanten verleent op uw bedrijfsadres, laat u het adresveld leeg en geeft u alleen uw servicegebied op.
  • Als u services aan klanten verleent op uw bedrijfsadres en ook een servicegebied heeft, geeft u zowel uw adres als uw servicegebied op.

Een bedrijfsvermelding met uitsluitend een servicegebied verifiëren

1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
  2. Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
    • Als u naar het tabblad 'Home' wilt gaan, klikt u in het menu op Home.
  3. Zoek de kaart 'Verificatie vereist' en klik op Nu verifiëren.
  4. Geef uw adres op en klik op Volgende
  5. Selecteer een verificatieoptie om het verificatieproces te voltooien.

Belangrijk: Bedrijven die uitsluitend een servicegebied hebben, moeten geen adres opgeven op het tabblad 'Informatie' op het Google Mijn Bedrijf-dashboard. Het veld 'Bedrijfslocatie' moet leeg blijven.

Een servicegebied bewerken

1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
  2. Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  3. Klik in het menu op Informatie.
  4. Klik in het gedeelte Servicegebied op Bewerken Bewerken.
  5. Voer de gegevens van uw servicegebied in. U kunt het servicegebied instellen op basis van de plaatsen, postcodes of andere gebieden waar u uw services aanbiedt.
  6. Klik op Toepassen.

Een servicegebied verwijderen

U kunt uw servicegebied alleen verwijderen als u uw bedrijfsadres heeft opgegeven.

1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
  2. Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  3. Klik in het menu op Informatie.
  4. Klik in het gedeelte 'Servicegebied' op Bewerken Bewerken.
  5. Klik op Verwijderen Verwijderen naast elk servicegebied dat u wilt verwijderen. Als u alle servicegebieden tegelijk wilt verwijderen, klikt u op Servicegebieden wissen.
  6. Klik op Toepassen.

Meer klanten bereiken voor uw bedrijf met een servicegebied

Is uw bedrijf met een servicegebied op zoek naar nieuwe klanten? Probeer een advertentie voor 'Lokale diensten' om op Google voor uw bedrijf te adverteren en ontvang leads rechtstreeks van uw potentiële klanten. 'Lokale diensten'-leads komen binnen in de vorm van telefoontjes en berichten als reactie op uw advertentie. Meer informatie over advertenties voor 'Lokale diensten'.

Aanmelden voor advertenties voor 'Lokale diensten'