Bedrijven met een servicegebied en hybride bedrijven

Door uw servicegebied te vermelden, laat u klanten weten waar u hen bezoekt of waar u producten bezorgt. Servicegebieden kunnen worden gebruikt door de volgende typen bedrijven:

• Bedrijven met een servicegebied: Bedrijven die klanten bezoeken of producten bezorgen, maar geen services verlenen op het bedrijfsadres. Denk bijvoorbeeld aan loodgieters- of schoonmaakbedrijven. Bedrijven met een servicegebied mogen slechts één profiel maken voor het grootstedelijk gebied dat ze bedienen.
  • Hybride bedrijven: Bedrijven die klanten bedienen op het eigen bedrijfsadres, maar ook klanten bezoeken of producten bezorgen. Denk bijvoorbeeld aan restaurants die ook thuisbezorging aanbieden. Hybride bedrijven mogen hun winkeladres weergeven, openingstijden instellen voor wanneer er medewerkers op het adres aanwezig zijn en een servicegebied instellen. Als uw bedrijf geen permanente borden op locatie heeft, komt het niet in aanmerking als winkel en moet het worden vermeld als bedrijf met een servicegebied.

Hoe het werkt

U kunt het servicegebied instellen op basis van de plaatsen, postcodes of andere gebieden waar u uw services aanbiedt. U kunt tot twintig servicegebieden instellen. Zorg er wel voor dat de grenzen van het totale gebied niet verder liggen dan ongeveer twee uur rijden vanaf de locatie van uw bedrijf.

Opmerking: U kunt uw servicegebied niet meer instellen als een afstand rond uw bedrijf. Als u eerder een afstand rond uw bedrijf heeft opgegeven, kunt u deze niet bewerken. In plaats daarvan moet u uw servicegebied specificeren op plaats, postcode of andere gebieden.

Als u uw bedrijfsinformatie updatet van een winkel naar een bedrijf met een servicegebied of een hybride bedrijf, moet u rekening houden met het volgende:

• Als u geen services aan klanten verleent op uw bedrijfsadres: laat het adresveld leeg en geef alleen uw servicegebied op.
  • Als u services aan klanten verleent op uw bedrijfsadres en ook een servicegebied heeft: geef zowel uw adres als uw servicegebied op.

Een bedrijf met een servicegebied maken en verifiëren

Belangrijk: Als u geen klanten bedient op uw bedrijfsadres, geeft u op het tabblad 'Informatie' in Google Mijn Bedrijf geen adres op. Het veld 'Bedrijfslocatie' moet leeg blijven.

1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf en ga naar het tabblad 'Locaties beheren'.
    • Zorg ervoor dat u bent ingelogd met het account dat u heeft gebruikt om u aan te melden voor Google Mijn Bedrijf.
  2. Klik op Locatie toevoegenen danEén locatie toevoegen.
  3. Geef uw bedrijfsnaam op.
  4. Als u uw bedrijf niet kunt vinden, geeft u uw bedrijfsinformatie op.
  5. U wordt gevraagd of u klanten op uw locatie ontvangt:
    • Als u een bedrijf met een servicegebied heeft: selecteer Nee.
    • Als u een hybride bedrijf heeft: selecteer Ja.
  6. Selecteer uw servicegebieden of geef uw eigen servicegebieden op.
  7. Geef uw telefoonnummer en website op en selecteer Voltooien.
  8. Voer uw zakelijke e-mailadres in om de verificatie te activeren of selecteer Later verifiëren.
    • Dit adres wordt niet extern weergegeven aan uw klanten en wordt alleen gebruikt voor verificatie.
  9. Als u 'Later verifiëren' heeft geselecteerd, moet u teruggaan naar uw account en de verificatie voltooien.

Een servicegebied bewerken

1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
    • Zorg ervoor dat u bent ingelogd met het account dat u heeft gebruikt om u aan te melden voor Google Mijn Bedrijf.
  2. Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  3. Klik in het menu op Informatie.
  4. Klik in het gedeelte 'Servicegebied' op Bewerken Bewerken.
  5. Voer de gegevens van uw servicegebied in. U kunt het servicegebied instellen op basis van de plaatsen, postcodes of andere gebieden waar u uw services aanbiedt (maximaal twintig gebieden).
    • We raden een servicegebied aan van maximaal twee uur rijden vanaf de locatie van uw bedrijf.
  6. Klik op Toepassen.

Een servicegebied verwijderen

1. Log via uw computer in bij Google Mijn Bedrijf.
    • Zorg ervoor dat u bent ingelogd met het account dat u heeft gebruikt om u aan te melden voor Google Mijn Bedrijf.
  2. Als u meerdere locaties heeft, opent u de locatie die u wilt beheren.
  3. Klik in het menu op Informatie.
  4. Klik in het gedeelte 'Servicegebied' op Bewerken Bewerken.
  5. Klik op Verwijderen Verwijderen naast elk servicegebied dat u wilt verwijderen. Als u alle servicegebieden tegelijk wilt verwijderen, klikt u op Servicegebieden wissen.
  6. Klik op Toepassen.

Tip: U kunt alleen al uw servicegebieden verwijderen als u een bedrijf met een fysieke winkel heeft en u uw bedrijfsadres heeft opgegeven.

Meer klanten bereiken voor uw bedrijf met een servicegebied

Is uw bedrijf met een servicegebied op zoek naar nieuwe klanten? Probeer een advertentie voor 'Lokale diensten' om op Google voor uw bedrijf te adverteren en ontvang leads rechtstreeks van uw potentiële klanten. 'Lokale diensten'-leads komen binnen in de vorm van telefoontjes en berichten als reactie op uw advertentie. Meer informatie over advertenties voor 'Lokale diensten'.

Aanmelden voor advertenties voor 'Lokale diensten'